Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chci se jen zeptat, jestli nemáte některá zkušenost - včera při OPU m i byli odebrány jen 2 vajíčky. Přitom na ultrazvuku mi jich doktor předpověděl 15-20:-(Zaplatili jsme si ICSI, spermiogram je dobrý. myslíte, že máme šanci dostat se k transferu? Je to moje druhé IVF, při prvním byl odběr 18oocytů a po ICSI se oplodnili 3. Proto mi šance přijde mizivá:-(děkuji za podporu
Ja bych jeste nehazela flintu do zita, vzdyt jsou holky, co otehotneli z nativu, kde je asi jen tak jedno, maximalne dve vejce
Treba budou kvalitni a dopadne to lip jak minule.
Ocekavej nejhorsi, doufej v nejlepsi! ![]()
Já jsem měla úplně totéž. Na UZ 13 krásných folíků a při OPU pouze dvě vajíčka z toho jedno nekvalitní. Podařilo se oplodnit a bylo z toho těhu. Bohužel to bylo mimoděložní. Ale to je jiná. Takže naděje tu určitě je a ne malá.
čičinka píše:
Ocekavej nejhorsi, doufej v nejlepsi!
Držím palce ![]()
Hanulko,předně na UTZ ti doktor může říct jen kolik máš folikulů a dovnitř nevidí, kolik v nich je nebo není vajíček. Ale neboj, i z jedno, no většinou z jedno vajíčka může být miminko nebo taky dvě
Budu ti moc držet palečky a nezoufej, stejně tak jako stačí jedna spermijka,stačí jedno vajíčko a ty máš dvě. Ale rozhodně bych si nedávala prodlouženou kultivaci a chtěla vložit obě, ikdyby byly podle doktorů horší kvality.
Caty píše:
Hanulko,předně na UTZ ti doktor může říct jen kolik máš folikulů a dovnitř nevidí, kolik v nich je nebo není vajíček. Ale neboj, i z jedno, no většinou z jedno vajíčka může být miminko nebo taky dvěBudu ti moc držet palečky a nezoufej, stejně tak jako stačí jedna spermijka,stačí jedno vajíčko a ty máš dvě. Ale rozhodně bych si nedávala prodlouženou kultivaci a chtěla vložit obě, ikdyby byly podle doktorů horší kvality.
Při tomto počtu vajíček-embryí, se PK ani nedělá. Tedy v CARu kde jsem chodila, tak ne… ![]()
Hanulko,já mívala při IVF pokaždé cca 5 vajíček.Víc ne.Ze 3IVF mám dcerku.
Teď jsme najeli na minimální stimulace,mívala jsem tak 3 vajíčka,poprvé se dělala 3 denní PK,uchytily se obě,co zbyly k ET,ale nedopadlo to.Teď jsem žádala zavedení pouze jednoho embrya,měla jsem 4 vajíčka,3 se oplodnily a 5denní PK přežilo 1 a to se dalo a dívej.I to stačilo.Nevěš hlavu.Taky jsem bývala špatná,že jsem měla pokaždé málo vajuch,ale pokaždé zbylo něco k ET.pokaždé jsme měli ICSI a AH.Držím pěsti ![]()
Ahoj, obnovuji téma. Jsem dnes po OPU, kde mi bylo odebrány jen 2 vajíčka, z toho jen 1 vajíčko dobré (folikulů bylo asi 15). Máme ICSI a nedáváme PK, ET bude za tři dny, pokud k němu vůbec dojde.
Je tady někdo, komu se vůbec v takovém případě podařilo dojit k ET a nakonec z toho bylo mimi?
@villa Ahoj já jsem byla na OPU ve středu a že 3 folikulů mi odebrali pouze jedno vajíčko. Teď čekáme jak to dopadlo, oplodněné je taky ICSI metodou ikdyz jsme měli SPG v pořádku. Nám teda nikdo neřekl že se prodloužená kultivace nedělá takže my čekáme až do pondělí ![]()
Ja byla na na OPU 3. mela jsem jen 6 vajicek, z toho jen 2 oplodneny a jeste k tomu s opozdenym vyvojem. ET byl 8., kdy mi zavedli 1 a cekam, jak to dopadne
Ahoj. Na druhý pokus 5 folikulů, 2 vajíčka, jen jedno oplodněné. Máme 4 letou krásnou, zdravou holčičku. Šance je vždycky. Je pravda, že jsem se nijak neupínala na výsledek a nepočítala s úspěchem. Držím palce. ![]()
@Anonymní píše:To uz můžeš za chvíli testovat… držím palce!!!
Ja byla na na OPU 3. mela jsem jen 6 vajicek, z toho jen 2 oplodneny a jeste k tomu s opozdenym vyvojem. ET byl 8., kdy mi zavedli 1 a cekam, jak to dopadne
@Anonymní píše:
Ahoj. Na druhý pokus 5 folikulů, 2 vajíčka, jen jedno oplodněné. Máme 4 letou krásnou, zdravou holčičku. Šance je vždycky. Je pravda, že jsem se nijak neupínala na výsledek a nepočítala s úspěchem. Držím palce.
Děkuji moc!!!
Potřebuji teď přesně něco takového číst.
Holky a od kdy zavádíte utrogestan?
@villa Já od druhého dne po OPU, měla jsem volat jestli je vajíčko oplodněné a když ji tak začít s utrogestanem 2-2-2
@villa testovat mam az 20., tak uvidim. Stad to dobre vyjde. Porad me picha v podbrisku, tak si rikam, ze se tam snad neco dobryho deje
jinak beru gynprodyl 2-0-2 a od toho sameho dne, co jsem byla na OPU.
Drzim pesti, aby to vyslo ![]()