Voda z vlastní studně

10.6.13 16:13

Voda z vlastní studně

Ahoj, je tady někdo kdo využívá vodu z vlastní studně? Kupujeme domek, který je napojený na městskou vodu, ale zároveň má vlastní studnu. Moje představa by byla taková, že bych dala do kuchyně městskou vodu a do koupelny studniční. Zajímalo by mě, jak to funguje- nemám nejmenší zkušenost. Co se všechno platí z takové studny, jak je to s kontrolami vody atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
10.6.13 16:15

My mame jenom studnu…musis mit cerpadlo a bojler na ohrev..tzn. platis elektrinu za to…tot vse. no a kdyz vypnou proud tak si i bez vody…ale vam by to resil vodovod…vetsina lidi co ma oboje ma udelany prepinani treba ve sklepe…ze si pusti jedno nebo druhy…kontroly vody jsou jen na tobe…ja ji nekontroluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.6.13 16:17

Ahoj, my máme taky studnu a používáme jen vodu z ní. Na všechno. Ve sklepě máme možnost napojení na řád, ale není důvod. Nechali jsme si na hygieně udělat rozbor, voda vyšla jako pitná, platíme jednou ročně stočné (asi 800) a to je všechno. Takže pokud je tam voda dobrá, je zbytečný tahat domů drahou městskou. Můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.13 16:21

@mikitaa no právě tam sklep není a je tam prozatimně čerpadlo v kuchyni, ale to je jedno, to se stejně bude předělávat. Myslela jsem si do koupelny bojler přes který by šla studniční a do kuchyně za předpokladu, že budu mít myčku, tak jen el. průtokáč na městskou. A co třeba daň? a jinak z té studny jako takové nic neplatíš? Třeba stočné se neplatí? a jak s těma kontrolama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.13 16:22

@mikitaa ježiš te%t mi došlo že čerpadlo je ne elektriku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.13 16:22

@Seizdra Fakt jo? No to je paráda! a daň se neplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.6.13 16:29

@nejvíczoufalá jako ze studny? No, jestli platí, tak já ji neplatím nebo o tom nevím :D rozbor ti nikdo nepřikáže udělat, my ho dělali jednou, když jsme dům koupili. Vyšlo to dobře, jen nějaká vyšší hodnota čehosi, to stačilo nalít do ní savo a nechat to prolit trubkama, tedy nechat půl hodiny puštěny všude kohoutky. S ohřevem to máme tak, že máme bojler a v něm se voda přes léto ohřívá plynem, v zimě (myšleno když se topí) krbem, kde máme vyměník. V kuchyni mám pod dřezem průtok. ohřívač, protože voda prostě než doteče z bojleru, tak to trvá (holt barák).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.13 16:31

@Seizdra Tak to jsi my udělala radost. tak než začneme kopat, necháme udělat rozbor a pokud to bude ok, tak do toho jdu.. Mě to pořád vrtá hlavou, že je škoda toho nevyužít, když už to tam je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.6.13 16:43

@nejvíczoufalá kopat co? :D jako je to super věc, my tím že v zimě topíme a ohříváme ‚zadarmo‘ si fakt mužem denně napustit horkou vanu bez pocitu viny za drahou vodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.6.13 16:47

@Seizdra Se máte… My i kdybychom používali vodu ze studny (používáme jen na zahradu), tak se cachtat nemůžem, protože tu není kanalizace, ale máme žumpu. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
10.6.13 16:49

Taky požíváme vodu z vlastní studny. Žádná dań ze studny se neplatí. Platí se pouze stočné, pokud jste napojeni na veřejnou kanalizaci. Rozbory vody si děláte podle potřeby a platíte si za ně sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.13 16:51

@Seizdra No kopat :mrgreen: čerpadlo je v kuchyni a to se bude přesunovat a bude se dělat komplet nová voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.13 16:51

@mitulik a stočné si asi obec určuje sama že? to nebude všude stejné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
10.6.13 16:52
@mikitaa píše:
My mame jenom studnu…musis mit cerpadlo a bojler na ohrev..tzn. platis elektrinu za to…tot vse.

Taky to tak máme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
10.6.13 16:54

Ne to stejné není. Protože u nás dokončují novou kanalizaci, tak to předběžně vychází na 2000,– ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný