Jak to říct a jaký je nejčastější postup

6
1.8.10 18:40

Jak to říct a jaký je nejčastější postup

Antikoncepci neberu asi 2 roky, možná o něco déle. Po vysazení jsme si řekli, že si dáme chvíli pauzu (milovali jsme se s kondomem) a potom že už to nějak hlídat nebudeme a když se zadaří, tak se zadaří. Jenže mi nějak otěhotnět nejde. Jde mi o to jak to říct gynekologovi a jaký je nejčastější postup. Jestli až podle výsledků spermiogramu začne léčit mě a nebo jak? Četla jsem, že na spermiogram se čeká dlouho. Navíc přítel je to 4 roky na spermio byl a měl vše v pořádku - mohlo se ale klidně něco změnit. Navíc s rodinnou anamnézou se bojím, že mít děti nemůžu mít spíš já :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
1.8.10 18:46

Ahoj Pehamku, záleží kam jdeš. Já teda s mojí gynekoložkou to, že se nám nedaří neřešila. Zvolili jsme rovnou CAR, je to komplexnější. Chlapa pošlou na spermio, 4 roky je hooooooooodně dlouhá doba. Tobě udělají nejspíš hormonální profil, UTZ a pak se uvidí. Pokud tady bude vše vpořádku, budou pátrat dál a třeba navrhnou IUI podle přítelova spermiogramu. Když něco najdou, začnou léčit. Posílají také na HSG, rentgen vejcovodů nebo laparku. HCG nic neni, skrz čípek ti vstříknou kontrastní látku do vejcovodů a rentgenují, aby viděli, jak jsou průchozí, pokud budou OK, pokud ne, asi bude laparka nebo navrhnou IVF. Je strašně moc způsobů.Do CAR doporučení od obvodního gynekologa nepotřebuješ, můžeš tam zavolat a rovnou tě objednají. Je to nejrychlejší. Navíc, normální doktor na takové věci není moc vybaven. Může udlat profil, folikulometrii a poslat na spermio. Nic víc neudělá. Držím palečky, aby se zadařilo. :palec:

• Citovat
  • Upravit
7569
1.8.10 18:48

Nejlepší je říct tak, jak to je. Že už se snažíte 2 roky a nic. Samozřejmě se doktor bude ptát na rodinnou anamnézu a asi nejdříve dá nějaké léky a když nebudou zabírat pak teprve půjdete oba na vyšetření- nejspíš myslím, že ty, zvláště, když mu řekneš, že přítel už to absolvoval. Samozřejmě záleží na tvém doktorovi, za jak dlouho ti bude. Někdo to udělá ihned, někdo ještě nějakou chvíli čeká :nevim:
Také záleží na tvém věku a připrav se i na otázku " Jak často souložíte? "
Tak držím palce, nestresuj se a jednej s ním narovinu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.8.10 18:58

Díky moc za podporu. Jsem z toho fakt už špatná a asi to taky udělá hodně když na to pořád myslím, ale jak to udělat, abych při každé blížící se menstruaci nebyla nervózní:-( Jako já bych asi nebyla na tom tak zle, kdyby: moje teta - mamčina sestra když byla mladá, tak měla problémy s otěhotněním a otěhotněla až po asi 4 letech snažení (je to více jak 34 let, tak jí doktoři nějak moc nepomohli - prostě to náhodou vyšlo), má máti měla taky problémy - podařilo se ale"už" cca po roce, nicméně další děti mít už nemohla - nějak to nešlo a než to stačila s mým otcem řešit, tak se rozvedli. Potom jak má teta, tak mamka přibližně ve 40 přišly o dělohu. Nejsem doktor, ale myslím si, že ty problémy s otěhotněním byly jakousi předzvěstí a jestli to tak trochu není dědičný. Prostě pro můj klid bych ráda prošla nějakým vyšetřením, abych věděla, že jsem v pořádku. Přítel říkal, že na spermio půjde když to bude nutný, ale nějak se do toho nehrne - není to moc příjemný:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
1.8.10 19:04

ahoj, já bych neváhala a rovnou se objednala do CAR, tam udělaj všechna vyšetření a navrhnou další postup, myslím, že obvodní gynekolog ti s tím moc nepomůže, max. nasadí nějaké léky na ovulaci a udělá horm. profil. V CAR to pak jde ráz na ráz, třeba zjistí nějakou „banalitu“ a po léčbě otěhotníš sama, nebo vám udělají inseminaci (což je vstříknutí manželova sperma v době ovulace), má to o něco větší úspěšnost než přirozené početí a kdyby nebyla jiná cesta, tak je tu IVF, ze kt. vzešla také spousta dětí, ikdyž ta cesta už vůbec není růžová…, ty máš ale pořád velkou naději, že k tomuto nedojdeš a budeš brzo těhule, držím palce :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
1.8.10 19:15

pehamek,být tebou tak neváhám zajít rovnou do nějakého CARu..koukám,že jsi z Brna,tak si dovolím ti doporučit Reprofit.Komplexně vás vyšetří a navrhnou nejvhodnější postup.Držím palečky :palec: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.8.10 19:23

No mám z toho hrůzu. Říkala jsem si, že mě to potkat nemůže a je to tady. Jo, jsem z Brna. Předpokládám, že je potřeba se do toho centra objednat předem a pak tam jít společně, že? Ptám se asi blbě, ale fakt nevím. Přítel to bere jako že se teď nezadařilo, zadaří se příští měsíc. Jsem to já co to řeším víc. Takže myslíte, že se vykašlat na gynekologa a jít rovnou do nějakého toho centra? V úterý právě na gynekologii jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
1.8.10 19:48

No, my se telefonicky objednali. Na první schůzku šli oba. Kdyžtak ať má přítel rovnou 3 denní abstinenci. Pokud jsou v tomto CAR svižní, tak ho na spermoušky pošlou třeba hned.
Když jsme dojížděli do CAR, tak jsem chodila ke svému gynekologovi jen na cytologii. Jinak jsme vše řešili v CAR. Ale nevím, jak to funguje jinde. Můj gynekolog cítil s námi, tak byl taky zvědavý, jak nám to jde/nejde…
Držím palce.

pehamek píše:
No mám z toho hrůzu. Říkala jsem si, že mě to potkat nemůže a je to tady. Jo, jsem z Brna. Předpokládám, že je potřeba se do toho centra objednat předem a pak tam jít společně, že? Ptám se asi blbě, ale fakt nevím. Přítel to bere jako že se teď nezadařilo, zadaří se příští měsíc. Jsem to já co to řeším víc. Takže myslíte, že se vykašlat na gynekologa a jít rovnou do nějakého toho centra? V úterý právě na gynekologii jdu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
1.8.10 21:24

Ahoj, my se taky telefonicky objednali. Měli jsme ale doporučení od mého gyndaře. Manžel dlouho odmítal na spermiogram jít. Můj doktor to nechápal, říkal, že je to to nejjednodušší, co se nejdříve musí udělat, aby se zbytečně ženu netrápilo různýma vyšetřeníma. Bohužel jsem si těma bolestivýma vyšetřeníma projít musela a když mi doktor řekl, že jsem naprosto v pořádku, tak až pak šel manžel na testy a zjistilo se, že nemá skoro žádné spermie. Kdyby šel na testy hnedka ušetřilo by nám to spoustu času a mě nepříjemné vyšetření. IVF jsme nakonec absolvovali jenom jednou - neúspěšně. Musel by jít na operaci a to on odmítl. Nakonec jsme se rozvedli, on řekl, že raději bude bez dětí. Já takovou oběť nedokázala dát. Dneska čekám své druhé dítko a strašně se na něho těším :-D .
Nechte si nejdříve udělat ten spermiogram a až potom řešte tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
1.8.10 21:52

Tak to je zvláštní nám v caru těch vyšetření zase tak moc neudělali pouze základní a nic víc k tomu. PO roce se snažím dopátrat co dál a hodně se snažím ,aby mi udělali další vyšetření.Oni to prý nedělají ,že se mám odbrátit na obvodáka nebo gynekoložku. Obvodák už vyčerpal limity a gynekoložka nemá zase čas. Když jsem byla v Caru poprvé tak jsem si myslela ,že se nám budou věnovat jako celku dodělají potřebná vyšetření a pak si to dají dohromady ,ale nic takového se neděje . Je to konkrétně Car na Obilném trhu. Takže přemýšlím ,že bych přešla do reprofitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
2.8.10 07:45

Já to asi blbě napsala :oops: . Všechny ty vyšetření mi dělal můj gyndař. Až se potvrdilo, že „chyba“ je na straně manžela, tak nás poslal do CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.8.10 08:29
nepalka píše:
Je to konkrétně Car na Obilném trhu.

To je zvláštní. Myslela bych si, že na Obilňáku budou dobří. Mamka tam byla na té operaci dělohy a starali se o ní ukázkově. Sestřičky i doktoři hodní, vysvětlili, pomohli. Záleží ale asi jak kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.8.10 12:10

S manželem zkoušíme miminko něco přes rok a půl. V červnu jsem dostala od Mudry žádanku na spermiogram pro muže. Ten bohužel dopadl šíleně. Ihned jsme si domluvili konzultaci v CARu - v podstatě do 14 dnů jsme dostali termín návštěvy. Hned tu návštěvu nám vysvětlili co všechno nás čeká, mě udělali UTZ, jestli se tvoří folíky, udělali krevní testy včetně genetiky, manželovi domluvili schůzku s urologem. 2-3DC mám přijít na hormonální profil. Nicméně nám rovnou oznámili, že v případě „dobrých“ testů můžeme zkusit hned na podzim ISCI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Karin
2.8.10 19:09
nepalka píše:
Tak to je zvláštní nám v caru těch vyšetření zase tak moc neudělali pouze základní a nic víc k tomu. PO roce se snažím dopátrat co dál a hodně se snažím ,aby mi udělali další vyšetření.Oni to prý nedělají ,že se mám odbrátit na obvodáka nebo gynekoložku. Obvodák už vyčerpal limity a gynekoložka nemá zase čas. Když jsem byla v Caru poprvé tak jsem si myslela ,že se nám budou věnovat jako celku dodělají potřebná vyšetření a pak si to dají dohromady ,ale nic takového se neděje . Je to konkrétně Car na Obilném trhu. Takže přemýšlím ,že bych přešla do reprofitu.

Nepálko, no ony některá CAR automaticky všechna vyšetření nedělají, takže buď si musíš zjistit info někde na internetu např. www.neplodnost.org, která vyšetření si máš nechat udělat a pak s tím narukovat v CAR nebo , když nebudou mít zájem ti ta vyšetření udělat, tak je nejlepší přejít do jiného CAR. Je totiž škoda podstupovat ivf, když nemáš většinu vyšetření za sebou. Jedno ivf tě se vším všudy vyjde na cca Kč 15000,– , takže byla by škoda, zbytečně plýtvat pokusy a pak by se přišlo na to, že byly zbytečné. Před ivf je dobré si udělat tato vyšetření, hor. profil, spermiogram, laparoskopii a pokud možno i imunol. vyšetření, které se provádí pouze na klinice v Praze nebo v Plzni. Ono ti v CAR budou tvrdit , že je to zbytečně, před prvním pokusem a je dobré to udělat až nevyjde třeba první nebo druhý pokus , ale nenech se přemluvit. Jo, taky je dobré si nechat vyšetřit štítnou žlázu a před ivf a během stimulace papat kys. listovou, mateř. kašičku, sarapis, hodně pít a užívat iontové nápoje, pít kontryh. čaj a určitě by se ještě toho hodně našlo. Pokud má partner špatný spermiogram, tak by měl užívat Zinek, Eregmu, nosit trenky, sprchovat se studenou vodou, nenosit rifle a nechodit do sauny. Tyto chytré věci jsem se dočetla na stránkách neplodnosti, kde mi zkušené snažilky hodně poradily. Mám za sebou 3 pokusy ivf, z toho hned první byl úspěšný (měla jsem za sebou většinu testů, než jsem do toho šla), z něho máme 3,5 letou krasavici, druhý pokus byl neúspěšný, ale asi jsem si to zavinila sama, páč jsem ihned po ivf dost tvrdě fyz. pracovala a třetí pokus byl taky úspěšný a za 3 týdny se nám narodí mimi. Akorát mě mrzí, že jsem si všechna info nezjistila dříve, páč bych už dávno mohla mít děti. O mimi jsme se začala snažit v mých 28 letech a já šla na ivf až ve 34 letech, páč jsem o nějakém umělém oplodnění měla informace až kolem 32 roku a já místo ivf raději chodila na inseminace, které byly v mém případě úplně zbytečné

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex