Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky. Prosim cim se da vyprat barva od malovani z teplaku a z bot? Dekuji.
Já tedy barvu z oblečení včetně bot vždycky vyprala… Hned jsem je dala do pračky a vyprala na 60°. Nestalo se mi aby na oblečení barva zůstala
Já to taky nikdy nevyprala, hodněkrát se u nás v posledních letech malovalo a přítel si samozřejmě vždycky vzal jiné oblečení, malej aktivně pomáhal, takže mám doma hromadu oblečení i pěkného s barvou, ale ničím mi to nikdy nešlo. Jinak vyperu snad vše.
Jinak malovali jsme vždy buď namíchanou z obchodu Swing color a co mělo být bílé tak Primalexem a ani jedno mi nepustilo.
Já primalex i tónovací barvy vyprala jen tónovací akrylová nepustila
@BritChicco Ja jsem malovala bilou, vodou ředitelnou barvou, asi to byl Malir a ariel to na 40 krasně vypral.
No to me vubec nestraste! V sobotu jsem bilila a zitra budu zas, tak jsem obleceni zatim neprala, ale nastvalo by me to..
Vodou ředitelné barvy jsou docela dobře.
My barvili Primalexem Polar a Remalexem - oblečení se v pračce vypralo dobře, lepší je to nechat namočit předem ve vodě a předeprat v ruce, barva se začne rozpouštět. Boty (kecky) jsem odrbala kartáčkem s mýdlem, na těch to tak dobře nepustilo - ty nejvydatnější fleky zůstaly trochu vidět. Ale byly pracovní, takže to jsem nějak extra neřešila.
@Tamtama Nejlepší je vzít si na malování nějaký starší hadry…
Ale snad to pustí. U nás se vypraly.
@Tamtama Já malovala v díratejch džínách, co už byly na odpis ![]()