Jak vybrat kávovar?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak vybrat kávovar?
Ahoj holky, kafe téměř nepiju, výjimečně někde v restrauci, cukrárně..
Ale chci koupit kávovar jako dárek na Vánoce. Jak takový kávovar vybrat? Poradíte?
Rozhodně nechci kupovat kávovar na kapsle. A aby to umělo alespoň základní kávy jako cappuccino, Latte,.. nemusí to umět tisíc druhů.
Co takový kávovar tedy musí mít v popisu/technických parametrech?
A co znamená označení espresso kávovar? To dělá jen jeden druh kávy?
![]()
Popřípadě za kolik se takový kávovar dá sehnat, když to nepotřebuju do žádné cukrárny, ze kterého by se dělalo 50 káv denně? ![]()
Prosím o tolerantnost mých blbych otázek, ale nechci koupit blbě ![]()
A předem děkuju za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Doporučuji DeLonghi, je více druhů…
Tam záleží, zda chceš mít i dávkovač na mléko co ti to capucino, latte udělá úplně sám.
My máme tento:
https://www.datart.cz/…22-110B.html?…
Umí klasické presso (malé, velké), ale když chci například capucino, musím si nalét mléko do hrnku a jakoby držet hrnek s mlékem pod napěňovačem, po té už to kávu dodělá samo.
Mne to stačí, já piju kávu jen ráno, ale jsou i typy co ti to udělají bez tvé asistence.
Například :
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teď sama hledala a takový, který solidně udělá Latte Machiato, Cappuccino a normální Espresso se pohybuje mezi 15 a 20 K. Naštěstí manžel našeho dědečka ještě zvládl opravit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme delonghi, ten s tím mléčným servisem. Ten co musíš držet hrnek aby ti to napěnilo mléko, to neuděláš latte nikdy tak jako s tím automatickým. My jsem max. spokojení. Cenově cca 14tis nás stál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@missinkav Kapsle jsou zhovadilost. Kávovar takový, který používá na mletí kónické kameny, mezi podstatné funkce patří samočištění a odvápnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@missinkav Zalezi na tom, zda chces automat, ktery vse udela sam, anebo si chces pri priprave pohrat s pakovym kavovarem. K tomu bych doporucila elektricky napenovac mleka (vypada to jako rychlovarna konvice).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doma mám Krups Evidence One EA895N10 , který měl doporučenou cenu cca 20.000 Kč, ale byl v akci za cca 15.000 Kč a s nějakým slevovým kupónem vyšel asi na 13.000 Kč. Skvělý, nemohu si stěžovat, ale do práce jsem koupil levný Siemens TI35A209RW , který v nějaké akci se slevovým kupónem od O2 vyšel asi na 6200 Kč, 2 měsíce mi ležel nerozbalený v kanceláři a až nedávno jsem jej vybalil a zapojil.
Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen jak chutí a kvalitou kávy, tak i bohatosti a kvalitou mléčné pěny u mléčných kávových nápojů. To také odpovídá tomu, že jeho cena vzrostla až na cca 10.000 Kč, ale momentálně jej Datart má zase v nějaké akci za 7.999 Kč a ještě z toho 10% slevu! A to se vyplatí, jelikož je to prakticky automatický kávovar s keramickým mlýnkem, jednoduchou obsluhou a kvalitní kávou i mléčnou pěnou! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě Phillips
Hele jako hodně záleží kolik chceš investovat. Na trhu je tolik kávovarů
Mrkni třeba sem, tady ti poradí na co se zaměřit.
Ale my máme doma tento a jsme spokojeni maximálně.
Edit adminem: smazaný odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rada -pokud chceš koupit kávovar někomu, o kom jen víš, že rád kafe, tak to nedělej.
Těch proměnných je tam hodně..
Není to levný dárek a riziko, že to nebude vyhovovat, je dost vysoké..
- Citovat
- Upravit