Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, zítra odpoledne máme odlétat na dovolenou na kterou se už dva roky hodně těším.
Jenže už v sobotu jsem na konci močení cítila pálení, k večeru už tam byla na konci i krev. Dneska párkrát taky.
Myslela jsem že to bude zánět močáku, jenže s tou krví by to mohly být ledvinové kameny.
Oboje se léčí jinak a já jsem bezradná.
Svoji obvodacku mám dvě hodiny cesty od místa kde teď jsme a nestihla bych odletět. Navíc je za ni záskok a nevím jisti by byl ochotný mi poradit po telefonu.
Je určitě nutná potřeba běžet s krví za doktorem nebo mi zítra ráno v lékárně poradí a zvládnu to s něčím na zánět močáku?
Já vím že bych měla běžet k doktorovi, ale nestihla bych odlet na dovolenou na kterou jsem se tak moc těšila a šetřila na ni. Všechno bych musela zrušit.
Nikdy jsem nic podobného neměla, ani nevím z čeho to bylo, jenom jsem si u kamarádky den předtím umyla intimní partie chilly mýdlem na intimní partie. Ale z toho by to snad být nemělo. Jinak mě nic nenapadá..
Prosím poraďte pokud máte podobné zkušenosti ![]()
@Anonym ys píše: Více
A ja si myslím, že by to tim mydlem byt mohlo, ja osobní zkušenost nemám, ale hodně holek o tom psalo
@a12 píše: Více
ale že by se kvůli tomu objevila krev v moči? jako chápu svědění, pálení, ale krev v moči to snad nedokáže udělat
@Anonym ys jako úplně první pomoc si kup Blokurimu, to je na močové cesty úžasné, ale obávám se, že u tebe je to už horší záležitost - tou Blokurimou ovšem nic nezkazíš - kup si zrovna 2 balíčky, abys mohla užívat i na dovolené,
napadá mě - zkusit pohotovost, tam kde jsi,
druhá možnost - že by kamarádka zítra ráno uprosila svého obvoďáka, aby tě přednostně vzal na vyšetření?
Je víkend, takže bych nečekala na svou doktorku, ale jela na pohotovost. A uvidíš, co ti řeknou.
Já jsem třeba krev v moči jako důvod k pohotovosti brala a nikdo tam na mě špatně nekoukal. Ale dost mě to teda bolelo a byla sobota, takže čekání na obvodacku by bylo dlouhé.
Ledvinové kameny bolí jako kráva, tohle bude zánět močových cest. Nicméně krev v moči bych neřešila volně prodejnými léky, potřebuješ antibiotika. Zajdi ještě dnes na pohotovost.
@stinga píše: Více
No četla jsem, že z toho maj záněty, tak si myslim, že klidně jo ![]()
aha, tak to je hrozné, že se vlastně takový výrobek prodává, no už ten název mi evokuje pálení, koření - není to fajn název pro něco, co by mělo být jemné
@stinga píše: Více
Ono nejde jen o tuhle značku, ale celkově o ty intimgely
Děkuju, vůbec nevím jak to na pohotovosti chodí, nikdy jsem tam nebyla, myslela jsem že je to spíš pro opravu vážné případy jako třeba zlomeniny a tady ty,, lehčí " věci se tam neřeší.
Ale pokud s tím můžu jít na kontrolu do nemocnice tak bych ještě dnes šla…
ano, běž dnes na pohotovost v nemocnici, protože jinak to vyřešit nejde ![]()
hm, ale to nedává smysl pak, jakože z intimgelu mám zánět, a lepší je normální mycí gel?
Se záněty močových cest se na pohotovost chodí celkem často. Pak si v lékárně kup ještě blokurimu a rovnou doporučuju i něco na kvasinkovou infekci, protože ji po antibiotikách můžeš dostat. Do zahraničí jezdím vždycky vybavená canestenem.
@Jaňouchová jo Blokurimu jsem jí taky psala, a na tu pohotovost také