Jak urychlit žehlení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
20.9.24 09:45

Za mě hlavně tyhle věci

• mít kvalitní pračku a sušičku, co to nesežvejkají - například naše sušička, když to vyndám hned, tak prádlo dost načechrá a žehlí se snadno
  • nežehlit všechno :)
  • nervat do pračky a sušičky moc prádla - aby nebylo po vyprání a sušení pokrčení
  • kup si parní generátor - ne napařovačku, ale takovou tu žehličku s kýblem vody :D Máme tu stejnou od Tefalu, co doporučuje výše @malinovajanka a s tou je to fakt jedním šmahem. Nejsem žádný žehlicí master, ale košile mám asi za dvě minutky. Trička a všechno ostatní necelá minuta - protože to tou párou vezme rovnou obě vrstvy. Jednou přejedeš a je to hladký. Velký usnadnění.

No a nebo paní na žehlení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1499
20.9.24 09:48

Žehlí si to chlap protože je chce nosit ( a já hned na začátku řekla, že košile nezehlim:roll: ) a našel si na to návod na YouTube. Hlavně kalhoty s pukama si chce dělat sám, já prý nejsem dost precizní ( to je pravda a jeho to snad i baví když už se do toho pustí).
Je teda rozdíl mezi kosilema!

Příspěvek upraven 20.09.24 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
20.9.24 09:48
@malinovajanka píše: Více

je super :) máme tu stejnou akorát v černo hnědé variantě a odsýpá to mnohem rychleji. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
20.9.24 09:49

@LunaP všechny ženy, co naučily své muže žehlit si zaslouží metál! :lol: já to na začátku vztahu podcenila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.9.24 09:50

@ploutvak Minimalizovat množství toho, co žehlíš. Já byla zvyklá od mámy žehlit všechno kromě kalhotek a ponožek. S rostoucím počtem dětí jsme stáhla na minimum. Žehlím jen trička, košile, případně kalhoty. Peru celkem často, jsme pětičlenná rodina, ale žehlení věnuji tak max. hodinu týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
20.9.24 09:51

@Andrea MP já nad tím generátorem od Tefalu taky přemýšlím, hodně váhám ještě vzhledem k ceně, je to o hodně větší rozdíl oproti klasické parní žehličce?
Btw. není těžká do ruky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
20.9.24 09:56

@AnetEska je to rozdíl, protože parní žehlička má pidi nádobu na vodu a té páry je méně. Ten generátor celou tu látku „profoukne“ párou, navlhčí a pak to tím teplem vyrovná. Takže to je fakt hned hladké z obou stran. Za půl hodiny to podle mě zdělá celou tu nádobku (ta má podle mě tak 750 ml). S parní žehličkou to samozřejmě vyžehlíš taky, jen některé nerovnosti musíš přejet víckrát a musíš řešit nastavení teploty, to ti u toho generátoru odpadá. A pak některé kousky fakt stačí vzít jen z jedné strany.

Nene do ruky těžká není. Ona je velká celá ta stanice s tou vodou, ale samotná žehlička je podle mě ještě o chlup lehčí než ta klasická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
20.9.24 09:59

Já se k žehlení vrátila, ono je to prostě hezčí, měkčí, lépe se to skládá, lépe drží komínky. Ale nežehlím vše, nicméně my nosím hlavně přírodní materiály, takže vyloženě nekrčivých věcí moc nemáme. Žehlím rychle, měřila jsem si, že složit jednu pračku mi trvá 15minut, s žehlením asi o 10 minut déle. To mi za ten výsledek stojí. Košile naštěstí manžel přestal nosit, ale umí si je případně vyžehlit sám, byl to on, kdo mě žehlení košík učil :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.9.24 10:00

Já třeba nežehlím vůbec a nežehlila jsem niky :nevim:

Kupuji si oblečení, které je z materiálů, které se žehlit nemusí (dneska je toho všude plno). A pokud partner chce mít něco vyžehleného, tak si to žehlí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
20.9.24 10:01

Jako většina tu nežehlíme. Máme sušičku..a jak už bylo psáno když se to vyndá hned a hezky složí tak je to v cajku…když tam někdy něco zůstane delší dobu…no tak to trochu navlhcim a uhladim. Moc to ale neřeším…Jednou za uherák když jdeme třeba jako teď nedávno na svatbu tak to jo, to tu žehličku vytáhnu…ale většinou ubtohi strašně nadáváme 😁 Ani nemám žehlící prkno…musím vzít deku a žehlit na stole 😂 tak to kdysi dělávala moje mamka než si koupila velké žehlící prkno.☺️ Ona ale zehlivala pomalu snad i ponožky…(Já jsem měla na starosti kapesníky a utěrky)
Teď už taky přešla na systém minimálního žehlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
20.9.24 10:03
@baazalka píše: Více

Manžel nemá ruce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
20.9.24 10:06
@Andrea MP píše: Více

Přestaň žehlit a uvidíš, že si toho chlap všimne tak za půl roku. A pak mu jen oznam, že má taky ruce :nevim: děláš si to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1499
20.9.24 10:11

@Andrea MP no já ho to neučila protože jsem to ani pořádně neuměla ty košile :lol:.
Jen jsem na začátku řekla, že nežehlim nic…pokud budem oba pracovat atd, řekla jsem mu že když bych byla doma ( teď jsem) tak mu je vyžehlim ale on už si zvykl, no tak se nutit nebudu a udělám něco jiného. :palec:
Ale chápu že jiný chlapi to jaksi požadují. Můj i uklízí a to živí rodinu, bere to že je to domácnost obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25215
20.9.24 10:18

Věšet, tak, aby se žehlit nemuselo. Do sušičky nedávám, to, co je po ní potřeba žehlit (sušičku nepoužívám celý rok). Při koupi už se dá zohlednit materiál, který není nutné žehlit. Košile mi teda používáme minimálně, ale ty hodně protřepu a dávám na ramínko.

Zkrátka nežehlím. Nebo spíš výjimečně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
20.9.24 10:23

Manžel má přesně 24ks košil, většina z dobrého nemačkavého materiálu, ale po vyprání se žehličkou přeběhnout musí.

To znamená že ty košile žehlí 1× za měsíc :D trvá mu to maximálně 2 hodiny. Má po těch letech už praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí