Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, potřebuju radu. Děcko má ze školky věčně někde díru, na leginách atd. Koupila jsem nažehlovací plátno. Na softshellky (jsou na koleno prošoupané) mi doporučili samoadhezní nylonovou záplatu. Nevíte, ještli je naděje, že to bude držet?
![]()
@Genovesa
Nedavno jsem davala zaplaty. Doporucila mi to jeste obsit, takze jsem zazehlila a obsila. Takze doporucuju jeste obsit ![]()
@Mazlucha No tož to bude na stroji mazec, dírky jsou malé a dcerka má docela úzké nohavice. ![]()
Ja mela jakesi zazehlovacky a nedrzelo to, muselo se to obsit.
Mám hromadu nažehlovacích záplat (nějakých obyč. z galanterie na netu, dávám ve velkém
) a všechny nakonec obšívám, po nažehlení se vždy tvářily, že budou držet, ale některé hned po vychladnutí, jiné později začaly odpadávat.
@Genovesa píše:
@Mazlucha @Pudloslava A obšívaly jste na stroji, jo?
jo na stroji. zazehlene se to dobre obsiva, ale stejnou sluzbu by asi udelalo nalepit si zaplatu takovou tou lepici tyckou na papir a pak to vyprat
@Genovesa ale hadam ze ta samoadhezni tentonoc bude asi neco lepsiho, ja mela taky neco uplne obycejneho jeste z nejake slevy
@Pudloslava No, tu prej stačí dle návodu zahřát fénem. Ale tak asi to zkusím obšit no. Ovšem budu muset upustit od kytičky
.Jen mám strach trochu o ten softshell, abych to neprosekala nebo něco.
Já všechno obšívám ručně, protože stroj nevlastním a ani s ním neumím zacházet (naposledy při hodině šití v 8. tř. ZŠ
).
@Genovesa píše:
@Mazlucha @Pudloslava A obšívaly jste na stroji, jo?
Ja obsivala růčo ![]()