Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosím o radu: máme normálně čalouněný gauč a potřebuju ho nějak vyčistit - víc než rok a půl jsem na to kašlala a už by to teda chtělo… Polštáře, co jsou jako zádové opěrky jdou svlíknout, takže ty asi šoupnu lehce do pračky, ale co se sedákem? Nechci to dělat šamponem na koberec, máme malé dítě a za měsíc bude mimi, tak ať do toho nervu moc chemie… Díky ![]()
Vytepovat mokrou cestou, používáme na to tepovač od Kärcher a vždycky to krásně prohlídne. Stačí teplá voda, ale pokud to chceš jo hodně vyčistič, tak takovej prášek, vypadá to jak mletej cukr, my to máme vždycky k tomu vysavaču (ten si půjčujem v půjčovně)…
Díky, Seizdro, teď mi je líto, že jsem o víkendu donutila manžela tepovat koberec ručně, s tím půjčením mě to nenapadlo… Líbí se mi ten nápad, asi to bude nejlepší řešení
Prosím Tě ještě, jak dlouho to po vyčištění schne? Když bychom to udělali ráno a třeba vypadli někam na výlet, bude to do večera suché?
@Bambulka12 píše:
Díky, Seizdro, teď mi je líto, že jsem o víkendu donutila manžela tepovat koberec ručně, s tím půjčením mě to nenapadlo… Líbí se mi ten nápad, asi to bude nejlepší řešeníProsím Tě ještě, jak dlouho to po vyčištění schne? Když bychom to udělali ráno a třeba vypadli někam na výlet, bude to do večera suché?
Hele záleží na počasí. My poprvé tepovali v zimě, když jsme se přestěhovali a gauč nám tu zůstal po býv. majitelích. A pěkně to zasmrádlo, protože bylo venku vlhko a hnusně. Takže pokud budete tepovat ráno a budete fakt hodně větrat (ale nesmí venku pršet/sněžit), tak to uschnout stihne tak do dalšího rána. My tepovali taky ráno a večer se to sice zdálo suchý, ale po sezení nějakou dobu to bylo na chycení vlka… Takže těch 24 hodin - nebo s tím počítat a sednout na nějakej potah
Jo a taky jsme si jednou pomohli takovým tím horkovzdušným ventilátorem, když měla přijet návštěva a fakt jsme nemohli dát igelitovej potah
Ale to je zas neekonomický ![]()
@PetaP píše:
@Seizdra v jaké půjčovně se to dá půjčit? To chci taky
Zadej si do gůglu „Půjčovna vysavačů na tepování Karcher“ a třeba něco najdeš. Nevím odkud jsi, já znám jen jednu zdejší ![]()
@PetaP Já jsem jich teda našla docela dost, ale to jsem hledala v Praze, tak uvidíš… Určitě taky najdeš, já byla docela překvapená, kolik toho je ![]()