Jak se zbavit plen u kakání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Hlavně na to jít pozvolna. nejprve doma běhat nahatýho, říct, že se čůrá a kaká na nočník. když nahatý udělá bobo nebo loužičku na podlahu, zopakovat, že to má dělat do nočníku. starší se takhle naučil ve 25m asi. 3 dny jsem utírala louže, naštěstí mi tedy nic nepokajdil, ale pak to pochopil, k čemu je nočník, a od té doby bez problému. a co s tím venku..dokud si nebude vyměšování dokonale uvědomovat, a nebude doma bez nehod, plínu na ven nechat..pokud nechcete přitahovat nežádoucí pozornost, jak smradem, tak barvou kalhot malýho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, když se náš Míša pokakal, řekla jsme mu, že se kaká do nočníku a na ten nočník ho posadila i když už byl poto. Když se vykakal do nočníku-pravidelně po obědě, dělala jsme velkou slávu
a on se usmíval, měl radost, že mamka chválí. Když jsem se ho ptala, zda bude dělat ee a on kývnul, s nadšením jsem zvolala-hurá, rychle pro nočník a on se celý šťastný rozběhl do koupelny pro nočník. Hodně trpělivosti přeji a myslím, že hlavní je-mluvit, mluvit o nočníku a nebýt zoufalá, když se nezadaří, nedělat z toho problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč až na jaře? Už je velký až dost, aby uměl bez plín i ted´
Chce to jen začít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wasean píše:
A nebude v tom mít zmatek když doma bude muset na nočník a venku by mohl znovu do plínky? Prý když se jednou seberou dítěti pleny nemají se vracet aby v tom právě neměl zmatek?
jako slyšela jsem to, ale zdravý rozum mi říká, že radši nejprve na ven nechám, než neustále chodit s hnědou stopou za sebou
mě to starší doma začal zvládat v těch 25m, venku bezpečně okolo těch 27-28m. pokud si začne normálně říkat, řekni mu ať si říká i venku, ale pro jistotu bych tu plínu nechala. určitě ho to nezblbne natoli,, že by mu to odložilo učení na nočník o víc než pár týdnů, 2-3 měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wasean píše:
A nebude v tom mít zmatek když doma bude muset na nočník a venku by mohl znovu do plínky? Prý když se jednou seberou dítěti pleny nemají se vracet aby v tom právě neměl zmatek?
Taky jsem o tom přemýšlela, ale má zkušenost-plínku jsme měli na cvičení, které ho strašně bavilo a já koukám, že se kroutí, ptám se, zda chce čůrat a on čůrat, tak zvesela-jéé utíkáme na záchod, na záchodě jsem sundala suchou plínku a vyčůral se do záchodu. Takže našeho Míšu to myslím nemate. Teď je zima, takže když jdeme ven na delší dobu plínu dávám, někdy se počůrá do plíny, ale doma ne( vyjímka byly teď Vánoce-asi moc zaneprázdněnej dárkama a návštěvama, tak se 3× počůral) ale teď zas dobrý. Jo a taky když plínu sundávám-po návratu domů nebo po spaní, pořád opakuju, že už plínku nemá, že si musí říct, když bude chtít čůrat. Tak si opravdu myslím, že ho to nemate, že jí někdy má někdy ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A už to zkoušíš? Já to zkoušela, pár dní před druhýma narozeninama pravila KAKÁ - na čůrání, používá to teda na oboje. Od té doby se prostě neplete, fakt se jí v hlavince něco samo přehodilo. Na ven dávám natahovačku, protože v zimě se nevyčůrá a než bych v parku našla teplej záchod, tak se stejně počůrá. Zmatek v tom nemá, dokáže to odlišit. Na jaře seberu i tu na ven, nemyslím, že bude problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nikdy moc nevěřila těm řečem, že se to změní ze dne na den, že jim to docvakne, ale opravdu to tak je ![]()
Malá byla šikovná, ale prostě čůrala i co deset minut, pak se to zlomilo samo, najednou vydrží dvě tři hodiny a říká si. Fakt ze dne na den.. Spíš dokonce z minuty na minutu
Začala si říkat, teď už dokonce chodí úplně sama, přinese pak jen nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ted taky resila jak pitoma nocnik u dcerky (ted v lednu 2 roky) a dneska me sama prekvapila, sundala gate, plenu, sedla si a curala. Dodnes se strasne snazila, ale nikdy se ji nepovedlo do nocniku nic udelat. Cele dopoledne behala jen v kalhotkach a puncoskach a ani jedna nehoda. Nocnik nabizim nekolikrat denne, nenasilne. Delala jsem to tak u obou deti a evidentne se vyplatilo ![]()
Syn mel problem s kakanim do nocniku (necitil, jak hovnous narazi do plenky) a bal se, ze bude hovinko vsude (resila jsem to u psychologa, byly mu 4 roky),jednoho dne dostal prujem a od ty doby kadil na nocnik, pak presel na zachod, taky to proste prislo,,samo,,..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
.
Příspěvek upraven 08.01.15 v 12:31