Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, mám pár hraček pro miminko, jako je chrastitko a taky od lamazze nejaký věci, ale nevím, jak je vyprat. Taky máme jednoho medvídka, je to zvonkohra a já nevím, jak je dezinfikovat. Ten medvidek se prat v pračcce nesmí. Napadlo mě je dát do hrnce a napařit je, ale možná je to kravina ![]()
Ahoj, kamarádka doporučovala jednou za čas dát plyšové hračky do sáčku a strčit přes noc do mrazáku - zlikvidují se tím roztoče a tak.
Ahoj, já dávám normálně jakékoliv plyšáky do pračky na ruční praní na 30 a 400 otáček na ostředění a nikdy se jim nic nestalo.
Ahoj, zrovna před týdnem jsem vše prala normálně na 40, otáčky 1000 a jsou úplně v pohodě. I hračky od Lamaze, atd.
Jinak chrastítka (a uměl. hračky) dávám do myčky.
Taky plyšové hračky peru, a když byl menší a měl ty plyšové uvnitř s chrastítky (i Lamaze), tak jsem prala i ty ![]()
Ahoj,
pokud nejsou zaprasene, tak davam do mrazu. Ale ted nemrzne, takze maximalne pokud mas misto v mrazaku…
Terik
Plyšáky peru na 30. Ale s hracími strojky ne - to je odrovnáš. Já jednou vyprala sluníčko s hracím strojkem a pak jsem ho musela rozpárat, rozložit ten strojek a vysušit fénem.
já klasické plyšáky a chrastítka peru v pračce na jemné praní - na rychlý program 15 minut. a všechno úplně v pohodě. plastové buď umeju v jarové vodě a nebo jsem je jendou házela i do dezinfekce - ale to měla malá moučnivku… s hracím strojkem neporadím, podle mě jakákoliv vlhkost odrovná hrací strojek.
Ahoj, pouzivate najaky praci prasek? Na prani plysaku se chstam uz delsi dobu, ted jsem to tu precetla a jsem rada ze nejsem sama, ale nevim, jestli do pracky muzu nasypat i nejaky prasek. Diky
janinkaz píše:
Taky plyšové hračky peru, a když byl menší a měl ty plyšové uvnitř s chrastítky (i Lamaze), tak jsem prala i ty
A na kolik perete a kolik otáček? A normálně použijete prášek? V jakém množství. Děkuji za odpověď. Mám také hračky Lamaze a právě nevím, zda je mohu hodit do pračky.
Ahoj chrela jsem se zeptat jestli muzu vyprat plysaka me to you medvidka a jestli,muzu i s praskem.Dekuji za opoved ![]()
Plyšáky peru na program ruční praní, s mýdlovými ořechy nebo něčím na jemné prádlo + aviváž.
V jakém pracím prostředku nejlépe vyprat oblíbeného plyšáka? Syn má plyšovou krávu, bez které nemůže existovat
peru jí méně často, protože se bojím, že nevydrží dlouho…chloupky má už zdrcnuté..dá se něčím šetrným oživit? Nebo alespoň udržet při životě
![]()
Peru v normálním pracím prostředku, senzitive co mám na ostatní prádlo. A plyšáky hážu do sušičky, hezky je načechrá.
Peru na 30C v dětským prášku bez avivaze a co nejmenší otáčky při ždímání a super ![]()