Rodinné finance, jak můžeme situaci zlepšit?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Hoď na papír každý výdaj a pak uvidíš, kde se ty peníze ztrácí.
A to manžel nemůže pohlidat, když pracuje na 1 směnu?
Pár hodin přes tyden (nebo vikend)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tohle mám super tabulku, na vedení domácích financí. Tam je vidět, kam to jde, můžeš si udělat finanční plán na další měsíce apod. V případě zájmu mohu poskytnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinL45 píše: Více
ja bych o ni mela zajem
mam to stejne jako zakladatelka, ja jsem teda akorat na deti sama… a taky nechapu, kam vsechny penize jdou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže mate cela rodina 20.000 kc na jídlo, drogerii, obleceni, benzin a další vydaje?
To se nedivím, ze vám nic nezbyva..
- Citovat
- Upravit
No tak si najdi nějakou brigádu na podvečer nebo víkendy. Nebo může na rodičák chlap a ty do práce, když vyděláváš znatelně víc a nevycházíte, tak vubec nechápu, proč si to neprohodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vyděláš víc, tak jdi do práce ty. A druhé dítě v tomto případě? Sebevražda. Měla by ses co nejrychleji vrátit do práce …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže máte příjem vždy 36 čistého a výdaje energie 11. Tj 25 na běžná vydání.
No chápu to. My teď máme na jídlo+drogerie ( vše do domácnosti) 20 000 Kč ve 2+2 lidech ale větší děti jsou ještě navíc škola, autobus, obědy+akce je asi tak 3000 na dítě/m a to má syn kroužky zdarma, dcera 2 kroužky 1000/m).
Nepočítám obědy muže v práci (2×tydně restaurace).to by nebylo nutné.
Nemáte náklady na dopravu? U nás jsou celkem velké.
Musíte se podrobně podívat, co kupujete v těch „nákladech na jídlo“ jde vše vidět i v bankovní aplikaci. Tam vyhodit opravdu blbiny. Já nakupuju jen základní potraviny- ne sušenky, ne ochucené jog, ne uzeniny, jen maso/přílohy/ovo/zel. Ale to vy asi taky.
U nás občas koupíme blbiny v LIDLu a pak se to sčítá ( zahrada, oblečení).
Taky teď nově máme MAKRO kartu, pozrptej se jestli někdo nemá a nesjel s vámi na velký nákup trvanlivých věci.
Oslavy: pro děti vždy když něco vidím v akci tak to koupím dopředu univerzální dárky
. Dospělí prostě menší kolem 100 Kč ( čokolády, klobásy, víno) prostě to musí pochopit.
Výlety prostě omezte to co je levné/ nemusí se daleko jet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola
Kvuli sve nemoci nemuze delat nocni smeny. a v okoli je vsechno na smenny provoz. Taky nechapu ze je tam plati tak malo.ale je tam spokojeny, dobra prac.doba napr kvuli skolce (od 7 do 15:30),a ma to asi jen 8 km. takze projede malo benzinu @izabe jasne ze muze.jen co jsem ruzne brigady nasla, tak chteli treba 1 cele odpoledne nebo cele dopoledne nebo 2 cele dny v tydnu.coz bohuzel nejde. Zkousela jsem naky veci z domu, ale to byl propadak
- Citovat
- Upravit
Problém je plat tvého muže, to je neúnosné i na ty „špatné“ lokality
Bude potřeba máknout na tomto, případně si najdi brigádu a když on je tak brzy doma, vystřídej ho a on bude hlídat. O druhém dítěti bych bohužel v této situaci vůbec neuvažovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svetluska55 to vic.ja tech cca 10 a on 26-28 tis. Takze po odejiti tech 11 tis zbyde cca 27 tis
- Citovat
- Upravit
@LunaP naklady na dopravu ani ne. manzel ma praci blizko. A ja jezdim max na nakup do vedlejsi obce nebo na navstevu k rodicum.
@LunaP Taky kupuje zejmena zaklad. Trvanlivych surovin mame dost, ty kupuje v akci. Vic na nakuou utrati manzel, proto jezdim spise ja.on by kupoval susenky, plno veci v lidlu, kdyz maji ten sortiment na zahradu a do dilny 😁
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
. ale zas si rikam, ze mame krasny dum a zadny dluhy… to me vzdycky uklidni 
Chci se spis jen vyzpovidat a optat zda to mate treba podobne.
Jde o finance.
S manzelem ziji v RD, mame dceru 1,5 r a psa.
Jsem na RD, pobiram necelych 10 tis, manzel zamestnany na 1 smenu a ma cca 26-28 tis.
Neplatime zadnou hypoteku, jen energie, vodu, internet, odpady, pausaly,pojisteni.Coz cini asi 11 tis, bohuzel elektrina sla nahoru, takze mame zalohy 6 tis.
Stava se nam, ze koncem mesice proste nemame penize na spol.uctu. Pritom potraviny kupuji hlavne v akci, nekupuje zadne,,bio” a premiove znacky.
Obleceni si prakticky nekupujeme. dcera ma prevazne vse z druhe ruky. Do restauraci taky nechodime.
Nechapu kam ty penize mizi. Nekdy to vypada, ze vyjdeme a bum. Pozvani na narozky nebo nakou oslavu a zas dalsi utrata. nepůjdeme tam naprazdno ze jo ☺️.
Obcas jdem na nakou akci jako jsou carodky, den deti, tam samozrejme nakou utratu nechame, ale nic velkeho. Zase nemuzeme byt porad doma, to by nam z toho hrablo.
Je to normalni?
Podotykam, ze mame kam sahnout. uspory mame (zejmena ja).jen jsem myslela, ze na ty uspory budu sahat fakt v pripade nouze a ne na darek k narozkam apod.
Samozrejmne brigada me napadla, jen nemame hlidani. Manzel praci moc menit nemuze, smi delat jen na 1 smenu. a to neni zrovna velky vyber.
Radi bychom meli 2.dite,ale ted jsem na pochybach… sice hodne veci uz mame, ale je mi jasny, ze jak dcera zacne chodit do skolky, tak budou dalsi vydaje. Z dalsi materske jsem schopna si dost nasetrit. materskou bych mela zas kolem 30 tis.
Je to jen takovy povzdech.
Jini si jezdi na dovolene, maji porad neco noveho a my nic
Krasny den devcata
Budu rada, kdyz se podelite se svymi zkusenostmi
Anonym kvuli citl. udajum