Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Neriesil by som chodnu samostatne. Pozri sa co mas/planujes do ostatnych miestnosti? Aky je celkovy charakter domu? Ako chces aby chodba posobila? Aky nabytok/vybavenie tam budes davat?
Napriklad: Ak mas zvonku dreveny obklad, drevene schodisko a drevene tramy v miestnostiach, tak nejake to drevo by bolo prijatelne aj do chodby.
Ak chces ochranit drevo pred psom/detmi/… tak existuju dvojzlozkove epoxydove laky (to co mas na aute), v interieri temer neznicitelne. Daju sa umyvat, cistit parnym cisticom…
Neřešila bych, nechte to dřevěný, účel splněn a nevypadá to úplně blbě. Až dítě povyroste, necháte to vymalovat.
@mimart naši předkové byli praktici, hele, je to v dobrém stavu, já bych to tak nechala..
dá se to i přetřít omyvatelnou barvu, ale dřevo je dřevo…
chápu, že to není módní hit, ale já to na chalupě v chodbě taky přesně takhle nechala a OK… stačí to jednou začas otřít vlhkou hadrou…
navíc dřevo je tak nějak „věčné“ a furt lepší jak nějaký plast nebo samolepící kýčovitá tapeta
Holky, to dřevěné obložení není v pěkném stavu. Zrovna na fotce možná ano, ale jinde je osoupane a na mnoha místech odřené od stěhování nábytku. Na podlaze bude vinyl nebo zátěžové PVC. Mohli byste mi, prosím, poradit značku té omyvatelné barvy @ALIPELI? Děkuju ![]()
Přebroušení, vytmeleni a přetření barvou, která bude disponovat s podlahou( třeba vodou ředitelná Sigma PU, je to příjemný pololesk, je odolná vůči poškrábání a oděru a dá se tónovat do jakéhokoli odstínu)
Proč to chceš oddělávat? Je to dřevěné! Oděrky rozhodně nevadí! Ano, ten nátěr je hnusný. Ale je relativně jednoduché jej sundat, opravit škrábance a natřít třeba na bílo nebo světle šedo a budeš to mít krásné. Rozhodně je to lepší než omyvatelný nemocniční nátěr nebo kachle do výšky pasu. A taky to vyjde levněji a bude to rychlejší. Mysli hlavou!
Dobrý den. Chtěla bych se poradit. Opravujeme dům a právě řeším, co dát na stěny chodby a schodiště místo dřevěného obložení? Máme malé dítě a dlouhosrstého psa a nechci, aby stěny od nich byly hned ušpiněné. Přemýšlím nad stěrkou, ale ta je asi hodně drahá, chodby jsou dlouhé, asi bysme se nedoplatili. Budu ráda za vaše tipy a doporučení. Použitý materiál nemusí být do takové výšky jako původní obložení.
Foto se budu snažit vložit.
Děkuju všem za odpovědi 🙂!!