Nevím, co dělat za práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Napadla tě sociální oblast - jakákoliv pomoc jakékoliv cílové skupině. Děti z vyloučených lokalit, zdravotně i mentálně postižení, duševně nemocní, lidi bez domova, senioři.. Možností je spousta a vidím kolem sebe, že když lidi správně zvolili, byli šťastní a došli naplnění života.
Nedivím se rodičům, pokud Tě sponzorovali na vysoké škole, že nejsou šťastni, když chceš dělat někde u linky za pár šupu, to bych asi taky nerozdýchala ![]()
- Upravit
Nechceš navštívit nějakého psychologa, terapii? Ty máš evidentně problém sama se sebou. Jestli tohle nebudeš řešit, tak spadneš se stresem na dno. A nenajdeš ani cestu k práci, kterou hledáš. Jak čtu tvůj příběh, tak to působí, že máš deprese. První řešit tenhle problém. Možná je pro tebe řešení, že nebudeš zaměstnanec někoho. Ale vymyslet koncept, kdy budeš pracovat sama a jen nabízet službu.
Pokud tě učení stresuje - což naprosto chápu - nenech se do něj tlačit. To je peklo. Jsi velká holka, musíš se umět v první řadě postavit rodičům. Na druhou stranu vystudovat vysokou s tím, že nevím, co s ní budu dělat, to je hodně smutné. Nechci se tě dotknout, ale působíš trochu rozmazleně - tohle se ti nehodí a támhleto stresuje - no tak asi bys potřebovala padnout na ústa, zažít hlad a bídu a makat třeba rukama ve fabrice. Do žádné práce si nechodíš jenom odpočinout a sbírat úžasné zážitky, každá práce je stres. Vyrábění rukama s přítelem doma je super plán, ale nepočítej s tím, že tě uživí. Vítej v realitě.
Já bych třeba přesně věděla co by mě naplňovalo a přála bych si to dělat, zjistila jsem to až zkušenostmi a sebepoznáním. Ale jsem už léta v oboru kde mám velmi slušné peníze. A bohužel si nemůžu dovolit chodit do práce z lásky. A víš co? Dá se na to zvyknout a svým způsobem jsem si během let našla k té svoji práci vztah. Myslím, že to tak má spousta lidí. Tím chci říct, že bys možná měla zkusit dát šanci něčemu co na první pohled nebude vypadat jako něco pro tebe. Buď se v tom najdeš nebo alespoň zjistíš co bys chtěla dělat.
@Anonymní píše: Více
Proč? Hodně lidem se mění v životě priority a pokud ji do toho rodiče trošku tlačili, tak teď ji to prostě nebaví…rodiče jsou dospělí a musí se srovnat s tím, co chce dcera a chtít, aby byla šťastná ona a ne naplněny jejich sny
@BuNNy11 píše: Více
Ono pracovat rukama není úplně tak žádný med a navíc jestli třeba myslíš nějakou fabriku, tak tam se pracuje většinou na směny.
Záleží, jaké máš představy, co tě baví, kolik chceš vydělávat…
Takze v podstate chces nejakou jednoduchou manualni praci, kterou si nebudes “nosit” domu, budes tam mit klidek a pohodu a bude te to bavit. Ale ted teda jeste prakticka stranka veci - kolik si tak predstavujes, ze bys mela vydelavat? Ale uvazuj realne - kolik potrebujes mesicne penez na to, kdyby ti pritel rekl cau a nechal te samotnou s ditetem nebo dvema?
Já jsem taky nevěděla, šla jsem na jednu VŠ po střední, tu jsem nedodělala, šla jsem do fabriky. Po dvou letech jsem odešla, začala jsem dělat v kanceláři, po pár měsících jsem to zase zapíchla, šla jsem jinam, na necelej rok, pak jsem byla dva roky v laborce a teď dělám ve strojírenství, čtyři roky. Mezitím jsem studovala druhou VŠ, taky jsem jí nedodělala.
Než jsem našla super místo, který mám teď (finančně dobře ohodnocený, žádný stresy, dobrej kolektiv), trvalo to. Vrátila jsem se oklikou k tomu, co jsem studovala na střední. Taky jsem nevěděla, do čeho píchnout, tak jsem prostě zkoušela, co mě bude bavit, základ ale byl, když už jsem odcházela, tak vždycky za lepším. I kdyby jen o trochu. A vždycky jsem pracovala, mimo jednoho měsíce na pracáku, ale i tak jsem měla brigádu.
Dělat rukama je fajn, nic proti tomu, ale ve fabrice můžeš dělat vždycky, často i bez praxe, udělala bych si praxi i jinde, abys nebyla odkázaná jen na tu fabriku. On to po letech žádnej med nebude.
Co zkusit práci pro média? Psaní článků, korektura atd.
Na fb je skupina, kde nabízí v tomhle oboru pravidelně práci.
@BuNNy11 píše: Více
a co kdybys zkusila nějakou úředničinu na městském nebo jiném úřadě? u nás třeba je požadavek VŠ téměř na všechny pozice a je úplně jedno, jaká VŠ to je,
je to teda asi také práce pořád dokola stejná, ale třeba sociální odbor nebo správa majetku - chodíš i do terénu…
jinak nevím, proč ti všichni píší o práci ve fabrice, to jsem pochopila hned, že nemyslíš - myslíš zřejmě něco doma vyrábět - keramiku nebo tak něco - takže to tě ale neuživí
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Smazáno na žádost