Rodinné finance, jak můžeme situaci zlepšit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5638
5.5.25 10:44

Musíš fakt poctivě hlídat výdaje, vaše příjmy opravdu nejsou na žádné vyskakování a s tím druhým dítětem by to bylo ještě horší. Pokud bys měla mateřskou 30k, tak jsi musela vydělávat slušné peníze, proč se tedy teď na zbytek rodičáku neprohodíte? Mohli byste něco našetřit, pořídit si to druhé, se kterým bys ty byla doma třeba rok a pak byste se zase prohodili na ten zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.25 10:46

@Šmoulice to si nemyslim.ale nebydlim v zadnem velkem meste a abych dojizdela x km, to pak vic projedu a stravim casu na ceste nez vydelam…

• Citovat
  • Upravit
53190
5.5.25 10:47

Co se zeptat zaměstnavatele na DPČ či nějakou jinou formu spolupráce? Měla jsi tam dle výše té mateřské celkem slušný plat, nepředpokládám tedy, že bys dělala v Coopu na pokladně a nějaká možnost by tam tedy být mohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
5.5.25 10:48
@Anonymní píše: Více

A jaká výmluva je tam dál? :roll:

Zas jedna, které není žádné řešení dobré, ale fňukat, to jde krásně … :roll:
Tady je každá rada drahá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
5.5.25 10:49

Co prarodiče, nemohou pohlídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
5.5.25 10:49

Proc je dulezita pracovni doba kvuli skolce, vzdyt to vas ted nepali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
5.5.25 10:50

Spíš než šetřit, tak navýšit příjmy. Teď máte dítě malé, ale se školkou a školou to poroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
5.5.25 10:51

A kolik bys strávila na ceste, kolik by byly naklady na to dojizdeni a kolik bys vydelala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.25 10:51

@Gracetheworld tak my nasetreno jeste mame. nejsme na nule.
Vydelava jsem slusne, jenze se do tehle prace, kde mam smlouvu vracet nechci. Je to daleko, zmenil se tam personal. Jako v nejvetsi nouzi by to slo. Ale nebyla bych tam stastna. chtela jsem po materske nastoupit do nove prace a tam bych tolik penez nemela. takze bychom si nepomohli. jestli mi rozumis.
A moc si neumim predstavit, ze by manzel sel na rodicovskou.taky nevim co by na to rekli v jeho praci, je tam jen rok a pul. myslim, ze by se s nim rozloucili. takze bychom pak zas resili problem, kde najde novou praci. Snazim se hodne premyslet dopredu a ne resit jen aktualni problem….

• Citovat
  • Upravit
53190
5.5.25 10:53

Nemůžou se s ním „rozloučit“ jen proto, že jde na rodičák ;)
A v té původní práci by nebyla třeba možnost něčeho z domova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
5.5.25 10:54

Nemůžou se s ním rozloučit. A je to jediné logické řešení. Pokud jsi měla dobrou práci, neopouštěla bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
5.5.25 10:55

Psa do útulku, dítě do babyboxu. Nebo jít žebrat po státu příspěvek na bydlení stejně jako ti neschopní, co si užívají státem placeného luxusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4520
5.5.25 10:55
@Tarena píše: Více

Tak pokud je dítěti 1,5 tak tu školku mohou řešit poměrně brzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
5.5.25 10:56
@lísteček píše: Více

Je to online tabulka, mohu nasdílet. Máš gmail účet? Pokud ano, napiš na martinl45@seznam.cz .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.25 10:56

@jkra bohuzel ne.moje mama nema ridicak, bydli asi 25 km daleko. a hlavne nechce. Tchyne je ted po operaci, nakou dobu jeste nebude moct hlidat a x mesicu v roce travi v zahranici.
@Šmoulice ano ask to zni jako vymluva.
Ale preci nepojedu nekam na 2 h uklizet, kde my daji 160 kc/hod, kdyz z toho 40 minut budu ridit a treba 80 kc projedu.to mi neprijde uplne vydelecne.
Ano, kdyz by se tam dalo jet na kole-tedy zdarma, tak proc ne. prace se nestitim.na brigady jsem chodila uz od stredni skoly

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat