Jak vyprat kožíšek?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Miuska1
3.2.24 15:26

Jak vyprat kožíšek?

Ahoj🍀
milé dámy, potřebovala bych poradit… nevíte, jak je možné vyprat tento kožíšek? Posílám vyfocený…na visačce je psané, že se nesmí prát a žehlit (to dá rozum), ale je špinavý jak prase už.😁 🐷
Právě mám strach ho dát na jemné praní třeba na 15°C…kdybyste věděly o nějaké alternativě, budu ráda.:smiling_face_with3_hearts:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21509
3.2.24 15:29

Dala bych ho do čistírny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.2.24 15:31

Jestli je to čistý polyester, tak máš dvě možnosti. Odnést to do čistírny nebo to dát do pračky na krátký program na 30stupňů a pak do sušičky na nějaký šetrný program. Oni to tam sice píšou, že se nemá prát, ale já je normálně peru a nikdy nepřišly k úhoně. Jedině na vlnu jsem opatrná a dávám ji čistit.

• Citovat
  • Upravit
952
3.2.24 15:33

Takovy jsem prala min vikend. V prace a pak do susicky na microfibre. Necetla jsem teda stitek :oops: :lol: je jak novy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miuska1
3.2.24 15:43
@Janli píše:
Jestli je to čistý polyester, tak máš dvě možnosti. Odnést to do čistírny nebo to dát do pračky na krátký program na 30stupňů a pak do sušičky na nějaký šetrný program. Oni to tam sice píšou, že se nemá prát, ale já je normálně peru a nikdy nepřišly k úhoně. Jedině na vlnu jsem opatrná a dávám ji čistit.

Je to 80% acrtlic a 20% polyester

• Citovat
  • Upravit
4622
3.2.24 16:08

Mam takovy hnedy, peru normalne na 30 a necham uschnout. Vlastne peru vsechny, svoje kabaty az na jeden, ten nosim do cistirny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
3.2.24 16:12

Nechci navádět, ale přesně takový peru na 30° a pak hned do sušičky a je jak nový. Taky mám na štítku škrtnuté praní, ale nedokážu si představit ho nevyprat ve vodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.2.24 16:14
@Knizka píše:
Takovy jsem prala min vikend. V prace a pak do susicky na microfibre. Necetla jsem teda stitek :oops: :lol: je jak novy.

Já taky, koupila jsem ho v sekáči, čistírna by to prodražila. Vypadá skvěle.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
3.2.24 16:21
@Janli píše:

Jak se vlastně liší prani hader v cistirne? :think:

• Citovat
  • Upravit
952
3.2.24 16:39
@Janli píše:

Ja prave taky ze sekace, stejny pribeh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.2.24 16:43
@Tajemnadama píše:
Jak se vlastně liší prani hader v cistirne? :think:
Čistí to tam chemicky.
  • Citovat
  • Upravit
Janli
3.2.24 16:44
@Knizka píše:
Ja prave taky ze sekace, stejny pribeh :lol:

Kdybych koupila vlněný nebo kašmírový kabát, tak do čistírny bez debaty. Ale polyester …. :mrgreen: To risknu.

• Citovat
  • Upravit
952
3.2.24 16:54
@Janli píše:
Kdybych koupila vlněný nebo kašmírový kabát, tak do čistírny bez debaty. Ale polyester …. :mrgreen: To risknu.

Jo presne!! Ja tedy svetry peru doma, v ruce, v pripravku na vlnu, vymackam vodu v rucniku a necham schnout rozlozene na posteli, ale vlnene kabaty jedine cistirna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný