Střevní viróza a datum nástupu do práce

622
26.8.24 16:02

Střevní viróza a datum nástupu do práce

Ahoj, řešim prekérní situaci, tak jestli někdo bude vědět odpověď…Včera mě chytla střevní viróza, dnešní dnem, jsem měla nastoupit do nového zaměstnání, jsem vedena na ÚP. Včera sem se omluvila v zaměstnání, ale chci se zeptat, jak to teď řešit, když mam od dnešního dne podepsanou pracovní smlouvu, ale v práci nejsem, kvůli viróze, jak tohle řešit dál…díky za odpověď kdo ví, jak tohle řešit, ta vedoucí mi řekla, že mi budou chybět hodiny, ale co mam dělat, když teď nastoupit prostě nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101642
26.8.24 16:15

@Tereza Z Žeby domluvit se s vedoucí, jak to vyřešit… napadají mě takhle od boku 3 varianty: 1) až nastoupíš, tak si ty hodiny napracuješ, 2) změníte pracovní smlouvu a posunete nástup o ty dny, co budeš doma, 3) zaměstnavatel ti na ty dny schválí dovolenou a když bys ve zkušebce odešla, tak ti ji strhne z platu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
26.8.24 16:26

@j.a.n.i1 : moznost 4 - neschopenka :think:?
@Tereza Z : no a jak te jako omluvili? Nejsem uplne odbornik, ale asi zalezi na smlouve, ja mam zkusenost jen s HPP s pravidelnym rozvrzenim prace, nebo jak se tomu nadava - proste po-pa od-do…kdybych neprisla, musim mit bud neschopenku/OCR, nebo domluvenou dovolenou (prvni den tezko) nebo neplacene volno…nebo nektery zakonny duvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
26.8.24 16:27

Nechala bych si posunout den nástupu na 2.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
26.8.24 16:30
@lucynka25 píše: Více

Právě nevim, jestli jde smlouva posunout, když už jsem jí podepsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
26.8.24 16:31

A na ÚP to nějak řešit nemusim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
26.8.24 16:41

@Tereza Z zkus se domluvit s vedoucí, jestli ti vyhoví. Jak by se to dalo udělat. Je konec měsíce, to si asi nestihneš nadělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
26.8.24 17:01
@Tereza Z píše: Více

Ježiš jdi k lékaři a nech si napsat na pár dní neschopenku. Tys nechodila nikdy do práce nebo co? Na UP tě vyřadí počínaje dnem, od kterého máš smlouvu, už jsi tam měla být a ohlásit to.

• Citovat
  • Upravit
101642
26.8.24 17:19

@Beruska999999 S tou neschopenkou si právě nejsem jistá jak to je, když vlastně ještě do té práce nenastoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
26.8.24 17:28
@j.a.n.i1 píše: Více

No ja taky ne, ale vypada to, ze papirove nastoupila, pokud ani jedna strana nenavrhla zmenu datumu? Ale nejsem odbornik no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
26.8.24 21:13

Já řeším podobnou situaci. Měla bych podepsat smlouvu s nástupem od 2.9. Práce ve školství, ode dneška diagnostikovany zapal plic, s tím, že kontrola crp v pondělí, a kontrola na plicnim za 3 tydny. Zatím jsem na rd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
27.8.24 06:18
@j.a.n.i1 píše: Více

Má smlouvu, je zaměstnaná, že tam ještě fyzicky nebyla nehraje roli.

• Citovat
  • Upravit
622
27.8.24 08:27

Tak oblastní mi řekla, že se datum nástupu odloží, tak snad v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí