Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Za 14 dní nás čeká první příkrm a chtěla bych současně začít dávat čaj/vodu. Těch lahviček, hrníčků je tolik, že vůbec nevím, co vybrat. Doteď je plně kojený, nikdy nic jiného než MM nedostal, na noc má „uspávací“ dudlík. Zkoušeli jste někdo dávat rovnou pít z nějakého hrníčku s nástavcem? poradí si vůbec takové mimčo s pítkem, s něčím jiným než s lahví, která má dudlík nahoře (či jak se tomu říká
)Popř. doporučte prosím nějakou lahev, nemám vůbec čas (ani chuť teda) procházet desítky webů a vybírat. prosím o vaše zkušenosti, jak jste postupovali při učení pití.. ![]()
my měli od začátku (od 2 měsíců na UM) obyč láhev s dudlem. Kolem 8. měsíce jsem zkusila Avent a neujal se umí z něj až teď.Ale některé děti sena něj chytnou. Na rady tady jsem koupila Nuby z DM za 90 Kč (není to tak velká investice
) má měkkou tu hubičku a hodně podobnou dudlíku ale dudel to není. A malá z něj dodteď pije nejlíp. Takže za sebe bych zkusila ten.ale je pravda, že mám kamarádky, kterým děti nechtějí pít z ničeho. Občas hrníček občas láhev s takovým tím pítkem (rajec apod). Takže je to někdy boj. ![]()
Já bych zkusila nějaký hrneček s pítkem, jestli ho vezme.
Lahev se pak hodně těžko odnaučuje. Malý se z ničeho jiného zatím nenapije, hrneček máme, ale akorát ho kouše a hraje si s ním.
Ahoj,
v půl roce zároveň s příkrmy jsem začala nabízet čaj z hrnečku Avent s měkkým pítkem, které je pro děti od půl roku. Napít se uměl, přestože předtím občas dostal um z klasické flašky s dudlíkem. Dala bych rovnou něco takového. I starší měl rovnou hrneček, ten tuším Nuk.
my jsme teda davali pri MM sem tam trochu caje z lahve z dudlem ale ona to stejne nechtela, ale sem tam sem ji to nabizela…pro pocit
s prikrmama sem presla na lahvicky avent s bilym pitkem, chvilicku zapasila, ale ted uz z toho pije uplne bez problemu… to pitko pasuje i do jinejch „hezcich“ lahvicek, netece atd… koupila sem tenkrat neco zvlastniho v DMku od mamu a bylo to hrozny mala si stim vubec nedokazala poradit… byla to takova velka savicka ktera se ji sotva vesla do pusinky… pokud ti z toho bude chtit pit, doporucuju rownou pitko…
Taky jsme měli hrneček od Aventu a vzal ho úplně v pohodě. Lepší je rovnou ho naučit na hrníček než potom odnaučovat z lahve.
Souhlasím rovnou s hrnečkem s pítkem, ale stejně se budeš muset podřídit dítku, synek mi nevzal do pusy nic jinýho nedž klasickou flašku s dudlíkem, ještě ve dvou letech z ní pil. A dcerka zas - co jí podstrčím, z toho se umí napít. A že jsem při klukovi vyzkoušela těch hrníčků a různých pítek… ![]()
Já mám připravený tento hrníček, ale osobně vyzkoušený ne. Starší dcera nechtěla NIC, nakonec až později hrníček s integrovaným brčkem. Kupuju v DM jejich značku Babylove, je to vlastně totéž co Nuby.

já malýmu dvala od začatku kdy přestal byt kojeny normalnílahvičku s dudlem,když měl asi pul roku kupila jsem jakousi lahev,nekapací s takovym divným dudlem co i dospělýmu děla problém se z toho napít protože natahnout tam ten čaj je fakt boj takže to se nechytlo takže opět normální flaška,zkoušela jsem hrníček ale taky nic,z toho nepije do ted takže je to fakt těžké každé dítko je jiné… ![]()
Díky za odpovědi. Zkusim teda nejdřív ten hrneček s pítkem, snad ho bude chtít. Zkusim raději latexové, on i dudlík chtěl jedině latexový. Za jak dlouho se asi opotřebuje, nevíte? jestli mám rovnou koupit i náhradní? ![]()
Ahoj doporučila bych tuto značky NUK,je to učící lahvička s latexovým pítkem(nekapajícím). Malý jí vzal hned a bez problému krásně z ní pije. Pítko není tvrdé takže je to pro něj mnohem přirozenější než nějaké plasty
Není třeba náhradní .. pokud nerozkouše
hkac píše:
Já mám připravený tento hrníček, ale osobně vyzkoušený ne. Starší dcera nechtěla NIC, nakonec až později hrníček s integrovaným brčkem. Kupuju v DM jejich značku Babylove, je to vlastně totéž co Nuby.
Tak tento hrníček nám leží doma téměř nevyužit. Je zněj složité pít kvůli široké savičce malému se prakticky nevleze do pusinky a to to není žádný drobek. Jediné co s ní udělal je že do průřezu na průtok strkal prstíčky tím pádem savičku prorazil a už netekoucí nebyla ![]()
Jess a kde se dá koupit? já našla jen tuhle http://www.slune-cz.cz/…eni-krtecek/
bubulino:
já jsem ji kupovala v dm drogerii ta kterou jsi našla jsme měli poprvé ale má velký průtok takže se s ní malý dusil a zakuckával a není netekoucí takže jsem neustále převlíkala postýlku ![]()