Jak se uklidnit před státnicemi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
S tou bp to mám taky tak, vy to můžete číst? My můžeme mít jenom něco málo připraveno, sem tam se podívat ale jinak ne. Chápu tvé pocity, ale myslí na to jak to už budeš mít za chvíli za sebou a půjdeš spokojeně s titulem domů. Dobře to dopadne.
Psali nám, že si máme sebou vzít referát o práci, kde ji představíme, tak jsem opsala anotaci a něco pozměnila, no doufám, že to budeme moci číst
- Citovat
- Upravit
@Kolicek95 píše:
To je normální pocit. Já se teda bála asi stejně jako před normální zkouškou, bylo to dost podobné, akorát tam místo dvou v komisi seděli čtyři a místo třech otázek člověk tahal čtyři. Takže trochu delší, ale za mě nakonec jako každá jiná zkouška.
U nás všechny ZK byly pouze písemně, takže v ústním zkoušení nejsem otrkaná.
- Citovat
- Upravit
V únoru jsem státnicovala na druhé VŠ. Studovala jsem s miminem, během studia mi tragicky před rokem zemřel táta.
Nerada na toto období vzpomínám. Učila jsem se 2 měsíce v kuse, o dítě se střídal partner a babičky, abych na to měla klid. Stejně byly otázky, které jsem neviděla. Některé jsem uměla perfektně, některé o něco méně, tak to prostě je. Noc před státnicemi jsem pomalu nespala, ráno se ještě proběhla ohnout do wc. Asi mi pomohlo, že jsem státnicové komisi na dotaz, jak jsem se vyspala, řekla pravdu a oni se tedy hned naladili na to, že jsem vynervovaná a byli hodní
Do školy se mnou jel partner a řídil, já si ještě opakovala. Uklidňovala jsem se tím, že jsem se hodně učila a něco tam říct musím a že složení komise je vymodlené. Myslím, že nikdo nemá zájem cíleně potopit, ale snaží se ze studentů něco vydolovat. Na netu jsem našla stránky zkoušejícího, který radí jak na to - Pavel Semerád, tatulda.cz
Tak hodně štěstí! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaCV To jsi měla náročné
. Já vím, že nikoho schválně potopit nechtějí, ale pokud nic nevykoktám, tak nic nezmůžou. Bojím se jak prase, no musím to vydržet
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@MartinaCV To jsi měla náročné. Já vím, že nikoho schválně potopit nechtějí, ale pokud nic nevykoktám, tak nic nezmůžou. Bojím se jak prase, no musím to vydržet
Ono je to i hodně o štěstí. A to i ta komise ví. Jednu z otázek, kterou jsem si vytáhla, jsem se naučila teprve v noci přes státnicemi a do druhé jsem koukala na chodbě, než mě zavolali, tak jsem ji měla čerstvě v hlavě. Ale to víš, že byly otázky, které kdybych si vytáhla, tak to nedám (právní historie, to jsme nikdo nechtěli).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bohužel mám špatnou zkušenost a skutečně mě zkoušející záměrně potopila v 6 měsíci těhotenství a 1,5 letou dcerou doma. Asi mi záviděla těhotenství, nevím, protože jinou těhotnou se snažila taky potopit, ale nevyšlo jí to, jelikož si vytáhla další den tu samou otázku, co já a já jí předtím řekla vše, na co se ptala i s jejími odpověďmi.
Na druhou stranu mohu dát radu. Nevzdávejte se a řekněte vše, co víte a máte připravené! I kdyby řekli, že už jim to stačí! Mně tehdy zkoušející s falešným úsměvem řekla, že už jí stačí to, co jsem řekla a mohu jít. Dokonce i záměrně lhala a špatně mě opravovala v odpovědích (např., že dítě v první třídě udrží pozornost 45 minut. Nesmysl!)
Neřekla jsem ani vše, co jsem měla připravené a ona mě vyrazila. Na druhý pokus už jsem státnice udělala, ale ty nervy.
Moc držím palce vše, které čekají státnice!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důležitý je mluvit, ikdyby to nutně nebylo k tématu, mluvit. nesmíš mlčet. Z mých zkušeností u BP potopí jen toho, u koho příjdou na to, že BP nepsal sám. U magisterkých to pak bývá jiný kafe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Důležitý je mluvit, ikdyby to nutně nebylo k tématu, mluvit. nesmíš mlčet. Z mých zkušeností u BP potopí jen toho, u koho příjdou na to, že BP nepsal sám. U magisterkých to pak bývá jiný kafe.
V tom mám čisté svědomí, s BP jsem se poctivě natrápila sama. Chodila jsem i na všechny tutoriály, i na ty, kde nebyla povinná účast, často se aktivně zapojovala do diskuze, tak snad to vezmou taky v potaz. Nemám vysoké ambice, stačí mě prolézt na éčka ![]()
- Citovat
- Upravit
@MartinaCV píše:
Ono je to i hodně o štěstí. A to i ta komise ví. Jednu z otázek, kterou jsem si vytáhla, jsem se naučila teprve v noci přes státnicemi a do druhé jsem koukala na chodbě, než mě zavolali, tak jsem ji měla čerstvě v hlavě. Ale to víš, že byly otázky, které kdybych si vytáhla, tak to nedám (právní historie, to jsme nikdo nechtěli).
To jsi měla štěstí, já mám v hlavě jen to, co čerstvě opakuji, co jsem si opakovala včera, už nevím. Dnes jsem chtěla si dále opakovat a mám na to už neskutečnou averzi, když má snaha je k ničemu, kouknu na nadpisy otázek a nevím ani ťuk
- Citovat
- Upravit
Kupte si kozlikove kapky. Uklidnuji a zmirnuji stres. Diky nim byly statnice jedina zkouska na VS, pred kterou jsem se vyspala 😁 drzim vsem palce, at to date!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
To není pravda, při odklonu od tématu vrací zpět. Čerstvá zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si státnice rozlozila na predtermin v lednu a zbytek minulý týden. Brala jsem to jako běžnou zkoušku, která buď vyjde nebo nevyjde, kdyby ne, další termín v srpnu
Vyšlo to, byla jsem připravena, ale o tom to není. Záleží na volbě otázky a komisi, která sedí naproti. U jednoho předmětu mě docent dusil, při odklonu od tématu mě vracel zpět, když jsem nevěděla, tak jsme šli na další bod k tématu. Ustala jsem to s celkem dobrým výsledkem. To byly dvě praktické otázky. V dalším předmětu jsem si vytáhla teoretické otázky, to jsem uměla.
V lednu dva předměty, ale jedna známka, celkem tři otázky. Známka se počítá průměrně, ale žádná nesmí být F. Jednu otázku jsem si vytáhla vyhlášku, kterou jsem neměla nastudovanou, zvládla jsem to nejak, ale také díky tomu, že mě zkoušejíci nepotopila. Vzpomínala jsem z přednášek, naštěstí byla přednáška i zkouška pár týdnů před tím. A potom teoretickou a praktickou otázku, to jsem uměla.
BP jsem psala sama, o tom nebylo pochyb, dělala jsem výzkum na svých dětech, zpracované kazuistiky a v příloze fotodokumentaci. Takže jsem jim popsala, jak jsme výzkum prováděli a měla připravenou odpověď na zadanou otázku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tou bp to mám taky tak, vy to můžete číst? My můžeme mít jenom něco málo připraveno, sem tam se podívat ale jinak ne. Chápu tvé pocity, ale myslí na to jak to už budeš mít za chvíli za sebou a půjdeš spokojeně s titulem domů. Dobře to dopadne.