Jak bolí trombóza?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
26.8.24 23:11

Jak bolí trombóza?

Ahoj!

Už dva dny mě bolí lýtko. Bolest je to tupá, připomíná hodně unavený sval nebo slabou křeč. Nejvíc bolest vnímám v klidu. Namoženou nohu bych mít neměl, ležel jsem teď pět dní s covidem a cestoval jsem max tak po bytě. Bolest je trochu jako by bylo lýtko natlakované. Ale otok ne, změna barvy, nic takového.

Ptám se, protože to je zvláštní typ bolesti. Nechci hnát hned k doktorovi, je mi 23 a vím, že trombóza se vyskytuje většinou po čtyřicítce. Na druhou stranu máme trombózu v rodině.

Mohla by to být trombóza a měl bych si s tim radši někam zajít? Občas mam tendence se přehnaně pozorovat :D Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76106
26.8.24 23:15

@tomaz no jestli jsi teď měl prokazatelně covid, tak jo, zítra s tím běž k lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.8.24 23:18

@stinga lehnul jsem s horečkama 38,5 stupně a vyšel mi doma pozitivní antigen, noha bolí od včerejšího rána, ale co se týče nemoci, už jen trošku cítím dutiny, jinak dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
26.8.24 23:24
@tomaz píše: Více

v době covidu se tuším psalo, že covid může udělat trombózu, prostě raději zítra zajdi k obvoďákovi, může to být i nedostatek horčíku, ale neriskovala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
27.8.24 04:04

Trombóza se může projevovat bolestí v lýtku, která je tupá, přetrvávající a často horší v klidu. I když je trombóza častější u starších lidí, může se objevit i v mladším věku, zvláště pokud je v rodině dědičná. Pokud máte podezření, raději se poraďte s lékařem – jistota je lepší než riskovat.

• Citovat
  • Upravit
76106
27.8.24 12:43

@tomaz tak co? byl jsi u doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
27.8.24 14:10

Měla jsem trombózu v třísle, a to jsem fakt poznala. Ale chvíli se mi tam dělala, do té doby byly bolesti v noze nespecifické. Často bolí od lýtkové trombózy pata při došlapu, ale není to podmínka. Změna barvy atd. Zkusila bych si dát anopyrin a šla k lékaři. Držím palec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.8.24 16:33
@stinga píše: Více

zatím ne, dneska je bolest o dost mírnější, tak tomu dám pár dní a pak to rozlousknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
27.8.24 16:43
@tomaz píše: Více
Šla bych. Taky máme trombózu v rodině, bráchu bolelo podobně lýtko, žádná silná bolest. Nakonec šel k doktorce a skončil v nemocnici. Nebylo mu ani 30.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí