Prozatím nadbytečný obnos peněz..kam s ním?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Investiční fondy. Taky jsem měla takové představy o finančním poradci. Ale on je defakto jen služba - zadáš mu požadavek, on vyjde z toho, co zadáš a předloží ti možnosti. Jelikož se v tom pohybuje, je to pro něj snazší, než když laik sedí u internetu a načítá tisíce možností. Na tobě pak je vzít si od něj ty varianty a projít si je sama. Nemusíš se nikomu nikam upisovat, když se ti to nebude zdát, můžeš se obrátit jinam. Není to jak před 15 lety OVB, že by ti podstrcil smlouvy bůhví čeho a ty ses automaticky zadluzila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Investiční zlato, kupujeme 1oz, zde https://www.auportal.cz/…-mince-1-oz/?…
kup 2ks, schovej a uvidíš za několik let… my jsme docela hodně v plusu, kupujeme pravidelně. Teda teď už delší dobu ne, už máme hodně, takže teď Portu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 píše:
Investiční zlato, kupujeme 1oz, zde https://www.auportal.cz/…-mince-1-oz/?…kup 2ks, schovej a uvidíš za několik let… my jsme docela hodně v plusu, kupujeme pravidelně. Teda teď už delší dobu ne, už máme hodně, takže teď Portu.
Zkus to prodat. Já jsem nějakou dobu sledoval nákup a prodej fyzických slitků a nějak extra ziskové mi to nepřišlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Zkus to prodat. Já jsem nějakou dobu sledoval nákup a prodej fyzických slitků a nějak extra ziskové mi to nepřišlo.
jsme sto tisíc v plusu
ve zlatu „jedeme“ tak 15 let, jak dlouho si to sledoval? měsíc, dva?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 píše:
V červenci 2018 byla 1 oz za 1200 USD, dnes za 2000 USD
To celkem jde, jste 300$ nad korunovou inflací, kurz $ vůči CZK jsem nebral v potaz. Co kupujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupujeme 1oz a zapátrala jsem v mailech, většinou jsme kupovali 4-5ks ročně, každý rok až do minulého roku, nejlépe jsme nakoupili minci za 27tis, poté 31tis, máme tak 12-14ks, nyní výkup je za jednu 46tis. Opravdu si nemyslím, že by to byla špatná investice, ale není to investice na 3 měsíce, ani na rok. Je to dlouhodobá investice. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 Ok, dík, zítra asi něco koupím. Jestli na tom prodělám, vím, kam mám poslat své negativní vlny
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 píše:
jsme sto tisíc v plusuve zlatu „jedeme“ tak 15 let, jak dlouho si to sledoval? měsíc, dva?
Vy jste 100 tisíc v plusu…za 15 let
500 měsíčně ti dneska vydělá 140 tisíc na spořaku k běžnému účtu. Jestli jste měli každý rok 1 minci za 50 tisíc, tak by jste podobné peníze vydělali teď za 2 roky na spořícím účtu. A jak říká Žumpa- zkus je prodat
nejlepší by bylo vrátit se v čase a koupit bitcoin a střelil ho tehdy za těch 2.5mega ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 píše:
Kupujeme 1oz a zapátrala jsem v mailech, většinou jsme kupovali 4-5ks ročně, každý rok až do minulého roku, nejlépe jsme nakoupili minci za 27tis, poté 31tis, máme tak 12-14ks, nyní výkup je za jednu 46tis. Opravdu si nemyslím, že by to byla špatná investice, ale není to investice na 3 měsíce, ani na rok. Je to dlouhodobá investice.
Sice mi nesedí ty počty, ale takto to zní dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
Sice mi nesedí ty počty, ale takto to zní dobře
já ty mince nepočítala - to má pod palcem manžel, ale ročně 4-5ks jsme kupovali. Kolik jich je přesně celkem netuším. Asi teda možná víc než si myslím. ![]()
Je vidět, že přehled nemáte, my jo
mince jsme prodali tam, kde jsme je koupili - Auportal
mají tam i výkupní cenu.
a před 15 lety určitě nebyl úrok na spořícím účtě 6%, ale možná tak 2-3%?
Nemáme na to, abychom úplně vydělali, ale abychom neprodělali, někam ty peníze „strčely“, spořící účet sežere inflace. Zlato bylo vždycky na dobré úrovni a bude i nadále. Zlato je zlato
Původně jsme chtěli zlato prodat v důchodovém věku, ale třeba to nakonec zdědí děti. Je to investice jako každá jiná do čehokoliv jiného, a nejméně riskantní, jako třeba akcie ![]()
popř. máte jiný nápad, kam investovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zlato souhlas, ale určitě ne kýčové mince s „uměleckou“ přirážkou, rozhodně raději pruty. Klidně i šperky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niemeyer píše:
Zlato souhlas, ale určitě ne kýčové mince s „uměleckou“ přirážkou, rozhodně raději pruty. Klidně i šperky.
to je reakce na můj odkaz nebo všeobecné info?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Graf vývoje ceny zlata za desetiletí je veřejný. K tomu není potřeba poradce. Jestli jsi nevěřící Jarda, tak si udělej vlastní názor. Podmínky spořicích účtů a terminovaných vkladů jsou srozumitelné. K tomu také není potřeba radílka. Bezpečnost není potřeba řešit. Napadení účtu je spíš námět na bulvární článek. V praxi se náhrada ze zkrachovalé banky dostane okamžitě. Viz nedávno zkrachovalá Sberbanka. Vy byste si doma měli ujasnit, do jak velkého rizika chcete jít a kolik času tomu chcete věnovat. Zkuste zvážit nákup políček propachtované orné půdy nebo půjčky zajištěné nemovitostí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdu se poptat na názory ostatních - určitě nejsme sami, kdo by rád nějakým způsobem šetřil peníze pro děti a kdo chce, aby ty v uvozovkách nadbytečné peníze jen tak neležely ladem, ale aby se alespoň nějakým způsobem trochu zhodnocovaly. Řekněme - dětem skončilo stavební spoření, v tuto chvíli se nevyplatí, aby na tom stávajícím ty peníze zůstávaly…takže otázka zní…kam s nimi? Není to kdoví jak převratná částka, na koupi nemovitosti to není, ale přesto to není úplně málo (alespoň pro nás), tak bychom to rádi nějak vhodně uložili.
Abych řekla pravdu - jsem nevěřící Jarda, nevěřím nikomu a u finančních poradců mám vždy pocit, že jim jde především o jejich blaho, než dobro klienta.
Nabízí se termínované vklady, spořící účty, fin. poradce nám stále předkládá nějaké zlaté cihličky, nějaké zlato s jistotou…apod…Máte s tímto někdo zkušenost?
Opravdu nevím, kam by bylo nejlepší, vybrané peníze ze stavebního spoření vložit…
Spořící účet už nějaký máme, v rámci běžného účtu, dal by se udělat další, ale nevím, zda je dobrý nápad mít vše v rámci jednoho účtu…kdyby ho někdo napadl, neměli bychom nic…
Poradíte?