Co se starým dřevěným obložením stěn?

5636
1.9.13 14:10

Co se starým dřevěným obložením stěn?

Holky, potřebovala bych poradit. Koupili jsme byt se starým dřevěným obložením, je všude podél stěn v chodbě i v kuchyni, je tmavé a na pohled nic moc. Uvažujeme, že ho natřeme na bílo á la Provence nebo ho strhneme. Zkoušeli jste někdo staré obložení natírat bílou barvou a jak to dopadlo, nemáte fotečky? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mila.dka1
1.9.13 14:15

Já bych to strhla. Taky jsme ho měli u rodičů, sundalo se, prostory se krásně opticky zvětšili. Pak ho máme ještě na chalupě, zkoušela jsem manžela přesvědčit na přestříkání na bílo (aspoň stropy), ale vždy to rázně odmítl se slovy-vždyť je to modřín a bylo to. Je to šumavská chata a jemu se to tak líbí…jinak, pokud byste chtěli celý byt, jak říkáš á la Provence, tak klidně, ale pak vše dotáhnout do puntíku, celý byt. Za mě ale sundat!! Zvlášť jestli chcete modernější zařízení.

• Citovat
  • Upravit
30556
1.9.13 14:21

No já bych to taky strhla, líbí s emi to na chatě, roubence a tak, ale moc ne v bytě :think:…i když na bílo by to nemuselo vypadat zle…kdyby jste se rozhodli si ho nechat, tak hlavně zkontrolujte zda se Vám za tím nedělá plíse%n…velmi často s etam drží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.9.13 14:33

Za me vyrvat…
Nedokazes si predstavit, jake poklady jsme nasli za oblozenim u nas v dome… :zed:
Nechala jsem si udelat nove oblozeni, mam vse ve dreve, ale vim jak je to delane a ze za tim nerejdily mysi a plisen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
1.9.13 15:35

Strhnout, seskrabat zdi, osetrit proti plisni. Oblozeni Je out.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
1.9.13 15:41

Ahoj, taky ho máme v bytě všude, kromě dětského pokojíčku. Byt je tchánovo a když jsem řekla že to půjde pryč, že se mi to nelíbí tak neřekl na to nic ale jeho pohled byl nic moc, tak nevím zda to mám udělat za jeho zády a nebo co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.9.13 15:46
@123l píše:
Strhnout, seskrabat zdi, osetrit proti plisni. Oblozeni Je out.

A ja ho mam a jsem vice nez spokojena ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
1.9.13 15:52

Mame taky, manzel tez odmitl sthnou, vzdyt je to drevo :roll:.A tak pomalu, ale jiste ho postupne pretiram na bilo.Uz je chodba, kuchyn a cast haly natrena :D. Pokud se rozhodnete pretrit a je drevo lakovane tak nejdriv primalexem a pak teprv balakrylem. A nebo jen tim primalexem, ale chceto vice vrstev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
1.9.13 16:10

Holky, děkuju moc. Je pravda, že jsem byla nejdřív pro ať se to sundá, jenže manžel taky, že je to modřín atd. ale já si spíš myslím, že sundat to a dělat nové stěny je více práce (no chlap)! Tak abych se nemusela do smrti dívat na prastarý tmavý modřín, začínám se spíš přiklánět k té bílé. Kamarádka obložení sundala a teď lituje, že ho nenatřela. Děcka jí ťapají po stěnách a výmalba je v tahu. No, ještě to musím promyslet. Sháněla jsem i nějaké fotky obložení před a po, ale je jich na netu málo :nevim:
Jinak, co se nachází za tím obložením, to snad ani nechci vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
1.9.13 16:35

Zakladatelko pokud jste koupili byt, prece manzel nechce oblozeni nechat. Vzdyt se stehujete po nekom a kdyz uz komplet nerekonstruujete, Tak seskrabani sten a vymalba musi dolu. To Je bez debat, vis jak dlouho to tam meli? No a kdyz deti zadelaj steny, s Tim se pocita, to Je provozni vec, stejne se tak jednou za tri roky maluje. Prece se nechce nastehovat bez potadneho uklidu a vymalby. Koupelnu nebudete predelavat? Ja bych se teda nestehovala, nechala bych to strhnout a kdyz bg mi branil, stehoval by se sam stitila bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
1.9.13 16:45

Palubky máme na chalupě a tento podzim máme v plánu je přetřít (barevně :mrgreen: ). Jsem na to sama zvědavá :lol: nejdřív povrch trochu zdrsníme smirgl papírem a na to se bude natírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
1.9.13 17:57
@123l píše:
Zakladatelko pokud jste koupili byt, prece manzel nechce oblozeni nechat. Vzdyt se stehujete po nekom a kdyz uz komplet nerekonstruujete, Tak seskrabani sten a vymalba musi dolu. To Je bez debat, vis jak dlouho to tam meli? No a kdyz deti zadelaj steny, s Tim se pocita, to Je provozni vec, stejne se tak jednou za tri roky maluje. Prece se nechce nastehovat bez potadneho uklidu a vymalby. Koupelnu nebudete predelavat? Ja bych se teda nestehovala, nechala bych to strhnout a kdyz bg mi branil, stehoval by se sam stitila bych se.

Naprosto souhlasím, ale my už v tom bytě bydlíme… stěhovali jsme se narychlo a za dost vyhrocené situace, ale to už je jiný příběh. Vymalovali jsme a natřeli, co se dalo, dokonce i to obložení jsme přetírali lakem, ale mně už se to nelíbí, je to staré dřevo. Přestože je po někom, manželovi se ho sudávat nechce a je kolem toho docela rušno a já nakonec budu ráda, když si ho budu moci přetřít SAMA… kdo má manžela antikutila a slibotechnu, asi ví, o čem mluvím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
21.2.15 16:51

Ahoj holky, tak právě také řeším staré obložení ve svém pokoji, jelikož ho budeme částečně rekonstruovat a hlavně nově vybavovat, tak aby to barevně ladilo. Problém máme samozřejmě s dřevěným obložením, které je na jedné straně pokoje.. původní plán bylo strhnutí, ale bohužel jsme si neuvědomili, že máme na podlaze lino, které je pouze k těm palubkám a pak by tam prostě byla mezera, která by nevypadala dobře. Takže jsme se dohodli, že bychom je chtěli alespoň přetřít buď na bílo, nebo v odstínu dubu. Nemáte prosím více zkušeností s touto úpravou? Musí se dřevo předtím nějak zbrousit, nebo se může natírat rovnou na očištěné dřevo?

Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
21.2.15 17:37

@fidorka56 tak kupte nějaké širší lišty na zem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
21.2.15 17:45

@BlueFairy
Teď úplně nevím, jak je to myšleno. Že bychom vytrhali staré a dali nové, širší? To bohužel asi nebude možné, máme určitý rozpočet a také hodně bojujeme s prostorem, takhle by obložení bylo třeba o 3-4 cm hlubší a u nás je každý centimetr navíc nepřítelem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný