Jak se uklidnit před státnicemi?

741
3.6.14 17:16

Jak se uklidnit před státnicemi?

Zdravím všechny,

v pátek mám státnice - poslední pokus. Už 2× jsem u nich byla a 2× jsem je neudělala (troufnu si říct, že jsem krapítek smolař na otázky - připravená jsem byla, co to jen šlo). Mé dva nepodařené pokusy srazily mé sebevědomí na dno a já mám teď hrozný strach - čím víc se to blíží, tím víc mi přestává normálně fungovat tělo…

Jde o to, že místo abych čas zabíjela učením, tak panikařím - dostanu se do stavu, ve kterém se nejde učit - bolí mě břicho, mám migrénu, třesou se mi ruce… hrozně dlouho mi trvá než se uklidním a můžu se učit, a pak si vyčítám, že jsem spoustu času promrhala :zed:

Mám ještě dva dny na intenzivní učení a chci poradít - neznáte někdo třeba nějakou relaxační metodu, která mě zbaví toho strachu? Na stres jsem celkem zvyklá, ale toho strachu se neumím zbavit :,(

Jsem už zoufalá - sama nevím, jak na sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
3.6.14 17:32

Ahoj, nevím, co by ti mohlo pomoci, možná nějaká dechová cvičení?
Ale zkus si říct, co nejhoršího se stane, když by se ti to nepovedlo (myslím to tak, abys sama sobě řekla, co se v tvém životě změní)
Spousta let bude pryč, to chápu, ale nebudete to to nejhorší co tě mohlo potkat. Stávají se mnohem větší tragedie.
A ty víš, že se připravuješ, už asi dlouho, tak už to přece nakonec vyjde, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
3.6.14 17:34

Stručně a jednoduše - třezalka :palec:. Ale pozor nepřehnat to, ať pak nejsi moc lážo plážo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
3.6.14 17:35

@tadama a nechodit na sluníčko ať nemá puchýře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
3.6.14 17:35

Ja mela pred statnicema hrozny nervy, den pred tim jsem se uz nemohla ucit…porad jsem premyslela nad tim…co kdyz to neudelam? Nakonec jsem si lehla k televizi a davali film Pianista…ten film prebil veskerou moji nervozitu a paradoxne jsem si uvedomila, ze jsou na svete mnohem horsi veci, nez jen moje statnice a to mi pomohlo asi nejvic - plus vedomi, ze jsem se pripravovala co to slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
3.6.14 17:36
@tadama píše:
Stručně a jednoduše - třezalka :palec:. Ale pozor nepřehnat to, ať pak nejsi moc lážo plážo.

pozor ale, je fotocitliva, tak pak nelezt na slunce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
3.6.14 17:37

@ewanka Co homeopatika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
3.6.14 17:42

Ahoj, uplne te chapu. taky me vylili ze statnic, je pravda, ze kdyz jsem sla na ne poprve, nejak jsem tusila, ze to nedam a to se splnilo. sebevedomi slo totalne do kopru. po druhe jsem byla tak vystresla, ze se na to tehdy muj pritel nemohl divat a jel tam se mnou, protoze statnice jsou verejne. dokonce si jej spletli se zkousejicim. komise opet stejne slozeni, ja totalne mastvana, bez sebevedomi, zcela jednoducha otazka, ale ten stres a vzpominky na predchozi neuspech zapricinil to, ze jsem vice jak minutu mlcela, co si vylozili jako ze nic nevim. nas*ala jsem se a zacala mluvit, uvadela priklady z praxe, pochvala byla, ale znamka o stupen horsi, pry kvuli nesebedomi. ale to, ze na tom meli sami velky podil vyvijecim tlakem, to uz nevidi-ucitelky jedny.
kaazdopadne co pomohlo ke statnicim, tedy me ne, ale kolegynim-tehotenske bricho a dite, ktere nema kdo hlidat. to mi ver, ze na to verou ohled. na pedagogicky fakulte v Usti to tak je…

• Citovat
  • Upravit
23847
3.6.14 17:50

Kup si v lékárně anxiolan - je to přírodní - třezalka a ještě dvě jiný kytky, lupni si jeden večer a budeš spát jak mimino ;) Jinak znám techniky na zklidnění: meditaci, autogenní trénink, ale to je ti k prdu, když to neumíš, za DVA DNY SE RELAXOVAT STEJNak nenaučíš. Tak jen popřeju, abys to dala :pankac: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
3.6.14 17:54

@teckaa ale ale… o tom by se dalo diskutovat (tehotenske bricho, dite)… jsou fakulty, kde zenu znevyhodnuje rovnou pohlavi a tehotenstvi je naopak vnimano negativne - presne v tom duchu, ze si to dotycna chce ulehcit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.6.14 17:56

Tak jsem si na tebe vyčetla z lógru, že tentokrát to dáš v pohodě. Můžeš být v klidu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
3.6.14 18:02

@AniNevim ano ano, ale kdyz te zkousi zenske a taky je plna trida zenskych, co deti maji, tak to docela funguje. ja jsem tehu pozde, az po studiich, ale zazila jsem, ze profesorka dala zapocet pred tridou s oduvodnenim, ze to male je roztomille… tolik nase nejvyssi skolstvi..

• Citovat
  • Upravit
8866
3.6.14 18:14

Takže třezalka souhlas…pokud možno se před zkouškama dobře vyspat jo a myslet pozitivně na dobré otázky!!! Mysli pozitivně, zhuboka dýchej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
3.6.14 18:39

Smolař na otázky??Přivoláváš si to sama..Zkus myslet na otázku, kterou si chceš vytáhnout, klidně jich měj víc..a mysli jen na ně. Nemysli na to, že si nechceš vytáhnut např. otázku č.13,nebo si ji opravdu vytáhneš. Já nejsem žádný esoterik, ale tohle opravdu funguje :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
3.6.14 18:46
@teckaa píše:
@AniNevim ano ano, ale kdyz te zkousi zenske a taky je plna trida zenskych, co deti maji, tak to docela funguje. ja jsem tehu pozde, az po studiich, ale zazila jsem, ze profesorka dala zapocet pred tridou s oduvodnenim, ze to male je roztomille… tolik nase nejvyssi skolstvi..

8o neznam, ale zrejme profesorka studovala pri detech… mozna jeji studium bylo doma vnimano tak trochu jako jeji konicek nebo zabava… Nicmene ja preji a doufam, ze i mne bude prano :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze