Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bebecinka píše:
@selia tak to delam taky. ale ikdyz to treba stahnu na 1 tak to furt hreje. nevim, treba mame nake divnehold obejdu barak a pozeptam se! mame zalohu 900 a jsme tam od ledna. preplatek je k 5.10 pry 2500,– ale podle pana domaciho by mel byt vyssi
To není tak špatný, ne?
Jak uz nekdo psal, vyvetrat (pozor, s vafkami na minimum, at ti spaliny netahnou zpet do bytu), pak to rozehrat a po chvili ztlumit.
Nicmene zalezi na vasi predstave o teplu, s vysokymi stropy a vafkami to na chozeni v tricku s kratkym bude v zime jen za cenu velmi vysokou. Ja v takovem byte vyrostla, maminka je hodne zimomriva a stejne vim, ze vzdycky mela mikinu nebo svetr, tlusty ponozky a vafky skrtila. Rano to u nas bez tlustyho zupanu neprichazelo v uvahu. A topeni jsme meli jen v obyvaku, v kuchyni ani mem pokojicku vafky nebyly, meli jsme olejovy radiator, ktery tam pendloval a poustel se jen v nejvetsich mrazech.
Kdyz o tom tak premyslim, tak vafky jsou urcity zivotni styl ![]()
@jannina1 okna jsou plastová a vypadjí, tak ze netahne. zalohu mame stejnou. jsme prizemni byt a strasne tahne od podlahy
ze sklepa! v zime to treba padlo i na 15stupnu v loznici
ale to jsme topili malo. no zkusim tuto zimu a pripadne pristi rok budu hledat neco jineho.
@bebecinka píše:
@jannina1 okna jsou plastová a vypadjí, tak ze netahne. zalohu mame stejnou. jsme prizemni byt a strasne tahne od podlahyze sklepa! v zime to treba padlo i na 15stupnu v loznici
ale to jsme topili malo. no zkusim tuto zimu a pripadne pristi rok budu hledat neco jineho.
To je možný, že je zima od podlahy.My jsme 1.patro a v pohodě. Já chodím celou zimu v pantoflích a v minišatech na ramínka a je mi teplo. A přitom topím většinu dne na 1..
@jannina1 a topi ti furt, nebo tam mas termostat a spina ti to jen, kdyz ti padne teplota? ja sem totiz na netu nasla, ze nektere vafky maji termostat, ale ty nase ne ![]()
@bebecinka píše:
@jannina1 a topi ti furt, nebo tam mas termostat a spina ti to jen, kdyz ti padne teplota? ja sem totiz na netu nasla, ze nektere vafky maji termostat, ale ty nase ne
2 mají termostat, ty třetí taky, ale nefunguje.Ty jsou starší výroby. Pokud jsou ty vaše staré výroby, tak na domácího, ať je nahradí novějšími typy.Ale to se mu asi nebude chtít…
Nám teda všichni závidí topení na elektriku, to si taky regulujeme sami a drahé to fakt není, za ten plyn jsme platili stejně ![]()
Jestli táhne od podlahy, tak bych zkusila nějaký běhouny, nebo něco. Jinak my ještě netopíme. Topení se u nás zapíná až když máme v bytě pod 19. Ale jinak, vyvětráme, zapneme na plno a pak stáhneme. Ale my tu máme fungl nový vafky, takže s termostatem. Jinak v předešlém bytě=Holešovice, jsme to v zimě nevytopili ani když to jelo celou dobu na max. Vysoké stropy a tlusté stěny. Takže stálé studená podlaha i stěny
@Bibi239 Jj, je pravda, ze nas to vic nutilo byt v jedne mistnosti
Spolu ![]()
Ja kdyz si vzpomenu na jednu zimu, kdy bylo fakt -20, ted profukovalo starymi oknami… ja se choulila v dece. Uplne jsem zapomnela, co tady mam v byte s ustrednim topenim
Topna sezona je uz od zari, my teda topili zatim jeden den.
Ale zas ty stare byty s vysokymi stropy jsou fakt krasne ![]()
Ahoj..prizemni byt nevytopis, tam ti bude zima porad od sklepa. Ja bydlela v nekolika bytech s wafkama a taky jsem porad nadavala, koupelna, zachod, predsin, neskutecna zima a ten prehod z pokoje do predsine, teplotni šok.. Vsichni mi radili, at necham otevreny dvere vsude, ze se to vytopi a ani kdybych to mela cely dny na st.7, tak je to marny. No..pokud nemaji vase wafky termostat, je to divny, i ty nase nejstarsi wafky ho mely..takze nejspis mas v prcicich to kolecko a pokud to musis sama regulovat, tak to nezavidim, to nebudes celou zimu myslet na nic jinyho, jen abys tolik neprotopila a wafky porad jen hlidat. My jsme mivali je pustene na st 4, kdyz jsme odchazeli z bytu, tak jsem je stlumila na st 1. Jinak jsme meli i sporak na plyn a karmu a uz fakt nikdy vic.
Jenom čistě technická: Původní domácí plynové topení bylo značky WAW, název se rozšířil na všechny podobné topení. Takže se to píše wawky (taky byste nenapsali luksování). To jen až si budete třeba dopisovat s nějakým úřadem, ať nevypadáte jako nevzdělanci.