Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, zjistil jsem že při sledování videí na youtube (při jiné činnosti jsem to zatím nezaznamenal) mi praská v levém uchu. Je to takový zvláštní jev a ještě to nemám úplně vypozorované ale…
I když je zvuk opravdu potichu, jakmile zapnu zvuk začne mi v uchu lupkat a jakmile ho zastavím ihned přestane, může to být opravdu hodně potichu, řekl bych že se to spouští tím že se na ten zvuk soustředím, že jakoby špicuju uši
Zvuk mám z reproduktorů celkem daleko od sebe. Dělá mi to ale jen někdy, třeba podle únavy, nevím, prostě občas. Je ale strašně zvláštní že to vyvolá i slabý zvuk a jakmile to pauznu okamžitě to přestane. Praskání je nepravidelné a celkem rychlé, celkem rušivé a asi i vyvolává takový slabý tlak.
Setkal se s tím někdo? Asi ne co
Myslíte že bych to už měl řešit lékařem? Muž 28.
Díky za názor.
Ahoj, a když posloucháš třeba písničku z rádia (proste radio, třeba v aute) slyšíš to taky? To praskání?
V autě se mi to ještě nikdy nestalo a to jezdím dost a poslouchám pořád, různé hlasitosti občas i trochu extrémní hlasitost.
Děje se mi to hlavně u počítače, zrovna teď se mi to děje při sledování yt na notebooku přes notebook repráky, zkusil jsem si dát jen pravé sluchátko a stejně začalo levé ucho lupkat. Zrovna dneska toho nemám moc naspaného tak bych řekl že to má taky vliv.
Příspěvek upraven 25.08.24 v 20:20
@BlůBlaBlí Mně se to děje taky, ale netuším, co to je, takže ti moc nepomůžu. Stává se mi to taky jen při určitém videu
Mně se to děje při únavě, ne teda u videí, ale u některého hlasů, třeba když mluví můj taťka, manžel má hlas výraznější a to mi nedělá nic. Já mám, ale takový pocit zaléhání a odlehání ucha, pořád za sebou.
@BlůBlaBlí píše: Více
To je zajimave, to by mohlo opravdu souviset jen s temi repraky a třeba určitou frekvenci, hlasitosti, hloubku, jakou vydávají jen ty repraky, když se ti to jinde neděje.
Dělá mi to u určitých věcí a mám to z krční páteře. (U mne motor dodávky, lednice a ještě jeden zvuk).
Nečekal jsem že nás bude tolik
tak asi to budu ještě dál testovat a pozorovat a třeba tomu přijdu na kloub.
Máte to všichni při únavě?