Výpočet částky vody
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpočet částky vody
Ahoj, dobrý den.. našel by se někdo kdo by uměl vypočítat průměrnou částku vody kolik by jsme měli platit při zúčtování a byl by mi ochotný s tím pomoci? Předem moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máš poslední stavy vodoměru a momentální stav. Pak už to je jen jednoduchá matematika. Prostým rozdílem zjistíš počet spotřebovaných kubíků a cenu za kubík máš na loňským vyúčtování. Tak to jen vynásobíš. Žádná věda.
- Citovat
- Upravit
Stav vodoměru na konci minus stav vodoměru na začátku rovná se počet kubíků. Násobeno cenou za kubík. Kdyby bylo všecko tak jednoduchý jako výpočet za cenu vody…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Máš poslední stavy vodoměru a momentální stav. Pak už to je jen jednoduchá matematika. Prostým rozdílem zjistíš počet spotřebovaných kubíků a cenu za kubík máš na loňským vyúčtování. Tak to jen vynásobíš. Žádná věda.
Pro nekoho tohle prave veda je. Rozumi tomu jako koza petrzeli ve spanelske vesnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@val27 píše:
Ahoj, dobrý den.. našel by se někdo kdo by uměl vypočítat průměrnou částku vody …
Píšeš jako Tatar.
Neexistuje žádná „průměrná částka vody“. V rodinném domě platíš podle objemu který natočil domovní vodoměr. Nic se neprůměruje!
Pokud se zeptáš srozumitelně, pak Ti někdo jistě poradí.
- Citovat
- Upravit
Ještě je varianta bytového domu, kde je jeden hlavní vodoměr a byty svoje nemají. Pak se to rozpočítává mezi jednotlivé byty podle počtu nahlášených obyvatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 koukám, že se v každé diskuzi najde někdo, kdo na tuto stránku chodí jen chytračit a psat negativní komentáře. Když se podíváš do ostatních komentářů tak ostatní krom tebe mou otázku pochopili, tudíž bych mohla pochybovat o tom kdo je tu “tatar”. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
Ještě je varianta bytového domu, kde je jeden hlavní vodoměr a byty svoje nemají. Pak se to rozpočítává mezi jednotlivé byty podle počtu nahlášených obyvatel.
Já myslím, že tohle už dneska není. Ono je to vždycky tak, že dům má hlavní oficiální vodoměr a k bytům jsou podružné vodoměry podle kterých se rozpočítává spotřeba a ztráty.
- Citovat
- Upravit
@val27 píše:
Ahoj, dobrý den.. našel by se někdo kdo by uměl vypočítat průměrnou částku vody kolik by jsme měli platit při zúčtování a byl by mi ochotný s tím pomoci? Předem moc děkuji
Takhle blbě by se nezeptal žák základní školy, natož dospělí člověk? A když už sis dala tu práci a napsala jsi sem, určitě zvládneš Google.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Já myslím, že tohle už dneska není. Ono je to vždycky tak, že dům má hlavní oficiální vodoměr a k bytům jsou podružné vodoměry podle kterých se rozpočítává spotřeba a ztráty.
Je, relativně často. Obvykle starý bytový dům s jedním majitelem, který byty pronajímá. Byť už se dneska postupně snaží ty vodoměry instalovat, tak tenhle model není nijak výjimečný a existuje postup zcela v souladu se zákonem, jak pak tu vodu rozúčtovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@val27 píše:
Ahoj, dobrý den.. našel by se někdo kdo by uměl vypočítat průměrnou částku vody kolik by jsme měli platit při zúčtování a byl by mi ochotný s tím pomoci? Předem moc děkuji
Klidně piš. Dáme to dohromady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit