Megacisterna magna a Dandy-Walker syndrom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2028
26.8.24 18:32

Megacisterna magna a Dandy-Walker syndrom

Zdravím všechny,
vzhledem k povaze mého vzácného onemocnění, asi nedostanu odpovědi. Ale poprosím vás, abyste mi poradili, co byste dělali vy.
V červnu letošního roku jsem šla na kontrolní magnetickou rezonanci. Poslala mně moje neuroložka z důvodu, že když jdu, tak mám větší problémy s rovnováhou. Kdo mně nezná, tak si myslí, že jsem trochu přiopilá. V dětství jsem měla tyto uvedené problémy v menší míře. I s motorikou. Tehdejší době se to neřešilo. Před 5 lety jsem byla taky MR, která odhalila Dandy Walkerův syndrom a zvětšenou cisternu magna. Mám tam zvětšenou v mozku nějakou komoru a hypoplázii mozečku. Jde o to, že v průběhu 5 let se mi zvětšila na megacisternu magna a proto, mám ty větší problémy. Dočetla jsem se, že se to řeší u dětí operací. Ale co u z dospělých? Máte s tím prosím sami zkušenost nebo nějakou zkušenost z okolí?
PS: Kdyby se to řešilo u dospělých taky operačně, šli byste na operaci?

Předem děkuji za odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
27.8.24 08:49

Pokud se cisterna skutecne zvetsila, tvůj neurolog bude konzultovat neurochirurga, ktery oba snimky porovna a posoudí, zda tam dochazi k tlakovym zmenam a operaci doporuci, nebo ne. Vsechno Ti vysvetli. Pak teprve bude prostor pro tvoje rozhodovani. Tyhle vrozene vady se obvykle behem zivota nemeni, je mozne, ze kazdy snimek popsal jiny radiolog trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí