Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Malá má měsíc a od minulé neděle máme problém s kojením. V neděli večer sem dokonce asi neměla mléko vůbec (když sem si mačkala prsa, tak mi nic netéklo), po přiložení zkoušela sát a pak hned plakala jako tur. Musela sem v 9 v ečer jít ke kamarádce pro sunar.
V pondělí sem si koupila mléko Hami. Dávám jí 90ml a pak ještě dávám z prsa na dokojení. Má se dávát nejdříve umělé mléko a pak dokojit nebo opačně?
Mléko v prsou mám až tak po 6ti hodinách. Je to možné?
Ahoj,důležité pro tvorbu mléka je aby jsi pravidelně jedla pila. Pokud je problém s uvolňováním mléka stačí prsa před kojením nahřát(třeba teplou plínkou).
Pokud přikrmuješ UM nejdříve nakojit potom až UM aby si na něj mimi nezvyklo a nepřestalo chtít mléko mateřské.
6e mléko z prsu opravdu saje poznáš že se miminku pohybují ouška a v koutcích má mlíčko nahromaděno,pokud tomu tak není něco je špatně
První, co mě napadlo je zkusit všechny prostředky na zvýšení laktace u tebe: častěji přikládat, pít čaje z fenyklu, meltu s mlíkem.
Mmch u někoho to funguje tak, že si mléko sám z prsu nevymačká, dítě musí nějakou chvíli stimulovat bradavku a až pak něco teče - není to zrovna tvůj případ?
Jak je to s kombinací UM a MM nevím, ale zásady jsou - nekrmit z lahve, ale stříkačkou, aby neodmítala prs.
Ahojky, tak já měla problém s tvorbou mléka ve 4. měsíci. Malý chtěl pít, ale bohužel nebylo co
Jediné, co mi opravdu pomohlo, bylo pití černého piva. Vypila jsem v průběhu dne tak 2 dcl a podařilo se mi kojit přes 7 měsíců
A to musím dodat, že jsem do té doby pivo vůbec nepila, takže to pro mě byla dost krutá pomsta
Mmch, tuhle radu mi daly snad všechny tety, sousedky, rodiče kamarádek… prostě se mi zdá, že to znali všichni kromě mě
Taky jsem pila čaje na podporu kojení, hodně mléka a mléčných výrobků, Gravimilk… ale co mi opravdu pomohlo, bylo pivo
Držím pěsti, ať se ti to kojení spraví ![]()
Já bych řekla, že je to růstový spurt a je potřeba počkat pár dní, než se mlíčko začne zase dostatečně tvořit. Mezitím zkus častěji mimčo přikládat a Sunarem nic moc nevyřešíš. Malé sice zaplácneš bříško, ale tvorba mléka se nezvýší. To opravdu jen častým přikládáním ve dne v noci. Vím, o čem mluvím. My jsme si prošli všemi spurty (3. a 6. týden a 3. a 6. měsíc). Termíny jsou samozřejmě přibližné, ale píšeš, že malé je měsíc. To by odpovídalo. A jídlo a pití u tebe je taky moc důležité. Taky klid a pohoda a za dva tři dny to bude ok. Hodně štěstí!! ![]()
Ahoj já jsem pila čaje pro kojící matky tak je zkus třeba trochu pomohou,já tedy ten pocit měla,že pomáhají.Začala jsem je pít už v porodnici,tím nic nezkazíš.
Kojící čaje by se ale neměly pít celý den a výhradně. Stačí dva tři hrnky, jinak je důležitý prolívat tělo čistou vodou… A pivem. Bez Birrelu bych se neobešla ![]()
Ono to chvíli trvá, než se mlíko „spustí“, mě konkrétně třeba cca. minutu, ale je to hrozně individuální. Prostě malej cucá jakoby asi „naprázdno“, taky se občas vzteká a odtrhává, ale tak za minutu ucítím takové štípnutí/zabrnění a mlíko teče až pak, tak třeba to u tebe je delší doba a malá do tý doby nevydrží čekat ![]()
Kdybych dokrmovala UM, tak až po MM - takhle jsem zažila v okolí 2 maminky, nejdřív zkusily prso, mimča něco vytahla a pak ještě pro sichr nabídly flašku s UM. Opačně bych se bála, že po UM už MM nebude chtít - zaprvé kvůli chuti a taky z prsa je to asi větší dřina ![]()
Zkusila bych se co nejvíc nabudit laktaci:
Držim moc moc palce, ať se rozkojíte, páč to stojí za to. Ale pokud to prostě nepůjde, tak se taky nic neděje, neboj.
Ahojky, nejdříve nakojit a pak dokrmit a hlavně stříkačkou (musela jsem jednou dokrmit v porodnici, když se mi ještě netvořil dostatek mléka). Malý začal zlobit kolem 2. měsíce s kojením. Bylo mi řečeno, že musím být trpělivá, že to děti dělají v tomto věku. Nechtěl se přisát, vztekal se a já trpělivě seděla jako ovce a znovu a znovu přikládala a ono se to vyplatilo, po týdnu se zklidnil a saje hezky ještě dnes ![]()