Jak si najít práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak si najít práci
Ahoj, potřebuji poradit. Už několik měsíců sleduji pravidelně nabídky práce na internetu a odpovídám na ně (typicky provozní práce v obchodě - prodavač, doplňování zboží atd.). Když už mi někdo odpoví (což bylo asi ve 30 % všech odpovědí), pozvou mě na osobní pohovor a za pár dní mi pošlou e-mail, že na tu pozici vybrali kandidáta, který lépe vyhovoval jejich požadavkům.
![]()
Chtěla bych se vás zeptat, jak jste získali práci vy? Protože mně přijde že dnes aby si člověk našel práci, musí mít známosti… ![]()
V roce 2020 jsem dokončila studium gymnázia a od té doby jsem na ÚP. Zatím si přivydělávám roznosem letáků.
Myslíte, že kdybych se stavěla osobně na pobočce obchodu s životopisem v ruce, mělo by to větší hodnotu a měla bych větší šanci na přijetí než když jen odpovídám na internetové inzeráty? Děkuji všem za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zeptat se na ÚP na rekvalifikaci? Posílat životopisy a stále zkoušet. Záleží odkud jsi, třeba budeš muset dojíždět.
- Citovat
- Upravit
Odkud jsi? mi přijde, že sehnat praci jako prodavačka, aspoň brigádně, když na na HPP by pro člověka s maturitou fakt nemělo být nic těžkýho.
to gymnazium si ukončila maturitou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anthrax124 píše:
Ahoj, potřebuji poradit. Už několik měsíců sleduji pravidelně nabídky práce na internetu a odpovídám na ně (typicky provozní práce v obchodě - prodavač, doplňování zboží atd.). Když už mi někdo odpoví (což bylo asi ve 30 % všech odpovědí), pozvou mě na osobní pohovor a za pár dní mi pošlou e-mail, že na tu pozici vybrali kandidáta, který lépe vyhovoval jejich požadavkům.![]()
Chtěla bych se vás zeptat, jak jste získali práci vy? Protože mně přijde že dnes aby si člověk našel práci, musí mít známosti…
V roce 2020 jsem dokončila studium gymnázia a od té doby jsem na ÚP. Zatím si přivydělávám roznosem letáků.
Myslíte, že kdybych se stavěla osobně na pobočce obchodu s životopisem v ruce, mělo by to větší hodnotu a měla bych větší šanci na přijetí než když jen odpovídám na internetové inzeráty? Děkuji všem za odpovědi.
Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce to spíš sama aktivně hledat a ptat se, na inzerát se ozve milion lidí, ale ty se můžeš jít zeptat klidně někam na vedení do obchodu, jestli mají nějaká volná místa. Kolikrát i přímo v obchoďáku jsou vylepena volná místa na nástěnce, co nikam na internet nedávají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan bydlím blízko Teplic. Gympl mám samozřejmě s maturitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anthrax124 píše:
@debra.morgan bydlím blízko Teplic. Gympl mám samozřejmě s maturitou.
Co Německo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máš pouze gympl? Tohle je nejspíš ten problém. Na prodavačku jsi překvalifikovaná a nic víc nabídnout nemůžeš. Pouze gympl je prostě nic. Musíš si doplnit kvalifikaci, nějakou odbornost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anthrax124 no a proč reaguješ s gymnáziem na takové pozice? Za tu dobu, co jsi na úřadě práce jsi příští rok mohla získat minimálně bakalářský titul.
Jak se dal vzděláváš?
Já tomu odmítání docela rozumím. Můžeš být pro ně „víc dobrá“ a je jim jasné, že při první lepší příležitosti odejdeš jinam.
Za tu dobu, už jsi mohla zvládnout i rekvalifikaci přes ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A chces tu praci v obchode fakt delat? Je to to, cim se doopravdy chces zivit? S gymnaziem se spis pocita, ze budes studovat dal. Neni moznost jit jeste studovat? Treba neco, kde je urcite uplatneni. Treba zdravku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl upřednostňovala bych radši práci v ČR, alespoň dokud nebudu mít větší zkušenosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já normálně posílala životopisy a vždycky se mi někdo ozval na pohovor, pokud jde o práci v obchodě. Ale nehledala jsem jen na netu - vytiskla jsem si 40 životopisů a šla rozdávat do obchoďáku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se zkus naučit něco, co má přidanou hodnotu. Jsi mladičká, když máš maturu na gymplu, tak hloupá taky nebudeš… Účetnictví, programování, datová analýza, kurz asistenta pedagoga… Na prodavačku tě s gymplem chtít nebudou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru To je blbost. Akorát je to tím, že teď je dost lidí nezaměstnaných - vidím to ve svém okolí i sebe ( mám aspoň dohodu ), a nejde o lidi, kteří by nechtějí dělat, a nebo měli příliš vysoké cíle.
Znám i Inženýry, kteří kroutí volantem nebo jsou u pasu. Ale teď je z koho vybírat a nosit málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše:
Tak se zkus naučit něco, co má přidanou hodnotu. Jsi mladičká, když máš maturu na gymplu, tak hloupá taky nebudeš… Účetnictví, programování, datová analýza, kurz asistenta pedagoga… Na prodavačku tě s gymplem chtít nebudou
Proč by nemohla s gymplem dělat prodavačku? Občas na jmenovce člověk vidí Ing. a další titul.
- Citovat
- Upravit