Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, blíží se nám léto a s ním i komáři. Minulý rok jsem s nimi dost bojovala. Používala jsem odpuzovač do zásuvky od značky RAID, ale příliš mi nevyhovoval. Nemáte ověřený tip na nějaký odpuzovač, který by mě zbavil komárů a byl přitom co nejvíce přírodní?
Nenajdou. Pokud není síťka poškozená. My máme v oknech všude síťky a problém nemáme. Je to teda větší pořizovací investice. Nechali jsme dělat na míru i do střešních oken a HS portálu (velké oknodveře). Investice nelitujeme. Vyplatila se. Takže za nás taky síťky pořídit.
A na terasu kupujeme spirály zapalovací. Když sedíme dlouho venku.
@Kelsey píše: Více
Taky tak. Nejdriv jsme xlet meli site do oken takove ty co si kazdy nastriha - prodavaji se v sade se suchymi zipy, fungovalo to dobre proti komarum.
Nyni mame site do oken v oresne na miru vyrobebem ramu, ktery se da lehce z okna vytahnout, trebas pres zimu.
A na terasu mame pojezdovy ram se siti, taky parada, pravda, vetsi investice, ale proc ne, kdyz se jedna o vl bydleni.
O komarech mouchach tak vubec nevime.
A poradim: nekupujte bile site ale cerne! - kdyz se totiz divate ven pres bilou sit, vidite jakoby bilou mlhu, ale pres cernou vidite ven krasne ostre a mistnost se tim vubec nezatemnuje.
Jasně, jen černé. Když někdo začíná, chce bílé, ale ono to opravdu skoro není průhledné.
@Jahodová dřeň píše: Více
Jasně, že najdou. Ale těžko těma sítěma. Dají se pořídit i „rozepínací“ do dveří- i ty levné, co se lepí na sucháče.
Je pravda, že ty „pevné“ sítě působí a fungují solidněji, ale klidně nejdřív pořídit něco z Lidlu, Hornbachu… nalepovacího- na vyzkoušení.
Mám ty na suchej zips na balkoně a rozdíl je znát. I tak ale každej den aspoň jeden komár doma lítá. Raid čichat nechci, tak se pripichuju, kdyby se vyskytl ještě nějakej nápad. Zatím kvituju tu kytku. Po ní se podívám.
Sítě, nějaké odpařovací svinstvo ze zásuvky bych si nikdy nepořídil.
No jo, sítě jsou sice fajn, ale v baráku jsou ti celkem na prd. Protože to bys nesměl otevírat ani dveře ven a u nás je to průchoďák. Ty mrchy naletí okamžitě, snad tam čekají ve frontě.
Takže já dobrovolně čuchám Reid nebo Biolit, ten skoro i voní. Protože co úplně nesnesu, je to bzučení sotva zalehneš. Já jsem schopná vstát ve tři ráno, rozsvítit a honit komára po ložnici. Jenomže to se zas moc nevyspím. ![]()
Ty potvory se říděj vydechovaným CO2 (hl. při spánku), Ty věci do zásuvky jim nějak matou tyhle signály. Takže třeba RIAD člověk regulérně ani nevnímá. Jen je trochu „nelogické“, že při použití mají zůstat pootevřená okna. A to se teda nabízí otázka, proč, když je to super neškodné pro člověka.
My teda žádné mrchy komáři v baráku nemáme. Žádný jiný fígl kromě sítěk nemáme. Venku na terase někdy lítají komáři. Takže ven kupujeme ty spirály, které se zapálí. Ale to je taky chvilkový problém. Teď pršelo, tak za pár dní bude větší výskyt mrchavců venku. Pak zas bude chvilku klid. To jsou takové vlny. Letos nevím, jaký má teď obec plán po dešti. Ale někdy je po dešti likvidují postřikem. Takže pak je nějakou dobu klid. Lužní lesy máme všude v okolí. Tzn. voda tam stojí.
Kdysi jsem to řešila po vzoru babičky svíčkou hořící v kuchyni/obýváku.
100% to není, ale pár kusů tam v sezóně ráno vždycky bylo.
Asi je láká ten CO2.
Nicméně někdo zkoumal co je přitahuje a nejvíc lítaly na lidi umyté mýdlem Dove a nejmíň na ty co použili mýdlo s kokosovým olejem. Plus mají prý radši tmavé barvy ![]()