Hodnoty saturace na oxymetru

Anonymní
26.8.24 18:45

Hodnoty saturace na oxymetru

Zdravím,
Chci se zeptat. Mate nekdo zkusenost s domacimi oxymetry? Mam zanet prudusek a zkousela sem se ted merit oxymetrem, je to nejaky obycejnejsi za 500 kc. Vsem to ukazuje normalne 95-97. Me to ted ukazovalo 91-95 ruzne to skakalo. Trpim panickymi atakami a zrovna asi jednu mam. Mam uplne zpocene ruce a neni mi dobre. Jinak se mi dycha celkem fajn, mozna trochu hur diky tomu zanetu asi. Mam plasit? Dekuju za odpovedi a poprosim anonym z duvodu zdravotniho stavu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6873
26.8.24 19:02

Díky studeným a zpoceným rukám může být výsledek lehce zkreslený. Při nemoci průdušek je i tak tvá hodnota dobrá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 19:11

@kve-tinka dekuji za odpoved. Studene je nemam. Spis hodne zpocene. Ted mi to ukazovalo 93-94. Ty s tim mas vic nejakych zkusenosti? Dekuju

• Citovat
  • Upravit
11908
26.8.24 20:38

Normálně mám i okolo 90%, při problémech méně. Neřeším.
Neřeší to ani lékaři.
Není to hodnota na paniku ani na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
26.8.24 21:12

Určitě by zdravy clovek i pri kasli mel mit pres 91%, saturaci 89-90 % tolerujeme u lidi s CHOPN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 21:47

@Desgreze ja mam 92-95 ruzne mi to lita. Dnes mi to kontrolovala doktorka tak nejmin tam bylo 93 a pak ukazoval 96. Ja nevim jak s tim merit. Jestli udelat nejakej prumer z tech hodnot co tam litaji. Po jakou dobu to merit.

• Citovat
  • Upravit
Alinois
26.8.24 22:42

A proč si to doma měříš? Já měla zánět průdušek snad tisíckrát a nikdy jsem si ho neměřila. Ty máš i jiné problémy?

• Citovat
  • Upravit
37579
26.8.24 23:07
  1. Nad 90% je to v pohodě, můžete být maximálně utahaní. :)

S osmičkou na displayi už to není ono. :?
Když jsem si před pár lety volal sanitku, měl jsem 74 %, tunelové vidění a za každým slovem pauzu. Nevěřili mi, mysleli si něco o d_bilovi, co si něco přečet na internetu, což pokračovalo, než mi záchranář nasadil „kolíček“. Pak lehce ztuhnul… :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
27.8.24 06:47
@Anonymní píše: Více

trošku mám, dělám na plicním, hodnoty SpO2 a nemocní lidí s plícemi jsou mým denním chlebem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
27.8.24 08:07

V tom pripade by to stalo za plicni vysezreni, udelat rtg plic, spirometrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.24 08:42

@kve-tinka no.. ted dopoledne mi to ukazuje 94-97.. a dekuji za odpoved, nemyslela jsem to nijak zle. Ted se mi ulevilo, ze vis o cem mluvis. Myslis, ze by tu hodnotu mohl ovlivnit prednison, kterej sem si brala rano? I kdyz vcera sem ho mela taky a ukazoval malo.

@Desgreze Rentgen plic sem mela v patek, popis jeste nebyl hotovy, ale na prvni pohled snimek vypadal dobre. Na plicnim jsem byla nekdy pred jarem a tam vse ok. Nebo myslis ted v te nemoci si dojit?

• Citovat
  • Upravit
609
27.8.24 13:20

V nemoci se spirka nedela. Spis az se budes citit fit, tak si saturaci změř a určitě bude vyssi jak 95. Pokud by byla pod 93 objefnala bych se na plicni a k podrobnejsimu vysetreni krevnich plynu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
27.8.24 14:45

Pripinam se.. mam stejny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.8.24 14:47

Neplaš, ty domácí oxymetry jdou podle plotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí