Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry vecer, nema nekdo, prosim, kontakt na cenove dostupneho architekta/ku ci designera se zamerenim na detske pokoje??? V Praze ci blizkem okoli. Nejak si nevim rady a potrebuji uz celkem rychle vymyslet pokojik s rostoucim nabytkem pro me decko, ktere zatim „okupuje“ loznici. Dekuji Marti
Kamarádi měli (kdyby sis trvala, můžu se zeptat), ale pak se na to vyprdli. Pokoj by je vyšel na sto tisíc, a dítě stejně nábytek zničí (pomaluje, porejpá atd.), takže se vyplatí koupit sestavu z IKEA a za pár let vyhodit. (A ještě že to teda udělali, celkem nečekaně počali druhé dítě a to by byl vůbec průšvih, do toho jejich designovýho superpokoje by se druhé dítě samosebou nedalo. V nábytku z obchodu prostě koupili další kousky.)
Jojo, taky máme políčeno na nábytek z Ikea, dá se pěkně sestavovat, dokupovat. Architekt na dětský pokoj? To mi přijde zbytečné, to zvládnete samy.
@Martik11 ahoj, kdyz jsem hledala architekta pro nase dite, zadala jsme si do googlu architekt a mesto ve kterém jsem potrebovala a vyhodilo mi to nabidky. Prosla jsem si jejich stranky a vybrala jsme si.
Pokoj nas vysel na vic nez IKEA, ale je to podle nasich predstav a nemyslim si, ze deti musi nabytek znicit. Staci trochu pohlidat.
@Martik11 co je pro tebe cenove dostupne? meli jsme architektku, udelala nam uzasny navrh pidi pokoje pro dve deti. ale vyslo to skoro na 8000. nabytek byl nakonec na miru, takze realizace taky nebyla nejlevnejsi. ale spolupracuje primo s truhlari a celkove jsme moc spokojeni. a s nicenim nesouhlasim. zalezi na pouzitem materialu. deti mi taky po nabytku nikdy nekreslily a mame super material, ktery se moc dobre udrzuje. jestli budes mit zajem, posli mi SZ a dam ti kontakt.
Ahoj, dekuji, do Ikei se planuji jet podivat take, ale ja spis slysela, ze architekt dokaze i nejake penize do budoucna usetrit, jelikoz vi o ruznych vychytavkach a ma dalsi kontakty a tudiz slevy, ktere by normalni zakaznik nedostal. Jeste mne napadlo, kdyby jste nekdo vedel o designerovi/ce, ktery pracuje zaroven i s feng shui…
Dekuji!
Nedavno jsem resila to stejne a kdyz jsem videla, kolik za to architekti chteji, tak me prechazel zrak, takze jsem to nakonec behem jednoho vecera, kdy jsem si nad tim opravdu lamala dlouze hlavu, vyresila sama…
mela jsem to o to tezsi, ze jsem potrebovala, aby dceri smerovala hlava na spravnou stranu a taky, aby byly dodrzeny ostatni veci dle feng- nohy nesmi byt primo naproti dverim, z postele by mel clovek na dvere videt, ne primo pod oknem, zadny roh nesmi smerovat na postel atd atd… Ale vysledek je OK. No preji ti hodne stesti, ja jsem ted na prasky, potrebuji sehnat schopneho projektanta, co by nam dotahl projekt, kde jsou nesrovnalosti, a nemuzu nikoho najit!!! Uz jsme meli projektanty dva a zjistili jsme, ze barak asi nikdy nevideli, presto delaji projekty. Jako laikum nam to prislo OK, pak to videl stavitel a padal do mrakot, ze jsou tam zasadni chyby- spatne usazena strecha, odvod kanalizizace na nevhodnem miste atd… Ziram, kdo vsechno se timto zivi, evidentne vystudovat skolu neni vsechno, jsem zdesena a mam pocit, ze ten barak ani nedotahneme… no nic, nechci se tady rozepisovat, jen ti radim, abys opravdu peclive vybrala, jinak akorat vyhodis prachy jako ja… a nejsem sama, plno lidi z myho okoli ma podobnou zkusenost, jak jsem zjistila…
@ragnar
tak to jsem si přesne říkala taky. my měli na barak projektanty tři. A jen díky majiteli firmy, co nám to stavi, jsou snad nakonec ty technicke kiksy odstraneny. Pardoxem je, ze ten nejhorší projektant byl od známe na doporučení, takže ani reference není zárukou dobrého vysledku ![]()
@sparaxis No to je super, ze jste to mate aspon uz vyreseno! My nevime, co ted s tim, a pokud nezacneme stavet jeste v lete, tak uz se nestihne hruba stavba atd…
Vy jste tedy nakonec i pres ty komplikace postavili? Nebo teprve stavite? Ja jen, ze je to pro me povzbuzeni, protoze mam pocit, ze snad schopnej projektant neexistuje, jen ti, co si vystuduji skolu a flakaji to ma pocitaci, ani by kdy videli, jak se barak stavi…
Kamoska, co bydli kousek od nas to stejny, taky treti projektant a porad neni dotazenej projekt.
@ragnar zatím ještě stavíme, ale do konce roku snad bydlíme:)My na řadu věcí přicházeli až v průběhu stavby, jak nás upozornoval stavitel, že to není OK a některé věci se v dokumentaci musely předělat. Nejaké kiksy v dokumetaci jsou vždycky, záleží pak na tom, jak moc jsou zásadní. U nás byl duležitý výber stavební firmy, protože kdybychom staveli s někým jiným, tak to klidně postaví dle té provádečky blbě. Ono to třeba nebylo nic život ohrožující, ale měli jsem třeba totálně předimenzované základy i navzdory výsledkům geologickému průzkumu, takže jsme tím ušetřili i peníze.