Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
ja už fakt nevím co dělat.. když vytahnu pradlo z pračky.. tak prostě nijak nevoni.. jak bych ho machala jenom ve vodě.. ![]()
a to už prášku myslím davam celkem dost, myslela jsem si, že je to praškem.. koupila jsem si tedy Persil.. ale to pradlo stejně nevoní.. ![]()
Jaky používáte prášek aby pradlo po vyprani vonělo??
Díky moc
Já používám pouze gely nebo kapsle, protože z toho mi prádlo voní. Běžny sypký prášek nemůžu používat kvůli ekzemu, vždycky se mi po něm zhorší. Buďto mám gelové kapsle Ariel a gel mám buďto Persil a nebo teď jsem koupila Dreft a prádlo mi po něm voní taky pěkně.
Pouzivam prasek bonux nebo ariel a vzdy mi pradlo hezky voni, davam teda prasek primo na pradlo, ne do davkovace, avivaz nepouzivam, pak mam deti osypany..jdnou za 3-5 mesicu pracku,,vyvarim,, octem,(na nejvyssi teplotu, nejdelsi dobu, naleju zhruba pul lahve octa do 5l horky vody, to naleju do pracky), pak jednou na prazdno, aby se,,dovypral,, ten ocet a pak uz s pradlem..
Používám dětskou Lovelu, na které aktuálně ulítávám, nebo tmavě modrej tekutej Miele, nemusím používat ani aviváže… A ještě tekutý Ariel/Persil + Silan/Lenor. Prádlo mi voní krásně po čemkoli z tohohle.
@neellaa nemáš zahnojenou pračku?
já teda používám aviváž, ale když dojde tak kolikrát vyperu i bez ní a prádlo voní ![]()
Na kolik stupňů pereš? Pří nízkých teplotách je prádlo a i v pračce cosi cítit. Chce to občas /ručníky/ prát na víc.
Taky mi přestalo prádlo vonět, vyčistili jsme filtr u pračky a pak jsem vyprala na 90 jen starej ručník a už zase voníme, nebo zkus čistič pračky
Manželova oblíbená trička peru v Perwollu jen na 40C, bílé věci na vyvářku jen v prášku Ariel bez aviváže a věci malému v tekutém Persilu - a prádlo mi vždy provoní celý dům ![]()
Vůbec nevím čím by to mohlo být
![]()
Ja pouzivam omino bianko nadherne voni a je hypoalergenni, a kdyz jiny prasek tak avivaz bud lenor nebo softlan a
Aktuálně peru v gelovém Rexu - Green tea a cosi, aviváž nepoužívám a prádlo voní, dokonce dlouho
Před měsícem jsem prala přehoz přes postel a i teď, když stelu, cítím tu vůni ![]()
Ja zase miluju avivaz ruzovy a zluty lenor. Opravdu to voni a dlouho. ![]()
@Seizdra ten tmave modry Miele, kde se kupuje? Rada bych odbourala avivaz, ale trochu vune do pradla potrebuju. Diiik.