Jak vydělat peníze ve 13 letech

24.3.24 22:12

Jak vydělat peníze ve 13 letech

Ahoj, je mi 13 a chtěla bych si vydělat peníze prodáváním mnou vytvořené bižuterie na e-shopu ale
1. Mohu si vlastně e-shop vytvořit
2. Není to nelegální když mi je 13
3. Neplatí se nějaké daně
4. Jak si mám nechat platit když osobně jim to dovést nemohu a oni asi taky nepřijedou a nemám účet
5. Kolik by vlastně měla stát

Předem moc děkuji všem za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8514
24.3.24 22:21
  1. ano, svého času jsem měla e-shop, využila jsem PrestaShop, nevím, jestli je teď něco lepšího, tenhle byl zdarma. Možná ale pro tebe bude lepší začít na fler.cz, kde se přímo prodávají ručně dělané výrobky
  2. Tak to nevím. Vím o několika dětech, které si už takto brzy přivydělávaly prodejem. Mamka by případně nesouhlasila, že to bude prodávat jako že ona?
  3. od určité částky ano, když prodáš pár náramků, tak to řešit nemusíš.
  4. založit účet nebo na účet rodičům. Jinak to asi nepůjde.
  5. koukni, za kolik prodávají ostatní podobné výrobky třeba na tom fler.cz a podle toho
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
24.3.24 22:25

Podívej se na fler.cz a napiš dotaz jim, asi je to nejjednodušší forma podnikání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35979
24.3.24 22:28

Podnikat můžeš od 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.24 22:30
  1. ano můžeš
  1. vytvoření stránek s eshope nelegální ale podnikat můžeš až od 16. A ještě ti to musí povolit Rodice. Obejít to jde že tvé podnikání vezmou na sebe rodiče.

2)ano platí se dané. Daňové přiznání platí i pro děti.

1. dobírkou poštou
  1. stát můzes kolik uznáš za vhodné
  • Citovat
  • Upravit
8514
24.3.24 22:53
@Anonymní píše: Více

Ad. 2) je otázka, pokud by prodala pár kousků bižu za pár stovek, tak by možná daně platit nemusela. Myslím, že je tam nějaký limit řádově 20 tisíc, kdy se to ještě považuje za prodej osobních věcí nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
24.3.24 22:57

Jinak abys to mohla prodávat oficiálně, museli by si vaši založit živnost. Zkus nejdřív tu bižu vystavit na fler.cz, prodat pár kousků, jestli o to vůbec bude zájem a podle toho pak pokračuj dál.

Ad nadpis - jak vydělat peníze ve 13 letech - kdyby nevyšla ta bižu - já ve 13 letech vydělávala sběrem a prodejem borůvek, pomocí na zahradě u sousedů a roznosem letáků. Možná by šlo i venčení psa pro sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
25.3.24 05:22
@Limi123 píše: Více

Ne, to fakt neni, pokud je to opakovaná činnost za účelem zisku, což ucela jasne podle jwejiho dotazu je, tak je to podnikání, i když bude ve ztrátě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat