Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, ve vajicku autosedacce by neměl být tak dlouho, proto ta korbička. Ve sporťáku naležato se zase nemůže pohybovat a muset by být potom připoutaný.
Mios by byl na cestování lepší. Máme priam a zabírá v kufru hodně místa i když máme celkem velké auto. Ale zase ten mios ma menší kolečka, takže je spís do města.
Příspěvek upraven 14.08.24 v 17:13
Korbičku určitě potřebuješ.
Ve vajíčku má být miminko na nezbytně nutnou dobu.
U novorozenců se dokonce doporučuje na dlouhé vzdálenosti v autě dítě vytahovat.
Ta korbička vydrží určitě déle, pokud to není nějaký mega dítě.
Nám vydržela do 9m a vydržela by ještě déle, ale dcera už seděla a nechtěla v korbě být.
Takže Ano, je nutné vajíčko + adaptéry,
Korba i golfáč.
Pokud nechcete kupovat vše, tak si vyberte kočárek v jiné cenové kategorii.
My Cybex dostali a není nijak výjimečný ![]()
@Markéta188 píše: Více
díky za info…
nejde nám o penízky, ale spíš o místo - ať pak nejsme zavalení 10ti kusama příslušenství, které sotva využijeme
ale to myslím spíš na ty kolečka apod…
A který Cybex jste dostali?
Přímo Cybex nemám ale korba u něj není myslím je celkem rozmerna, nicméně záleží dost jak máš velké mimino, jestli máš letní (a těch 6m teda půdě mít někdy na podzim/v zimě a ty ho do té korby budeš potřebovat nastouchat i s fusakem nebo zimní kdy v létě bude na světě bez mít jen body a třeba látkovou plenu. A taky má nosnost jen 9kg takže když budeš mít cvalika tak máš smulu…nicmene je hluboká korba fajn třeba proto že tam můžeš vozit na břiše a dítě si tak posiluje svaly a taky je teda rozhodně pohodlnější než vajíčko kde je to dítě namáčknuté a nemůže se třeba během spánku přetočit na bok…ani hlavou pořádně otočit…takže jako když jedeš k lékaři nebo na nákup tak ok ale na vylet nebo procházku určitě korbu. Sporťák ten taky potřebuješ, v něm ti dítě (teoreticky) stráví nejvíce času (no záleží jak moc budeš mít kocarkove dítě…protože se taky může stát že to dítě v kočáře nebude chtít být až začne chodit…a nebo v něm nebude chtít být už od narození…(To se pak fakt výplati koupit kočár za 50 tis 😂 🙄) nevím jestli je výhodnější koupit to najednou…jestli se vám. vylozene líbí Cybex a nejde vám o peníze tak můžete koupit zatím jen vajíčko a korbu a ten sporťák až později dokoupit…podle toho jaké dítko bude…
Příspěvek upraven 14.08.24 v 17:54
@Anonymní píše: Více
Aha, no bohužel i u jiných kočárků je takhle trojkombinace základ výbavy.
My měli rovnou ty větší kolečka, tak nevím, jak ty malé jezdí.
Měli jsme Priam, ale teď pro druhé dítě plánuji úplně jiný.
Jak píšu: mě ten kočárek nenadchl, je krásný, ale já potřebuji kočárek do lesa ![]()
@Vladusxx píše: Více
strašně cenné rady, děkuji ti moc <3 vidíš, to mě vůbec nenapadlo řešit to podle ročního období, taky v kolika vrstvách tam dítko bude apod.
Husté… ještě že vás tady zkušenější mám a vždycky mi někdo hezyk poradíte ![]()
Jak dlouho bude chtít být dítko v kočárku netuší asi nikdo - ale beztak to člověk musí všechno pořídit, a pak se uvidí. Tak pak holt kočárek prodám další mamince, která by si nový třeba nemohla dovolit, ale chtěla by ho ve stejné sestavě, jako bude po nás ![]()
@Markéta188 píše: Více
ahaaa, tak to chápu, ten Priam je rozhodně městský… ale právě se mi líbí ta varianta přídavných předních koleček, aby byly taky velké, a dalo se s tím někde po lesní cestě popojet - narodzíl od toho Miosu, ten je má úplně malá, to mi přijde už od pohledu na h…
Koukala jsem ale, že Cybex má taky „lesní“ varinatu, takový ten s jedním předním kolečkem otáčivým 360 stupňů…
Pokud chcete ušetřit a být praktická, tak by mělo stačit vajíčko (autosedačka) na cestování autem a na krátké výlety, plus golfová konfigurace, která pokrývá období od narození do 4 let. Korbička je spíš o stylu a pohodlí pro novorozence, ale není nutností. Co se týče kočárku, Priam je robustnější, ale Mios je kompaktnější a lepší na cestování. Přední velká kolečka jsou užitečná, pokud plánujete častější výlety mimo město, ale nejsou nezbytná.
Holky please… jak si sestavit Cybex Priam? Respeketive co z toho potřebuju a co z toho vůbec ne? Samozřejmě jsme vlezli do obchodu Cybex a tám nám vysvětlili, jak potřebujeme naprosto všechno, ale mě přijde, že některé ty sestavy se dokonce překrývají
Chceme všechno, tudíž i autosedačku, takže vajíčko je u nás asi jasná volba… když se to dá nasadit na kočár a udělá to z toho klasický novorezenecký kočárek (i celkem pěkný) tak potřebuju k tomu nutně takovou tu klasickou korbičku? Mě zarazilo, že korbička je jen na 0-6 měsíců, vajíčko na 0-24 měsíců… no a pak je tu klasická nástavba na golfky, ta je 0-4 roky, takže se dá sklopit i nalžeto a je z toho vlastně taky korbička - takže z logiky věci vychází, že člověku by mělo stačit koupit jen golfovou konfiguraci, která pokreje od narození až do 4 let dítětě + vajíčko na cestování autem?
Já nevím… nebo si moc ráda nechám vysvětlit proč potřebuji tu korbičku (mě se teda líbí - je to takový ten miminkovský set-up)
Jo, a který kočárek je kompaktnější a a lepší na cetsování a skládání: Priam nebo Mios?
No a pak ještě dotaz, jestli s tím máte někdo zkušenost: jsou potřeba ještě dodatečně ty přední velká kolečka někam do terénu mimo město? Přeci jen je to městský kočárek, když bychom ho zrovna vytáhli někam mimo afalt, je to nutný? Nám to samozřejmě taky vnucovali…
Kdyby vás napadlo další příslušenství nebo jakákoliv rada ohledně Cybexu, sem s ní prosím