Sundá si plenku, pak se počůrá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
sundá si plenku, pak se počůrá
Dobré ráno holky, naše malá ( 2r a 2m) má na noc ještě plenku. Přes den je bez plenek už od 19 měsíců. Jenže ona se v noci vzbudí, plenku si sundá a jde na nočník, a pak jde spát bez ní. Jenže jak pak tvrdě spí tak se počůrá, někdy to slyšíme, jak tam šustí, tak dostane novou, ale nedá se to uhlídat. Navíc má pokoj až přes jeden. Na posteli mám chránič, ale mě nejvíc vadí, že pak spí v tom mokrým, když si toho zrovna nevšimneme
někdy je pak úplně ledová. Bojím se aby jí z toho onemocněly ledviny
A den co den pereme celou postel. Nějaké nápady co s tím? Je fakt, že ona dost pije. I v noci, myslíte, že kdybych omezila to pití, že by třeba to líp udržela to čůrání? Jsem už bezradná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já teda nemám ještě co povídat s půlročním, ale napadá mě naučit ji na plenkový kalhotky? ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, když jsem v noci odplenkovavala nejstarší byl to taky boj. Plinku nechtěla, a moč nebyla schopná celou noc udržet. Dávala jsem jí čůrat v intervalech cca 2-3 h. V noci jsem kojila malého, tak mi to nevadilo za ní zajít do pokoje. Postupně jsme došli k dávání na wc 1× za noc. Teď bude mít 4roky a budí se sama, celou noc prostě nevydrží.
Tekutiny jsme na noc omezili, a pomohlo to dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě omezit tekutiny - dát jen trochu před spaním a pak už ne - asi to bue pár dnů boj, ale pomůže to určitě, děti jsou jak průtokáče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hehe, mame chlapceT stejneho veku a vubec by me neprekvapilo, kdyby to taky zacal delat ![]()
Hele ja bych ji dala nerozepnutelny nesvleknutelny oblecek.
Trebas takovy ten overal se zipem na zadech. urcite neco vymyslis, jde o to, aby na zapinani nedosahla nebo ho neumela rozdelat.
Mladej se teda nesvleka, ale nechce spat ve spacacku, ktery si rozepina a sundava. Udelala jsem na konce zipu takove chlopne na knoflik, ktery ma velmi tesnou dirku. On to nerozepne a prsty se pod chlopen nedostane, takze smula, vyridi se to trochou vzteku pri ukladani a alespon v noci nebeci zimou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava jenze pokud se nebude moci vyslict, tak bude brecet, ze chce jit curat na nocnik. Ona do plenky cura jen kdyz spi a nevi o tom. Sunda si ji, jde na nocnik, natahne si kalhoty od pyzama zpatky a jde spat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mám stejně starou, před spaním se kojí, v noci nepije vůbec. Budí se až nad ránem a v tu chvíli čůrá. Kdybych nebyla pohodlná, mohla by být odplenkovaná i na noc, jenže já moc nefunguju, takže vleze ke mě a spíme dál. Nicméně bych ubrala pití, přes plínu dala izolepu nebo bych dala overal zapínáním dozadu. Otázkou je, zda jí to spíš nerozčílí
Jo a přes den je bez plenek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@viky23 píše:
@Pudloslava jenze pokud se nebude moci vyslict, tak bude brecet, ze chce jit curat na nocnik. Ona do plenky cura jen kdyz spi a nevi o tom. Sunda si ji, jde na nocnik, natahne si kalhoty od pyzama zpatky a jde spat.
aha, jo tak. tak to nevim, to je ti ma rada naprd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha už to čtu. Co ty natahovačky? Pampers je prodává v akci okolo 5 Kč, mimo akci kolem 8 Kč. Ostatní jsou snad ještě dražší. Nebo se dělají i látkovky na tom samém principu, ale u těch nevím, kolik toho udrží..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli si umí sundat/nandat kalhotky, tak můžeš zkusit tu tréninkovou plínku, jak tu někdo psal, ta se nandavá stejně. Ale podle mě bude stačit ubrat toho pití
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ona se jeste sama oblict neumí, jako natáhne si halhoty co ma u kolen, ale myslim, ze natahnout si sama plenku jeste nezvladne. No asu mi nezbyde nic jineho jak nedat napit, ale tu flasku ma asi i na dudlani a uklidneni prave. Uz je na to zvykla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej nemá na noc plínu od srpna a určitě sebrat v noci pití, dostane mlíko cca hodku před spaním aby se stihl ještě vyčůrat a vydrží v pohodě. ale on se v noci budí tak ho většinou donutím jít čůrat ale většinou řve že mu to nejde. jinak ty natahovací pampers to by asi zvládla natáhnout a ty látkový jsou dobrý ale jsou jen na nehody nepoberou celou dávku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@viky23 jako první bych pořídila gumovou podložku pod prostěradlo, ušetříš si práci s praním
jinak zkusit tréninkové gaťky, víc mi nenapadá
omezit pití navečer můžeš, ale taky to není ideální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, napadli mě plinkové kalhotky-to natáhne. Naše malá dojde a oznámí nám, že jde čůrat a pak ještě dojde a chlubí se já čůrala
tak plinku dáme na zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se mame chranice matrace, ale stejne ma kolikrat i mokrou deku a polstar kdyz spi moc nahore ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit