Jak vyjít s výplatou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.2.22 12:55

Jak vyjít s výplatou

Jak vycházíte s výplatou?
Je mi 20 a chtěla bych do podnájmu, jenže v práci beru cca 21 tisíc a nechci žít od výplaty do výplaty. Našla jsem si byt za 7k + energie, jídlo, benzin, telefon, pojistka a tak🤷🏼‍♀️ Žádné spolubydlení v okolí není a když jsem se ptala kamarádky, tak ona nechce (šla do bytu po babičce)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10809
25.2.22 12:58
@Anonymní píše:
Jak vycházíte s výplatou?
Je mi 20 a chtěla bych do podnájmu, jenže v práci beru cca 21 tisíc a nechci žít od výplaty do výplaty. Našla jsem si byt za 7k + energie, jídlo, benzin, telefon, pojistka a tak🤷🏼‍♀️ Žádné spolubydlení v okolí není a když jsem se ptala kamarádky, tak ona nechce (šla do bytu po babičce)

Tak k nakladum co mas ted (krome bydleni) pripocti 7k plus energie a uvidis kolik ti zbyde.
Dobre by bylo, abys taky mela nejakou rezervu na par mesicu. Coz pokud jsi ted neplatila bydleni nebo platila mene, tak bys mit mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18505
25.2.22 13:00
@Tarena píše:
Tak k nakladum co mas ted (krome bydleni) pripocti 7k plus energie a uvidis kolik ti zbyde.
Dobre by bylo, abys taky mela nejakou rezervu na par mesicu. Coz pokud jsi ted neplatila bydleni nebo platila mene, tak bys mit mela.

A počítat s tím, ze teď ty energie poletí zase o něco výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21469
25.2.22 13:01

Hoď si na papír kompletní náklady, veď si evidenci výdajů a holt šetři. Buď chceš bydlet sama v podnájmu a nebo si užívat. S touto výplatou toho moc nevymyslíš. Já po škole bydlela ve spolubydlení, jezdila MHD a na pojistku se vykašlala. Nástupní plat byl mizerný, ale vyšla jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.2.22 13:04

Udělej si základní domácí rozpočet.

tedy na jedné straně máš příjmy na druhé výdaje. Část je výdajů nutná a ideálně tam rovnou zařaď nějaké peníze co si budeš hned po výplatě odkládat jinam, aby si nebyla v pokušení je utratit a zbydou ti pak jednak na nenadálé výdaje (chceš mít takhle ideálně rezervu alespoň cca 60 000, kte které se postupně dospoříš) a až budeš mít hotovou rezervu, tak si můžeš spořit na něco, co je pro tebe v tuhle chvíli luxusnější věci.

No a pak teda je ta část výajů, za které člověk utrácí, protože prostě může a nebo nepřemýšlí a nechce se mu investovat čas, tak raději investuje peníze - to je část, kterou můžeš sešrkat.

Tak jako tak si jako mladá holka na začátku kariéry, která chce bydlet sama v bytě, nebudeš moci vyskakovat.

Cesta kterou hledáš je zvyšování příjmů. Tedy kariérní postup tak kde jsi, případně hledání lepšího místa po té, co na tomhle vydržíš alepsoň dva roky a zvyšování kvalifikace a/nebo vedlejší příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
25.2.22 13:21

Záleží také, kde bydlíš. Je opravdu nutné časté ježdění autem, MHD u Vás nejezdí?
Ceny energií mohou stoupat.
Je určitě možnost ještě ke stále práci i občasné brigády, ale chápu, že každý o to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
25.2.22 13:38

To je cisteho nebo hrubeho? Myslim, ze vetsina lidi tak nejak zacinala od vyplaty k vyplate..pokud je to 7 s poplatky, energie budou tak 2000, internet, benzin, mobil, pojistky, to je dalsich, tak 3000? Ten byt je zarizeny? Spotrebice, postel? Pak zalezi, jestli mas nejake sporeni, kouris, kosmetika, nehty, kadernictvi, fitko nebo dalsi pravidelne vydaje…pokud ti zbyde tedy nejakych 8tis mesicne, neni to moc, ale s tim se zit da, pokud se uskromnis, nebudes denne v restauraci, nebo nenechas dvojku v sobotu na party…tak i z toho neco usetris..take premyslej, jestli mas trosku rezervu na necekane vydaje..,ale nejak se zacit musi, dulezite je, byt na to nejak pripraven, nebrat si hlavne zadne spotrebitelske uver, kontokorenty apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat