Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dneska jsem si při vaření ušpinila novou bílou varnou konvici od rajského protlaku. Vodou a jarem mi to nejde umýt:-( Je to na povrchu konvice. Nemáte prosím radu, tip - čím to půjde odstranit? Moc děkuji.
Napadl mě citron nebo ve vodě rozmíchat trošku kyseliny citronové.. snad to nic neudělá z povrchem ![]()
Hm, tak jsem vyzkoušela citrón, Cif, ocet a dolů to nejde s ničím
Napadá Vás ještě něco? Nechci to moc drhnout, abych právě ten povrch nepoškodila.
@Da. Páni, co to bylo za protlak? Nevím, možná tam ten Cif nechat působit, třeba pět minut…?
Asi te nepotesim, ale pokud je plastova, dolu to nepujde nicim…jedine to podrapes…fakt me napada ji jen pomalovat treba nejakejma barvama na plasty.
Já nasypu do plné konvice kyselinu citronovou a nechám převařit a konvice je zevnitř jako nová ![]()
@saphire píše:
Já nasypu do plné konvice kyselinu citronovou a nechám převařit a konvice je zevnitř jako nová
Mluvíš mně z duše, dělám to přesně tak… jednou jsem byl takhle aktivní i v práci, akorát jsem pak tu „kyselou vodu“ zapomněl vylít.
Měly jste vidět výraz šéfa, když si hned potom uvařil kafe a začal ho pít…
![]()
@Jura007 ups
Já pak ještě po vylití vody konvici jednou propláchnu, ať pak nemám chutnou vodu jako šéfik ![]()
@saphire Ale paní potřebuje vyčistit konvici od protlaku z venku ![]()