Jak si najít práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
S maturitou na doplňování zboží v obchodaku většinou moc lidi nechtějí… Proč trcis tak dlouho zbůhdarma na pracáku a nedoplnis si ještě nějaké vzdělání?,,Jenom" gympl je bohužel k ničemu. Dobře, každý nemá zrovna buňky a možnosti jit na vysokou, ale je spousta jiných možností. VoSky, rekvalifikační kurzy
S tím už se ti bude hledat práce o dost lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom píše:
@Jahru To je blbost. Akorát je to tím, že teď je dost lidí nezaměstnaných - vidím to ve svém okolí i sebe ( mám aspoň dohodu ), a nejde o lidi, kteří by nechtějí dělat, a nebo měli příliš vysoké cíle.Znám i Inženýry, kteří kroutí volantem nebo jsou u pasu. Ale teď je z koho vybírat a nosit málo.
Není z koho vybírat, nezaměstnanost je 3,5 %. Opravdu nevidím důvod, proč by mladá, zdravá a chytrá holka nenašla práci. Jen je potřeba pro to něco udělat, nesedět, neplakat a nečekat, až jí odpoví na životopis, který poslala na neodpovídající místo.
Lepší je si zvýšt kvalifikaci, než zkoušet podprůměrná místa. Kdy jindy než teď, když má spoustu času a zodpovědnost jen sama za sebe?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen gympl není problém, mám asi pulku třídy z gymplu, která na vš nešla, jedna dělá v it, jedna stewardku, jedna měla dobrý jazyky, pracuje pro cestovku, další děla dentální hygienu…to je jen co mě napadlo teď… co operátorku z domu třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolka86 píše:
Proč by nemohla s gymplem dělat prodavačku? Občas na jmenovce člověk vidí Ing. a další titul.
S gymplem by prodavačku samozřejmě dělat mohla, ale když budou mít na výběr, tak raději sáhnou po někom, u koho je větší pravděpodobnost, že jim tam zůstane a neuteče za lepším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doplnovaní zboží s gymplem fakt ne, to spíš na kasu. Co jiný obchody? co máš v životopise? ono je podle mě hlavní problém, že jsi 2 roky roznášela letáky, to je prostě nic. Jak kdybys 2 roky ležela na divanu. To ti dělá blbou pověst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu, to jsi jako poslala zivotopis do Lidlu a oni řekli ne? To asi žiješ v jiném vesmíru než já…
Natrénuj kliky a jdi na policii/strážníka/vězeňská služba/armáda, jdi do samoobsluhy do Německa, jdi do Amazonu, jdi na strojvedoucí, asistentka v libovolné firmě, recepce, au-pair v Anglii, pokojská v Irsku
Příspěvek upraven 04.02.22 v 16:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si totiž myslím, že tu problém bude trochu někde jinde…a začalo to tím, že 2 roky roznáší letáky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru Není? Tak si zajdi na ÚP. Tam je realita a různé věkové skupiny. Samozřejmě záleží na krajích.
Se mnou na jednom prach obyčejném místě administrativní pracovnice bylo v jeden den 50 uchazečů. Výběrové řízení trvalo 4 dny. Další místo - tolik zájemců, že mě, ani nezvali. Proč nevím. Přitom kvalifikaci mám, i víc, než maturitu ( jen vos ). Na místo, kde se dělá rukama, mě odmítli… A ne jednou. Přitom osobně bych to brala
a mohu psát i že zkušenosti známých, ti sehnali místo z 99% přes přátelé a na doporučení svých známých. A ti co práci mají a jen tak namátkou jsem s nimi mluvila jsou rádi, protože neví, kde by je v okruhu 50+ km vzali.
/ Neberu v potaz otrociny ve fabrikách - ac je fabrika a fabrika, ale u nás to neplatí - a supermarkety a jejich sklady - také recenze, které jsou už dost profklakle. Včetně Amazonu. A to znovu opakuji : nejde o práci, ale o přístup k lidem a podmínky.
Do toto xx inzerátu pro OZP, dobrovolníky.
Zbytek souhlas, ale holt někomu jeho vzdělání stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisika9 Prej natrenuj kliky
O těch a jen těch vstup k PČR nebo jinam není.
To jsou rady, ach jo.
A Amazon ji fakt nedoporučuji. Mám v práci kolegyni, která mi dost vyprávěla - chodí k nám na přivýdělek a hlavně se uklidnit od stresu. Ten jeden den volna co má v týdnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Domluvila jsem si bezplatnou praxi u nás na úřadě, abych měla aspoň něco do CV. Tam jsem našla nové kontakty a po známosti na doporučení od kolegyně z úřadu získala místo ve firmě. Byla jsem stejně zoufalá, já už nevěděla, kam se všude přihlásit, a jako absolventa VŠ mne nikde nechtěli vzít už tuplem, zrovna vrcholila ekonomická krize, volných míst bylo jako šafránu a všude chtěli jenom praxi, praxi, praxi. Byla jsem na ÚP rok a půl, tam už ze mě byli nešťastní, že ani na žádnou rekvalifikaci nemám nárok, nemají mě kam poslat.
Já s VOŠ ( jasný menší titul ) dělala uklízečku pod obecním úřadě. Hele, bavilo mě to a myslím si, že bych i vydržela - nebýt starosti, který je ko.kot a dosadil si lidi, kteří jsou s ním za jedno. A že nedělají, nechodí je mi fuk - ke ksefticky mu splní. Ale tak to je všude. Známosti vedou.
Teď dělám ve fabrice, za linkou jen brigádně na DPP, ale aspoň něco a doufám, že se vrátím zpět do kanclu, do služebního poměru(vyberko se blíží, tak mám co dělat a makat)
![]()
Jednou může být každý na dně. Ale důležitý je, že se zvedne. A hlavně 35 let holčina do důchodu nadělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celkem nechápu proč nejsi na vysoké? To sis dala všechny obory tak těžké, že ses nedostala? Já jsem ze silných ročníků, dostala jsem se až o rok později. Mezitím jsem byla rok na jazykovce a makala na přijímacích zkouškách..ale dneska berou daleko více lidí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínala jsem, stejně jako spousta dalších, na call centru. I když tu práci považuji spíš za podřadnou, je to fajn odrazový můstek. Byla jsem tam 1 rok, potom se klasicky přes vyberko dostala dál a od té doby jsem pracovala už jen na fajn pozicích v pojišťovně a teď v bance (ne na přepážce s klienty).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
brouku, ze srandy jsem vyjela na jobs.cz nabídky práce v Teplicích (56), na prace.cz (79). Specificky jsem zadala „vhodné pro absolventy / lidi bez praxe“.
https://www.jobs.cz/prace/teplice/?…
https://www.prace.cz/…dky/teplice/
Udělej si jednostránkovy životopis, jednoduchý moderní, bílo-černý, žádné kudrlinky.
Kde to bude vhodné, doplň to i motivačním dopisem, který někdy udělá zázraky, když v něm prostě upřímně napíšeš, že hledáš svůj první HPP a jsi připravená ukázat, co v tobě vězí.
A nakonec - jak to jen říct taktně - prostě zvedni svých pět písmen, zakousni se do dalšího vzdělávání v oboru, jaký si jen vybereš. Ať už přes ÚP, online (velké množství čehokoliv zdarma), můžeš se také přihlásit do pracovní agentury a požádat je o pomoc. Pokud tě zajímá IT, můžu tvůj CV dát na HR do kyndrylu nebo infosysu (obojí ale v Brně) - nabírají i úplné IT začátečníky, pokud na sobě chtějí máknout. Lépe už asi neporadím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom píše:
@Jahru Není? Tak si zajdi na ÚP. Tam je realita a různé věkové skupiny. Samozřejmě záleží na krajích.Se mnou na jednom prach obyčejném místě administrativní pracovnice bylo v jeden den 50 uchazečů. Výběrové řízení trvalo 4 dny. Další místo - tolik zájemců, že mě, ani nezvali. Proč nevím. Přitom kvalifikaci mám, i víc, než maturitu ( jen vos ). Na místo, kde se dělá rukama, mě odmítli… A ne jednou. Přitom osobně bych to brala
![]()
a mohu psát i že zkušenosti známých, ti sehnali místo z 99% přes přátelé a na doporučení svých známých. A ti co práci mají a jen tak namátkou jsem s nimi mluvila jsou rádi, protože neví, kde by je v okruhu 50+ km vzali.
/ Neberu v potaz otrociny ve fabrikách - ac je fabrika a fabrika, ale u nás to neplatí - a supermarkety a jejich sklady - také recenze, které jsou už dost profklakle. Včetně Amazonu. A to znovu opakuji : nejde o práci, ale o přístup k lidem a podmínky.
Do toto xx inzerátu pro OZP, dobrovolníky.
Zbytek souhlas, ale holt někomu jeho vzdělání stačí.
Záleží co v té fabrice člověk dělá, já osobně pracuji u CNC strojů a nestěžuju si.
- Citovat
- Upravit
Domluvila jsem si bezplatnou praxi u nás na úřadě, abych měla aspoň něco do CV. Tam jsem našla nové kontakty a po známosti na doporučení od kolegyně z úřadu získala místo ve firmě. Byla jsem stejně zoufalá, já už nevěděla, kam se všude přihlásit, a jako absolventa VŠ mne nikde nechtěli vzít už tuplem, zrovna vrcholila ekonomická krize, volných míst bylo jako šafránu a všude chtěli jenom praxi, praxi, praxi. Byla jsem na ÚP rok a půl, tam už ze mě byli nešťastní, že ani na žádnou rekvalifikaci nemám nárok, nemají mě kam poslat.