Zrušení živnosti x datovka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Když zrušíš živnost. Zanikne i datovka. Měla jsem do 2026 živnost pozastavenou a právě pro tu datovku jsem ji zrušila úplně. Jsem zaměstnanec a nehodlám se v blízké době k práci na živnost vracet. Nestojím o to.
@Anonymní píše:
Ano vím, ze jsem to zaspala a ano vím, ze jsem brzda. Informace o povinné datové schránce u spici živnosti se ke mě dostala někdy v lednu, cely únor marodime (já nebo děti) a nemela jsem čas tam zajit. Chtěla jsem jít zrušit živnost teď v úterý.Dnes mi prisla postou zásilka ohledně datové schranky, nebyla jsem doma, takže je to na poste.
Živnost zrusim dle planu, postu vyzvednu az další den, abych měla přebírání až po zrušení živnosti. Je tohle ok postup?
O datovku zajem opravdu nemám a daňove přiznání už je podáno (tohle info o daňovém přiznání a jeho nutnosti ho podávat přes datovku vím týden
Anonym prosím, jsem opravdu tru.bla![]()
). Cetla jsem, ze se datovka aktivuje až 10dni od prijmu pošty, takže by to melo byt ok. Televizi nemame, noviny nečtu a na zprávy na netu nemám čas
proste to šlo mimo mě.
![]()
diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Když zrušíš živnost. Zanikne i datovka. Měla jsem do 2026 živnost pozastavenou a právě pro tu datovku jsem ji zrušila úplně. Jsem zaměstnanec a nehodlám se v blízké době k práci na živnost vracet. Nestojím o to.
Dá se někde na internetu zjistit, jestli mám živnost zrušenou nebo pozastavenou? Po patnácti letech si to nepamatuji.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dá se někde na internetu zjistit, jestli mám živnost zrušenou nebo pozastavenou? Po patnácti letech si to nepamatuji.
Ano, na www.rzp.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano vím, ze jsem to zaspala a ano vím, ze jsem brzda. Informace o povinné datové schránce u spici živnosti se ke mě dostala někdy v lednu, cely únor marodime (já nebo děti) a nemela jsem čas tam zajit. Chtěla jsem jít zrušit živnost teď v úterý.Dnes mi prisla postou zásilka ohledně datové schranky, nebyla jsem doma, takže je to na poste.
Živnost zrusim dle planu, postu vyzvednu az další den, abych měla přebírání až po zrušení živnosti. Je tohle ok postup?
O datovku zajem opravdu nemám a daňove přiznání už je podáno (tohle info o daňovém přiznání a jeho nutnosti ho podávat přes datovku vím týden
Anonym prosím, jsem opravdu tru.bla![]()
). Cetla jsem, ze se datovka aktivuje až 10dni od prijmu pošty, takže by to melo byt ok. Televizi nemame, noviny nečtu a na zprávy na netu nemám čas
proste to šlo mimo mě.
![]()
diky
Zrušiš živnost. Mohla bys i přes tu novou DS a k pravni moci zrušení živnostenského oprávnění se ti zneplatní DS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
https://obcan.portal.gov.cz/ stačí se jen přihlásit a budeš vědět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To netuším. Jela jsem do města a tam to osobně na úřadě zrušila. Pak mi došel i dopis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tu prosím někdo s pozastavenou živností, kdo by měl zkušenost s tím, že o něm úřady “neví”? Živnost jsem měla platnou měsíc i s cestou, přišly mi tenkrát dokumenty od pojišťovny, socky i finančáku. Byla jsem student. Když jsem další rok podávala přiznání, paní v pojišťovně mi řekla, že tam nemá informaci o tom pozastavení, kopírovala si ode mě rozhodnutí. Rozhodla jsem se živnost elektronicky zrušit, ale bez toho, aniž by to živnostňák rozesílal dál - po zkušenostech. Dnes mi dali z pojišťovny vědět, že to ukončit nemůžou, protože to u nich ani nikdy nezačalo
moc nevím, jak s tím naložit. Po pozastavení živnosti mě nikdo nikdy s ničím nenaháněl. Počkat, co řekne socka a finančák? U pojišťovny se prej mám registrovat zpětně a chtějí i to ukončení, které ještě nemám.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey píše:
Datovka po zrušení živnosti nezanikne hned. 3 roky je zablokovaná a zanikne teprve po těch 3 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka píše:
Datovka po zrušení živnosti nezanikne hned. 3 roky je zablokovaná a zanikne teprve po těch 3 letech.
Ona se zneplatni. Tzn. nikdo do ni nebude nic posilat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem byla rušit živnost, kterou už léta neprovozuji. Kvůli datové schránce. Paní říkala, že zrušených živností jsou tisíce. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tohle sem řešil nedávno s mámou, je jí 70, 20 let živnost neprovozuje. Do DS jsme se přihlásili, přes www.rzp.cz vytvořili žádost o zrušení živnosti, poslali ji tou DS na živnostenský úřad, do týdne přišlo rozhodnutí o zrušení živnosti a teď už jen čekáme až to projde šelmostrojem a dojde k znepřístupnění DS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano vím, ze jsem to zaspala a ano vím, ze jsem brzda. Informace o povinné datové schránce u spici živnosti se ke mě dostala někdy v lednu, cely únor marodime (já nebo děti) a nemela jsem čas tam zajit. Chtěla jsem jít zrušit živnost teď v úterý.
Dnes mi prisla postou zásilka ohledně datové schranky, nebyla jsem doma, takže je to na poste.
proste to šlo mimo mě.
Anonym prosím, jsem opravdu tru.bla
diky