Nevím, co dělat za práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@TaLucie píše: Více
Prošla jsem si tím, celkově se téhle problematice věnuju 22 let. Ale teď mám focus hlavně na environment, odpady a bezpečnost při práci. A pochopitelně velké téma ESG reporting.
Věřím, že automotive je hodně rychlý, náročný a specifický prostředí.
Přijdeš mi enstabilní a nerealistická po mentální stránce. Zkusila bych, pokud jsi manuálně zručná kosmetičku a vydržela nějakou dobu ještě v jiné práci, po odpoledních bych si zkusila vybudovat portfolio zákazníků, uvidíš, jak ti to bude vyhovovat.
Každopádně ty tvoje představy, jak by ses manuálně živila nějakou kravinou, jsou fakt mimo.
@TaLucie kdyby ses k tomu chtěla vrátit, klidně mi napiš soukromě. Lidí, kteří tomu rozumí je zoufale málo. A nebo máme neschopné náboráře. Už jsem byla i v situaci, kdy jsem požadavky snížila na “zájem o obor”
Jestli chceš, tak napiš soukromou zpr., já jsem si podobným obdobím prošla taky. Můžu Ti dát pohled člověka s odstupem xy let. Zamyslela bych se nad tím, co psala @Kelsey1 - zvážit možnost terapie. Ten problém není o práci, ale Tvém vnitřním nastavení.
Mě se hlavně osvědčilo hledat v okolí, ale to je moje osobní zkušenost. Jsem spokojenější, když dojíždím pár minut, než jezdit do skvělé práce, ale hodinu tam a zpět. To mi za to prostě nestálo a radši trávím čas doma.
@BuNNy11 píše: Více
No dává mi smysl se někde upíchnout v práci, která tě nebude úplně vytáčet, i když třeba ani moc bavit ne. A k tomu si pomalu rozjíždět vlastní byznys, třeba ty nehty nebo nějaký tvoření. Ono to asi nebude hned na uživení. Ale na přivýdělek fajn a až budeš mít klientelu, nebo podnikání trochu rozjetý, tak můžeš přejít na full time.
@kvetanak píše: Více
Nezpochybňuju, že terapie může pomoct, ale podle mě tohle na terapii není. Pokud teda myslíš zakladatelku. Ne každý od patnácti ví co chce dělat. Ja to zjistila až krátce před třicítkou. Baví mě víc věcí. Je to o tom se nebát, zkoušet. Že si je člověk nejistej, je prostě v nějakým životním období normální si myslím.
@Sadman píše: Více
Tak jdi někam do knihovny nebo do archivu. Tam tě to nebude stresovat.
Podívej se na to trochu rozumné. Aspoň trochu. Máš vzdělání na to, pracovat na škole. Plat v tomhle sektoru není špatný. Je to dobrá jistota. Do práce chodíme pracovat. Když mě práce baví, tím líp. Školství ti poskytne dost volna i financí na to, abys mohla mít i časově náročnější koníček. Nedivím se tvým rodičům, že se nijak neradují, když máš hlavu v oblacích. Je dobře, že jsi šikovná, zručná, nápaditá, to se ti neztratí. Ale mít malý krámek s vlastní tvorbou, byť krásnou, a být na něm existenčně závislá, to je opravdu nerozum. Budeš tam celé dny a tolik, jako ve škole, si určitě nevyděláš. Lidi dneska musejí zaplatit daleko potřebnější položky, než originál obrazy, oděvy, umělecké výrobky jakéhokoli charakteru. Předně jdi do práce a nic ti nebrání mít tu tvorbu jako koníček. Možná tam bude skupina dětí, které budou mít zájem chodit k tobě do kroužku, možná tam bude nějaký tatínek, který bude mít prostory pro výstavu, co ty víš. Taky jsem měla tendence jít od školství. Nakonec je dobře, že jsem to neudělala. To, co mě vždycky lákalo a bavilo, mám dlouhé roky jako placený koníček…udělej to taky tak. S tvým vzděláním nemáš zapotřebí žít od začátku v nejistotě a z ruky do… Třeba si s mužem postavíš domek a třeba v něm jednou budeš mít dílnu a malou prodejnu.
Dobrý den,
zakladatelka požádala o smazání jejích příspěvků a diskuze, vyhověla jsem se smazáním příspěvků a diskuzi zamykám.
Krásný den
Diana ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat