Jak vybrat kávovar?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
10.11.21 19:34

Jak vybrat kávovar?

Ahoj holky, kafe téměř nepiju, výjimečně někde v restrauci, cukrárně..
Ale chci koupit kávovar jako dárek na Vánoce. Jak takový kávovar vybrat? Poradíte?
Rozhodně nechci kupovat kávovar na kapsle. A aby to umělo alespoň základní kávy jako cappuccino, Latte,.. nemusí to umět tisíc druhů.
Co takový kávovar tedy musí mít v popisu/technických parametrech?
A co znamená označení espresso kávovar? To dělá jen jeden druh kávy? :lol: :lol:
Popřípadě za kolik se takový kávovar dá sehnat, když to nepotřebuju do žádné cukrárny, ze kterého by se dělalo 50 káv denně? :lol:
Prosím o tolerantnost mých blbych otázek, ale nechci koupit blbě :mrgreen:
A předem děkuju za odpovědi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5933
10.11.21 19:44

Doporučuji DeLonghi, je více druhů…
Tam záleží, zda chceš mít i dávkovač na mléko co ti to capucino, latte udělá úplně sám.
My máme tento:

https://www.datart.cz/…22-110B.html?…

Umí klasické presso (malé, velké), ale když chci například capucino, musím si nalét mléko do hrnku a jakoby držet hrnek s mlékem pod napěňovačem, po té už to kávu dodělá samo.
Mne to stačí, já piju kávu jen ráno, ale jsou i typy co ti to udělají bez tvé asistence.
Například :

https://www.mall.cz/…am-29-660-sb?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.11.21 19:44

Já teď sama hledala a takový, který solidně udělá Latte Machiato, Cappuccino a normální Espresso se pohybuje mezi 15 a 20 K. Naštěstí manžel našeho dědečka ještě zvládl opravit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
10.11.21 19:52

Máme delonghi, ten s tím mléčným servisem. Ten co musíš držet hrnek aby ti to napěnilo mléko, to neuděláš latte nikdy tak jako s tím automatickým. My jsem max. spokojení. Cenově cca 14tis nás stál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15770
10.11.21 19:57

@missinkav Kapsle jsou zhovadilost. Kávovar takový, který používá na mletí kónické kameny, mezi podstatné funkce patří samočištění a odvápnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
10.11.21 20:11

@missinkav Zalezi na tom, zda chces automat, ktery vse udela sam, anebo si chces pri priprave pohrat s pakovym kavovarem. K tomu bych doporucila elektricky napenovac mleka (vypada to jako rychlovarna konvice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35702
12.11.21 22:00

Doma mám Krups Evidence One EA895N10 , který měl doporučenou cenu cca 20.000 Kč, ale byl v akci za cca 15.000 Kč a s nějakým slevovým kupónem vyšel asi na 13.000 Kč. Skvělý, nemohu si stěžovat, ale do práce jsem koupil levný Siemens TI35A209RW , který v nějaké akci se slevovým kupónem od O2 vyšel asi na 6200 Kč, 2 měsíce mi ležel nerozbalený v kanceláři a až nedávno jsem jej vybalil a zapojil.

Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen jak chutí a kvalitou kávy, tak i bohatosti a kvalitou mléčné pěny u mléčných kávových nápojů. To také odpovídá tomu, že jeho cena vzrostla až na cca 10.000 Kč, ale momentálně jej Datart má zase v nějaké akci za 7.999 Kč a ještě z toho 10% slevu! A to se vyplatí, jelikož je to prakticky automatický kávovar s keramickým mlýnkem, jednoduchou obsluhou a kvalitní kávou i mléčnou pěnou! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.22 14:57

Za mě Phillips

Hele jako hodně záleží kolik chceš investovat. Na trhu je tolik kávovarů :D Mrkni třeba sem, tady ti poradí na co se zaměřit. :srdce: Ale my máme doma tento a jsme spokojeni maximálně.

Edit adminem: smazaný odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
11.11.22 19:16

Rada -pokud chceš koupit kávovar někomu, o kom jen víš, že rád kafe, tak to nedělej.
Těch proměnných je tam hodně..
Není to levný dárek a riziko, že to nebude vyhovovat, je dost vysoké..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max