Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@agent17 pri satne 2,5×3,46 by jsi snad mel i loznici 2,5×3,46, ne? To uz ani nesplnuje hygienicke normy.
Ložnice pro dva lidi by měla mít 12 metrů čtverečných. Jinak radím nakreslit vše v měřítku i se zařizováky (postel, skříně..)… tenhle plánek dost zkresluje.
Kolikrát to mate i mne a nacházím špatná řešení a to jsem z oboru.
@sevilla Jo, zvlast ta kuchynska linka je prima. I kdyz o tu v diskuzi nejde ![]()
A jinak ony ty normy nejaky smysl maji, neni to jen sikana zakonem. Staci se v zime vyspat v male mistnosti s plastovymi okny ve dvou lidech a rano vam po oknech potecou „proudy“ vody.
Jo já jsem se přepsal
Co je s kuchyní?
.. Viděl jsem právě všude šatny s ložnicí, ale prvně se šlo do ložnice a potom až do šatny..
@agent17 tak a ted si predstav, jak ty 80 dvere oteviras v te 90 cm ulicce mezi zdi a posteli, to radsi posuvne do pouzdra.
@agent17
To co máš nakreslené je běžné. Myslím si, že super.
Jen mi přijde divný balkon v ložnici.
Jojo ale ty posuvné dveře vyjdou na 10 000,–
pak to jedině vyřešit otvíráním do šatny nebo najít levnější posuvné.
@agent17 máme posuvné od truhláře asi za 12 tis.,ale známá má v bytě někde s bauhausu a mě se líbí ještě víc a byly levnější, myslím 6-8 tis.tak těch bych s evubec nebála. Bydlí v bytě už dlouho a fungují pořád super.
Třeba bych zatím koupila jedny do chodby a do ložnice časem až by jste zase našetřili.
@mucinka2 otazka, pokud to maji byt dvere na stenu si do pouzdra. Mne se ty do pouzdra libi vice, ale nedaji se dodelat casem, musi se udelat behem rekonstrukce, alespon zabudovat to pouzdro, ktere je to nejdrazsi. Vlastni dvere jsou pak cenove srovnatelne s otocnymi.
Jojo tak díky za rady
Nebo máte ještě někdo jiný nápad, jak to celé předělat? ![]()
@Cuddy SAMOZŘEJMĚ,TO JE JASNÝ, ale myslím, že by mohly být v chodbě do pouzdra a v ložnici by pak nevadily, ale jsou hezký oboje. Záleží, co jim s elíbí víc. A dle financí.
Jeste me napada, jestli ty dvere v satne nedelat v pulce steny, ale naproti balkonovym dverim. Tim by se vyresilo to silene otevirani dveri a obchazeni postele. Pak by mohly byt v satne skrine do L, ziskali by jste vic, nez jen 3 m skrini, ale nemohly by mit hloubku 60 cm, protoze 90 cm pred vysokou skrini je dost na hrane, ale na neco by stacily jen treba 40 cm police a pak by bylo prostoru pred skrini vic. Tak nejak obecne mne prijde mit 3 m skrini dost na hrane na to, ze clovek tim zabere dost velkou cast bytu na ukor obytnych mistnosti.
PLanujete v tomto byte mit deti?
@agent17 píše:
Jojo tak díky za radyNebo máte ještě někdo jiný nápad, jak to celé předělat?
Ono by se nad tím mnohem líp přemýšlelo, kdybys to měl líp nakreslený.
Máš tam stejně dlouhé úseky, které v reálu přitom mají dost odlišné rozměry, ložnice 350, šatna 150, obývák 400 a na papíře to vypadá stejně dlouhé. ![]()
Obrázek navíc nejde zvětšit, rozměry jsou tím pádem nečitelné, z toho se prostě nedá vycházet.
Nakresli to v nějakém měřítku (1:50 třeba), okótuj a pak to sem hoď.