Jak u vás začal černý kašel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.8.24 18:19

Jak u vas zacal cerny kasel?

Zdravim,

Je to tyden, co se u manzela projevilo klasicke nachlazeni, bolavy krk, ryma, dutiny. Myslel, ze to ma z klimatizace v letadle. V nedeli uz se citil dobre a vcera sel do prace. Jenze navecer zacal zniceho nic fakt lehce kaslat. Zadne zachvaty, spis si tak pokaslava, v noci zatim nic. No a kolega mu v praci rekl, ze jestli jako nema cerny kasel. Doktor mu po telefonu jen rano rekl, ze je to nesmysl, ze cerny kasel vypada jinak. Jenze ten kolega mu tvrdi, ze to prej zacina jako lehke nachlazeni a pak se postupne pridava ten kasel…ma nekdo takovou zkusenost, ze tomu predchazelo “nachlazeni”? Nebo jste kaslali spis hodne uz od zacatku priznaku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1239
27.8.24 18:36

U dětí podobné jako u tvého manžela, lehké nachlazení 14 dní, bez teploty. Pak přetrvávající kašel. Po 14 dnech, u jednoho asi po 3 týdnech záchvatovitý kašel v noci. Nechytly jsme to u toho prvního včas, tak už ani nasazená ATB moc nevyřešila, nefungovalo nic na tlumení. Dítě, které to chytlo první kašlalo celkově 3 měsíce, ještě dlouho po dobrání ATB. Druhé dítě, kdy jsem už tušili o co jde to díky včas nasazeným ATB mělo kratší.
Nikdo z nich neměl kašel, že by se dusil, ale ošklivé večerní a noční záchvaty to byly. A mezitím byly i dlouhé úseky úplně bez kašle.
My s manželem jsme vůbec neměli kašel, jen ten týden bolesti v krku a pocit nachlazení, ale přesto mě něco sedělo na průduškách dva měsíce. Poznala jsem to hlavně při zátěži, kdy jsem nemohla udýchat běh nebo kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.24 20:21

Kamarádka to popisovala úplně stejně. Myslela, že nastydla a bolí ji v krku z klimatizace z letadla. Takže léčila mírné nachlazení. Vrátili se z druhé dovolené a jí se udělalo tak špatně, nemohla dýchat, až museli zavolat rychlou. A testy potvrdili černý kašel. Na antibiotika už bylo pozdě, takže prostě pak x týdnů kašlala a kašlala.
Takže já bych to na lehkou váhu nebrala, zvlášť, pokud jste letěli někam letadlem.

• Citovat
  • Upravit
1054
27.8.24 21:20

Rýma, kýchání, škrábání v krku. Kašel ten dávivý až za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
28.8.24 04:33

Černý kašel obvykle začíná jako mírné nachlazení s rýmou, bolestí v krku a mírným kašlem, který se postupně zhoršuje. Charakteristické jsou dlouhé záchvaty kašle, které mohou trvat několik týdnů. Pokud má manžel jen mírný kašel bez záchvatů, je méně pravděpodobné, že by šlo o černý kašel. Každopádně by bylo dobré, kdyby navštívil lékaře pro jistotu a případné testování.

• Citovat
  • Upravit
41
28.8.24 07:12

@Housenkaromca @Catalina123 a byla rodina v nejake karantene? Deti jsou ockovane a v pondeli zacina skola, mladsi jde do prvni tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64933
28.8.24 07:28
@Mariana88 píše: Více

Ne, karanteny nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.8.24 08:16

Ja jsem zacala kaslat hned produktivne, coz bylo zvlastni, jinak to byl casty, ale neobtezujici kasel s ulevou po odkaslani. Ten daviby prisel po 2 t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
28.8.24 10:07
@Mariana88 píše: Více

Ne vůbec nic, nikdo jiný to nechytil. Nemám tedy malé děti, syn už je plně očkovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
28.8.24 10:16

Meli jsme na jare cela rodina. Zacatek jako nachlazeni, kasel se objevil pozdeji.

Synove dospeli, ockovani v detstvi dle bezneho schematu. My s manzelem meli davku trojvakciny tetanus- cerny kasel- zaskrt v breznu 2014. Chytli jsme to vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.8.24 10:20

Zacalo mi skrabat v krku jako pri nachlazeni. Kasel se pridal vzapeti. Tak dva dny byl takovy relativne normalni, potom se to zhouplo v ten hnusny permanentní zachvatovity kasel. Zadny teploty, zadna ryma.
Asi jsem ho chytla od dcery, ktera proste pokaslavala nekolik tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí