Jak správně podat výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj,nikdy jsem výpověď nepodávala, tudíž vůbec nevím jak jej podat. Něco jsme si přečetla, ale bohužel moc tomu nerozumím. Potřebovala bych 1.června již nebýt v nynější práci. Pochopila jsem to tak, že výpověď musí být podána do 31.3,aby běžela od 1.4 a výpovědní lhůta by končila 31.5? Je to tedy dobře? Dělám na HO, stačí výpověď poslat mailem nebo je lepší jí odeslat písemně na adresu firmy? Nechci to dopředu s HR řešit, tak se radši ujišťuji. Omlouvám se zda-li je dotaz blbý, ale chci mít jistotu.
Anonym asi chápete
Ano, je to tak, každopádně bych to vždy dávala písemně na papíře, tedy předat osobně, nebo odeslat s dodejkou, ať máš potvrzení, že to bylo přijato. Elektronicky mi to přijde i takové neosobní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 Dobře děkuji. Od 1.6 jsem totiž domluvená na rekvalifikačním kurzu pro mé budoucí povolání, ještě mě napadlo zda-po by mi nedali zkrácený úvazek. Jelikož kurz je na 3 měsíce a je to především v odpoledních hodinách. To se ted zkusím domluvit s vedoucím nebo bych to měla řešit přímo s HR? Vůbec nevím. V této práci jsem již 6 let, ale chci se posunout dále a dělat na sebe. Takže zkrácený úvazek by mi nevadil.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 Dobře děkuji. Od 1.6 jsem totiž domluvená na rekvalifikačním kurzu pro mé budoucí povolání, ještě mě napadlo zda-po by mi nedali zkrácený úvazek. Jelikož kurz je na 3 měsíce a je to především v odpoledních hodinách. To se ted zkusím domluvit s vedoucím nebo bych to měla řešit přímo s HR? Vůbec nevím. V této práci jsem již 6 let, ale chci se posunout dále a dělat na sebe. Takže zkrácený úvazek by mi nevadil.
Nejlépe se domluvit, pokud nebude problém úvazek zkrátit, aby se to dalo skloubit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,nikdy jsem výpověď nepodávala, tudíž vůbec nevím jak jej podat. Něco jsme si přečetla, ale bohužel moc tomu nerozumím. Potřebovala bych 1.června již nebýt v nynější práci. Pochopila jsem to tak, že výpověď musí být podána do 31.3,aby běžela od 1.4 a výpovědní lhůta by končila 31.5? Je to tedy dobře? Dělám na HO, stačí výpověď poslat mailem nebo je lepší jí odeslat písemně na adresu firmy? Nechci to dopředu s HR řešit, tak se radši ujišťuji. Omlouvám se zda-li je dotaz blbý, ale chci mít jistotu.
Anonym asi chápete
Oficiálně nestačí. Vyžaduje se písemná forma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děláš 100% home office? Jestli jako ještě za doby kurzu bys ještě u nich pracovala a nikdo by v podstatě nemusel vědět, že se zaučuješ na jiné místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ritterqa Dělám 100% ho, jenže kurzy mám na odpoledne a už se opravdu chvi hnout z místa. Byla možnost i ráno, ale zas jsem si říkala, ze kdybych si našla zkrácdný úvazek třeba do 2,tak bych aspon mohla u toho i něco málo vydělat. U nas v práci je pár holek co pracuji jen do 2 hodin. Zkusím se optat jinak tedy pošlu tu výpověď v březnu. A zkusím hledat jiný zkrácený úvazek
- Citovat
- Upravit
@Katy09 píše: .
Zkus nejdříve zjistit možnosti zkráceného úvazku a pak kdyžtak dej tu výpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@ritterqa Dělám 100% ho, jenže kurzy mám na odpoledne a už se opravdu chvi hnout z místa. Byla možnost i ráno, ale zas jsem si říkala, ze kdybych si našla zkrácdný úvazek třeba do 2,tak bych aspon mohla u toho i něco málo vydělat. U nas v práci je pár holek co pracuji jen do 2 hodin. Zkusím se optat jinak tedy pošlu tu výpověď v březnu. A zkusím hledat jiný zkrácený úvazek
No já pochopila, že za dobu rekvalifikačního kurzu nebudeš mít příjem. Tak abys to jakoze vykryla, tak že bys zůstala v nynější práci ještě po dobu kurzu, abys měla nějaké peníze. Ale samozřejmě jen v případě, že tu práci můžeš udělat kdykoliv, když nebudeš mít kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Anonym asi chápete
Výpověď z pracovního poměru
Zaměstnavatel: (opsat z pracovní smlouvy nebo z obchodního rejstříku, včetně IČ)
Zaměstnanec: (Jméno, príjmení RČ, adresa)
Dávám Vám výpověď z pracovního poměru.
V…
dne…
podpis zaměstnance.
Odeslat s dostatečným předstihem předem, asi nejlíp doporučeně na doručenku, nebo potom reklamovat doručení zásilky, abys věděla, kdy přijde.
Případně použít služby České pošty doručování zásilek, ale to není zrovna nejspolehlivější, některá podací čísla jsou duplicitní - moje zkušenost (myslím, že zásilka se podle podacího čísla jevila jako doručená dřív, než jsem ji odeslal).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
nikdy jsem výpověď nepodávala, tudíž vůbec nevím jak jej podat. Něco jsme si přečetla, ale bohužel moc tomu nerozumím. Potřebovala bych 1.června již nebýt v nynější práci. Pochopila jsem to tak, že výpověď musí být podána do 31.3,aby běžela od 1.4 a výpovědní lhůta by končila 31.5? Je to tedy dobře? Dělám na HO, stačí výpověď poslat mailem nebo je lepší jí odeslat písemně na adresu firmy? Nechci to dopředu s HR řešit, tak se radši ujišťuji. Omlouvám se zda-li je dotaz blbý, ale chci mít jistotu.
Anonym asi chápete