Jak si najít kamarády

31
27.9.17 21:20

Jak si najít kamarády

Ahoi :D dneska mi došlo, že potrebuju znát nové lidi a kamaradit si s více lidmi. Já jsem hrozně stidliva před cizími lidmi, před kamaradkou ne to jsem hrozně hiperaktivní. Ve městě kam chodím do školy je škola, zvláštní škola, základní škola, učiliště a střední.. Takže děti tam je dost.
Já bych se nejraději kamaradila s dětmi okolo 15 (s temi si rozumím nejvíc). Ale nevím jak za nimi přijít a seznámit se s nimi. Nevíte někdo?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13385
27.9.17 21:42
@madička13 píše:
Ahoi :D dneska mi došlo, že potrebuju znát nové lidi a kamaradit si s více lidmi. Já jsem hrozně stidliva před cizími lidmi, před kamaradkou ne to jsem hrozně hiperaktivní. Ve městě kam chodím do školy je škola, zvláštní škola, základní škola, učiliště a střední.. Takže děti tam je dost.
Já bych se nejraději kamaradila s dětmi okolo 15 (s temi si rozumím nejvíc). Ale nevím jak za nimi přijít a seznámit se s nimi. Nevíte někdo?? :think:

Jde možná o to v jakém jste věku.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.9.17 21:56

Začni navštěvovat nějaký kroužek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.17 08:42

@madička13
Je moc dobře, že se chceš seznamovat. Ve tvém věku se kontakty navazují snadno. Rozhlédni se kolem, co všechno je možné tam dělat. Při nejbližším domu dětí a mládeže je určitě možnost se s dětmi potkávat při nějakém koníčku a často je to tam i rozděleno věkově, aby bylo i něco pro dospívající. Najdeš to často i na nástěnkách a webech příslušných okolních škol, akce, které se pořádají, bývají na městských stránkách nebo městských skupinách, kde najdeš i spoustu dalšího.

Své skupiny mají třeba běžci, hráči deskových her, ochránci zvířat, lidi, kteří 2× do roka uklízejí Česko (často jsou to právě mladí lidé ze středních škol), existují i starší skauti – roveři, které mají své skupiny a jezdí na výpravy a tábory. Hodně mladých holek najdeš kolem koní a psů – podívej se k vám na cvičák nebo k nejbližším koňům, často tam vypomáhají holky jako ty, jen za možnost si tam zajezdit. Holky mají též rády výtvarné koníčky, najdeš je často na keramice a dobré jsou i sportovně zaměřené tábory pro dospívající, taneční tábory pořádá třeba Domino – je to tam hodně zaměřené na konkrétní moderní taneční styly. Pokud tě baví tancování, určitě taneční školu najdeš i u vás. Záleží jen na tobě.

Když se budeš s ostatními sbližovat při nějakém koníčku, odpadne i tréma z nuceného seznamování venku, protože když spolu něco děláte, zpočátku se bavíte právě o tom, co se děje. Píšeš, že máš trému a stydíš se, to je častý problém, který zmizí nebo se zmírní jedině tím, že budeš dělat právě to, co tě trémuje. Kdyby ses tomu vyhýbala, s věkem by to šlo stále hůř a byla by to škoda. Znám spoustu mladých lidí, co proseděli pubertu, kdy se měli seznamovat s ostatními, někde u počítače v samotě svého pokoje a pak procitli jako dospělí a měli pocit, že už je na vše pozdě, že už se nikdy neseznámí a navíc to bude jen o samé práci a povinnostech a prostě to rovnou vzdali a stali se z nich osamělí podivíni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí