Jak to přetrhnout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.23 22:09

Jak to přetrhnout?

Ahoj,

posledních 12 let (je mi 50 +) se mi opakuje stále stejný scénář:

vyhraju výběrové řízení a nastoupím do firmy. Šéf je nadšený. VŽDYCKY je tam někdo, komu vadím - myslel si na moje místo, je to psychopat. Šéf neustojí tlak a vyhodí mě.

V prvním případě jsem krom zhrzeného kolegy, který mi fakt dělal velké potíže, odmítla být jeho milenka, tak na jiné místo jako zástup za MD přijal svobodnou holku a ta se do půl roku milenka stala. I když jsem měla dobré výsledky, tak mě po 5 letech vyhodil.

Druhý případ - totéž, myslím si, že milenkou byla jeho kolegyně. Po roce mi neprodloužil smlouvu. Po mně tam nastoupili vždy na rok 3 chlapi a všichni buď odešli nebo je vyhodil taky. Takže značka magor.

Třetí případ - vyřídila se dotace z úřadu na moje místo (byla to práce pro x lidí), po měsíci mě vyhodili (ani jsem nestihla ukázat, co umím). Zřejmě nebylo papírově vše v pořádku, tak se mě chtěli zbavit. Tohle je trochu jiné.

Čtvrtý případ - zase jsem vyhrála výběrové řízení (u nej personální agentury v ČR). Šéf nadšený z mých výsledků a práce, zahraniční vlastníci taky. Jenže tady jsem zažívala fakt peklo od té narcistní psychopatky. Takže po 4 letech zničehonic naráz - vyhazov. Jen mě uklidňuje, že předtím už vyhodil jednu jinou paní.

Tyto věci se mi předtím nestávaly. Proč ve firmách zůstávají jiné ženy, ale já letím? Co dělám špatně? Nebo co bych měla dělat? Zažil jste někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
4.3.23 06:43

Teda netusim, jen bych se soustredila na to, aby kdyz uz k tomu dojde, byla vypoved v souladu se ZP vcetne odstupneho. Nechtela bych delat nekde, kdybych vedela, ze me tam nechteji. Na to je doba, kterou travime v praci moc dlouha. Jeste si myslim, ze by ti to dali pekne sezrat a stres s tim spojeny, neni z dlouhodobeho hlediska nic moc.

Mě 50+ jeste neni, ac praxi s dvema mateskymi mam tricetiletou a podobne pripady jsem zazila dvakrat. Jednou ve zkusebce po mesici, kdy odchazejici zaucujici kolegyne zjistila, ze tu jeji praci zvladne clvek zvenku a i z jineho oboru, ona zrejme nebude nepostradatelna a vypoved stahla. Podruhe v korporatu, kdy po roce smlouvy a prechodu z doby urcite na neurcitou prisel v breznu ten uplne prvni Covid se vsemi lockdowny, tudiz neprodlouzeno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat