Jak urychlit žehlení?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak urychlit žehlení?
Ahoj holky,
mám takový menší problém – žehlení naprosto nesnáším! 😅 Mám doma pořád hromady prádla a už jen při pohledu na to, co mě čeká, mám chuť utéct. Košile jsou pro mě noční můra, nikdy je nemůžu pořádně vyžehlit a někdy mi to přijde, že nad nimi strávím věčnost. Jak si to vy holky ulehčujete? Máte nějaké tipy, jak si žehlení zrychlit nebo zpříjemnit? A jak dlouho vám třeba trvá vyžehlit košili? Já jsem schopná nad jednou strávit i 15-20 minut, a stejně nejsem úplně spokojená… 😅
Pomáhá vám třeba nějaký konkrétní druh žehličky nebo používáte napařovače? Ráda bych to nějak zvládala rychleji, protože mám pocit, že mi to zabírá až příliš času.
Díky za všechny tipy!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nežehlím ![]()
Máme susičku, takže se to jakžtakž dá. A že nemáme zažehlené kraje mě prostě netrápí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo holka
žehlení je boj, myslím si, že na tom se tady všichni shodneme.. Manžel má denně jednu košili, takže žehlím dost.. minimálně 1-2× týdně.. Napařovač jsem nezkoušela, od známé jsem na něj neměla úplně nejlepší recenze.. Je to asi fajn na věci, které nepotřebuješ vyžehlit tak precizně - což košile prostě potřebuješ..
Uvažuji nad parním generátorem.. jen nevím jestli to není zbytečná investice, v okolí ho zatím nikdo nemá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesnáším žehlení košil, naštěstí je manžel moc často nenosí a už jsem mu vysvětlila, jaké materiály má kupovat, aby košili stačilo po vyprání pověsit, narovnat a nebylo třeba žehlit. Hledej vyloženě nežehlící košile.
A jinak žehlím jen čistě bavlněná trička, která zkrátka nejdou pověsit tak, aby nebyla zmačkaná a neměla otlaky od kolíčku. Zbytek jen pěkně složím a hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nežehlim a košile kupují nežehlící a po vyprání pověsim na širší raminko, urovnam a pak není třeba žehlit ani ty nežehlící.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Košile mého chlapa
jsou kapitola sama pro sebe.
Takže si pustím televizi a jdu na to. Před lety jsem si na netu našla jak efektivně postupovat. Bylo to video Od nějakého krejčího. Teď vím odkud na košili začít. Mám je vyžehlené skvěle. Jedna mi trvá cca 5 minut
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Konkrétní doporučení zatím nemám, ale k vánocům si přeju parním generátor od Tefalu
učaroval mě design a LED světýlko, který si lidi v recenzích fakt vychvalují.. pokud má někdo zkušenost, tak budu ráda za sdílení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě nežehlit. Resp. omezit na minimum. Opravdu není nutno žehlit trička, spodní kalhoty atd. Snad jen košile.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinovajanka píše: Více
Jen do něj! Je to life-changer, parní generátor mám asi rok (rok a půl?) a nemám na něj dopustit. Za mě je to hlavně neskutečně multifunkční záležitost. Model přesně z hlavy nevím, ale mám generátor od Tefalu, umí to napařování i žehlení. Napařování často používám ráno - když potřebuji něco rychle urovnat. Klasické žehlení provozuji o víkendu při seriálu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
99% nežehlím, protože mám sušičku. A zbytek vezme paní na úklid, která chodí jednou týdně.
Jinak košile je potřeba pořizovat kvalitní a v nežehlivé úpravě. Nedokážu si představit strávit u jedné 15 minut. Když výjimečně něco žehlím, tak ta košile zabere max 5 minut.
Jinak košile, halenky a šaty suším na ramínkách. Pak se to skoro nemačká. Ty do sušičky nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nežehlím, takže to řešit nemusím.
Věci pověsím, tak abych nemusela žehlit. Když už, tak jen to co je nutné a opravdu pomačkané. Šaty, košile na ramínko a vyvěsit a případně „dožehlit“. Ale peru každý den a nehodlám u toho strávit mládí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám susicku, nežehlím a když jsem jednou za uherak nucena, vetsinou pred nejakou společenskou události, tak pouzivam toto z DM - genialni vychytávka i na osvěžení obleceni nebo textilií asi za pade s příjemnou vůní.
Driv jsem zehlila jen košile s manžetama manželovi do prace, vyzdímané na setrici program a sušené taktéž, ale co se uvolnil dresscode, tak kosile nahradila polotrika a kosile max tak na vecerni akce typu koncerty a party s klienty…
![]()
- Citovat
- Upravit
Nežehlím. Košili manžel nosí párkrát za rok a když se dobře pověsí tak je toho žehlení minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezehlit. Žehlím vyloženě jen košile. A teď už ani ty ne, protože do práce nechodíme a na výlety má manžel takové krepové, když už.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žehlím POUZE ty manželovi košile (naštěstí je nenosí denně, ale párkrát do měsíce) a svoje mačkavý halenky. Běžné bavlněné oblečení, rifle, apod. nežehlím ![]()
I tu košili mám vyžehlenou za pár minut, chce to kupovat kvalitní materiál, který se tak nemačká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit