Jak se vymezit v práci?

Anonymní
10.2.25 20:59

Jak se vymezit v práci?

Pracuji v domově a mám ten problém, že nás nutí dělat věci nad rámec pracovní náplně.
Teď naposledy třeba to, že zaměstnanci by měli každý týden čistit odpady hydroxidem.
Máme ale údržbáře, to spadá přeci do jeho kompetencí, ne?
Bohužel je to na popud klienta, on něco vymyslí, jde s tím za vedoucí, tá mu to “odklepne” a my musíme dělat. Přijde mi to taky jako velmi nezdravé hranice mezi klientem a vedoucí.

Odmítli byste?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101654
10.2.25 21:57

No, jelikož nevime, co je tva běžná náplň práce, zak tezko radit :think: jako pokud jsi účetní, tak se rozhodně ohradit, pokud jsi uklizecka, tak tam mi na tom nic divneho neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
10.2.25 22:05

Ty už jsi tu psala, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
10.2.25 22:09
@vokishka píše: Více

psala už víckrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
11.2.25 08:10

Co je tvoje náplň práce my nevíme. Ani co je v kompetenci údržbáře. Obvykle je náplň práce nějak jasně definovaná a na konci často bývá formulka o vykonávání práce dle pokynů nadřízeného. Pokud to tam máte, máš smůlu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.25 09:28

@LiduNe Aha, takže vlastně musím dělat úplně všechno, paráda.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
11.2.25 12:23
@Anonymní píše: Více

To já nevím, to si musíš přečíst. A nemusíš dělat všechno, nemusíš tam vůbec pracovat.

• Citovat
  • Upravit
879
11.2.25 12:29

Ty jsi povinná vykonávat práci dle pokynů nadřízeného. Odmítnout můžeš, pokud bys tím ohrozila sebe, nebo někoho jiného. V tomto případě, pokud by ti nadřízený odmítl vydat ochranné pomůcky (rukavice, brýle). Je mi líto, ale asi všichni občas děláme i něco jiného, než je naše hlavní náplň práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8652
11.2.25 12:31

V jakém domově, na jaké pozici? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 13:33
@Amalthea píše: Více