Finance a banka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Finance a banka
Dobrý den, zdravím všechny maminky a tatínky. Potřebovala bych se zeptat. Pokud to správně chápu, tak termínový vklad se mi vyplatí, jelikož mi banka ročně přičte úrok, který nabízí. Má otázka ale zní, jak se to vyplatí samotné bance? Poskytovat termínové vklady a spořící účty? Moc děkuji za případnou odpověď. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@gymplak píše:
Dobrý den, zdravím všechny maminky a tatínky. Potřebovala bych se zeptat. Pokud to správně chápu, tak termínový vklad se mi vyplatí, jelikož mi banka ročně přičte úrok, který nabízí. Má otázka ale zní, jak se to vyplatí samotné bance? Poskytovat termínové vklady a spořící účty? Moc děkuji za případnou odpověď.
Termínované vklady se vyplatí proto, že po dobu do výplaty vkladu s nimi disponuje banka, a ne klient.
Jak je to u spořicích účtů, to vážně nevím, protože jakékoliv peníze ze spořicího účtu si můžu kdykoliv převést na běžný účet, mám je tam během pár minut a můžu s nimi disponovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gymplak príklad : ty dáš banke peniaze, banka ti za tvoje peniaze dá úrok 3%. Banka tvoje peniaze požičia niekomu inému za útok 9%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Termínovaný vklad se bance vyplatí, protože v době vázání vkladu nemusí mít peníze v rezervě. Může je půjčit dál za vyšší úrok. U spořicího účtu, který si střadatelé mohou kdykoli vybrat, mi vyšší úrok také není jasný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit