Jak usušit pomeranče na ozdoby ??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak usušit pomeranče na ozdoby ??
Ahoj, mám prosbu, letos chceme udělat hodně netradiční a hlavně málo rozbitný stromek, neb naše 11-cti měsíční dcera je velká pokušitelka a určo by došlo k nějaké nemilé události, tak jsme se rozhodli, že nazdobíme stromek sušenými pomeranči a lýkem. Jenže jsem to nikdy nedělala, tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenosti a poradit se.
Kamarádka mi radí, že je věší na stromek hned, že krásně provoní a vyschnou, ale my máme stromek umělý a ještě ho zdobíme na štědrý den, takže to jsme zavrhli..
A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte, kde se dá sehnat přírodní lýko, dala bych totiž k těm pomerančům ještě to lýko ![]()
Díky za odpovědi !!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
my mame na stromecku slamnene ozdoby, lyko a pomerance. Pomerance susim bud na topeni treba ma prkynku nebo v troube. Davam jich i par cerstvych, aby nam to tu vonelo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
přírodní lýko seženeš v lepším papírnictví, v Baumaxu (jak mají proutí) a nebo ti ho kus prodají v květinářství.
Pomeranče nakrájej na kolečka (tak 5 mm silná) naskládej na plech vyložený pačícím papírem, nebo na rošt s pečícím papírem a dej na topení. Tak za dva dny otoč a do vánoc máš usušeno
.
Ještě je docela hezký rozpukat kukuřici, pár jich navlíct na nit, zatočit a zauzlovat - vzniknou takový kudrnatý kolečka (slzy) a když je malá strčí do pusy tak se nic nestane
. Hezké svátky J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeZo,
mám podobného raubíře doma, takže taky budeme zdobit nerozbitný stromeček-každý rok dávám buď slaměné nebo dřevěné ozdobičky, perníky a sušené ovoce . Já suším pomeranče, jablka, mandarinky a citrony na vafkách na mřížce, co slouží na vychladnutí bábovky. Může k nim líp vzduch.
A ještě mě napadlo, když máte umělý stromeček, koupit jen třeba jednu větev, vát do vázy a tam můžeš dát i neusušený pomeranč. Právě pro tu vůni jehličí a ovoce.
Tak ať stromeček přežije. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já sušila letos pomeranče, citróny a limetku. Nakrájela jsem to na tenký kolečka, dala na utěrku a na topení, za 2 dny otočila a bylo, dala jsem je do igelitovýho sáčku už navázané se stuhama na stromeček a v tom krásně voní, trochu jsem ho propíchala, aby tam mohl vzduch a třeba mi to nezplesnivělo.
Já lýko vždycky kupovala v Hornbachu. Jinak my na ván. stromku budeme mít perníčky, pom.cit.lim, a slaměný ozdoby a Sárinka ještě pár figurek z kolekce, ať si má co otrhávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepší je na kolečka a do sušičky nebo pak na to topení. A parádně to provoní byt. A málem jsem na to zapoměla. Ještě, že se ptáš:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já v sušičce, jinak mi to plesniví a trvá to hrozně dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak sušičku nemám, takže se budu asi spoléhat na topení, ale zkusím i troubu..máme taky pár slaměných ozdob, takže to přidám na stromek taky..
S tou větví do vázy je to prima nápad, stejně je máme skoro každý rok, takže tam přidám jen ten pomeranč ![]()
No, tak držte palce, dneska budu krájet a sušit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sušila jsem vždycky na topení,ale minule jsem zkusila dát na stromek čerstvě nakrájená a krásně to vonělo a samo to pak během pár dní uschlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nerozbitný stromek… dávám dřevěné malé ozdůbky… slaměné.. a umělá jablíčka.. a mezi to … citron, pomeranč. a tavnou pistolí jsem si navěsila skořici celou… když to dáš čerstvý moc krásně to voní! a jelikož chceme aby svítil a svíček obyčejných se bojím dávám elektrické.. a když pak už ten citron nevoní… za pár dní.. mám ten olejíček do aroma lamp.. citron… a tak to lehce pokapu.. a zas super!
děti sice trošku brblají na přírodní stromek… ale mě se líbí víc.. než ten zlatý! jinak už i koule jsou nerozbitné.. takže ani z toho bych neměla strach!
taky se nám osvědčilo, když byly děti malé dát ho na místo, ke stěně kde se dal přichytit k nějaké skobičce.. sundala jsem na vánoce obrázek.. a lehce jsme ho přivázali.. aby ho na sebe neshodili.. ale pohoda!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj !
Pokud máte krb tak nakrájený pomeranč navlíknout na provázek, pověsit a za hodinku je usušeno
S čerstvým bych se bála že to chytne plíseň ?
Jinak lýko v květinářství určitě..
- Citovat
- Upravit
Taky pomeranče suším na topení nebo teda spíš pod topením. Máme gamata a ty jsou moc horké tak radši pod nimi. No a jinak jak psaly holky kromě pomeranče umělá jablíčka, slaměné ozdoby a taky dávám perníčky a někdy ořechy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé to koukám, kolik maminek zdobí stromeček sušeným ovocem.....My už to děláme několik let-každý rok suším nové citrusy(pomeranče, citrony) protože to do příštích Vánoc zčerná ![]()
Takže díky za připomenutí-letos jsem na to nějak zapomněla
![]()
A jak píšou holky-je vícero způsobů, jak je usušit-já je dávám na podložku pod topení, na topení neee-udělala jsem to jednou a zkroutily se mi jak žížaly
Ale ten způsob-dát je čerstvé přímo na stromek se mi zdá být sympatický-taky vyzkouším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,my na stromeček dáváme sušené pomeranče a sušíme je na topení asi 3-4 dny,ale dáváme je na ubrousek.Ale na suchý ne,jinak se to lepí.Musíte ho trošku navlhčit.Já vím,zní to nelogicky že chceme sušit pomeranče na mokru,ale věřte mi,funguje to. ![]()
- Citovat
- Upravit
Všechny moc zdravím
Chtěla bych se zeptat jak ty pomeranče sušíte v troubě, jako na kolik a pod, děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit